ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη Γλυφάδα όλοι μαζί προστατεύουμε τον Υμηττό;

Του Γιάννη Κουρδομένου

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί προστατεύουμε τον Υμηττό», ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολεία, φορείς και πολίτες, συμμετέχει στη μεγάλη εθελοντική πανελλαδική δράση που θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 26 Απριλίου στην οδό Κωνσταντίνου Αθανάτου στην Γλυφάδα.

Διαχρονικά όσοι μπαίνουν στο δήμο έχουν έτοιμη πελατεία ώστε να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της πραγματικότητας και της αλήθειας.

Σαφέστατα σε τοπικό επίπεδο η προστασία του Υμηττού μόνο ως σχήμα λόγου μπορεί να υπάρχει, δεδομένου ότι:

1) Η σημερινή διοίκηση του δήμου μπαζώνει δασική έκταση στην προστατευόμενη ζώνη του Υμηττού (στο στρατόπεδο της αεροπορίας) έχει εγκρίνει την αποψίλωση των δέντρων που βρισκόντουσαν στον χώρο, και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

2) Είναι πλήρως αντιφατικό την στιγμή που καταστρέφει τον Υμηττό και το φυσικό περιβάλλον να προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της προστασίας.

Σας παραπέμπω στην καταγγελία της επιτροπής κατοίκων: Καταγγελία για τα μπαζώματα στον Υμηττό και θα μπορούσα να βάλω και αρκετά δημοσιεύματα του Γλυφάδα web που έχουν προηγηθεί.

3) Κάθε δημότης - δημότισσα Γλυφάδας που γνωρίζει τι ισχύει τοπικά έχει σχηματίσει άποψη αν προστατεύεται ο Υμηττός, η αν γίνετε προσπάθεια από τον κ.Παπανικολάου και κάποιους υποστηρικτές να αλλοιώσουν την πραγματικότητα για άλλη μια φορά με πυροτεχνήματα.

4) Η δημοτική αρχή πρώτα να τοποθετηθεί για την καταστροφή του περιβάλλοντος που αποφάσισε, να σταματήσει κάθε παρεμβατική ενέργεια στον Υμηττό, και στη συνέχεια θα μπορεί να επικαλείται την προστασία του.

Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά το σύνολο του Υμηττού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν δεκτά τα δύο μέτρα και σταθμά της διοίκησης Παπανικολάου, η οποία εμπαίζει τους δημότες, την ίδια στιγμή που καταστρέφει τον Υμηττό στην αεροπορία, και επιθυμεί να δείξει ότι διαθέτει οικολογική ευαισθητοποίηση. 

Λυπάμαι για λογαριασμό των διοικούντων που θεωρούν τους δημότες ανεγκέφαλους και ανίκανους να κρίνουν ορθά τα δυο μέτρα και σταθμά.

Δεν μπορεί στο ένα κομμάτι του Υμηττού να καταστρέφεις και στο άλλο να δίνεις φιέστα προστασίας.

Σας προκαλώ δημόσια, αντί να πάτε στο πατητήρι, να πάτε τους δημότες, τις εθελοντικές ομάδες, τους συλλόγους, τα σχολεία, και τους φορείς, στο στρατόπεδο της αεροπορίας, το οποίο ως διοίκηση καταστρέφεται, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα τι ισχύει τοπικά.

Υ.Γ: Όσοι αξίωσαν τη συμμετοχή τους στους θεσμούς οφείλουν να παρέμβουν και για την παράνομη καταπάτηση του Υμηττού. 

Δείτε και αυτό: Ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΥΜΗΤΤΟΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη Γλυφάδα όλοι μαζί προστατεύουμε τον Υμηττό; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">