ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταγγελία για τα μπαζώματα στον Υμηττό


Η απόφαση για εργασίες μπαζώματος στο στρατόπεδο της αεροπορίας
έχει παρθεί από την διοίκηση Παπανικολάου, η οποία ακολουθεί τον νεοδημοκρατικό  σχεδιασμό Βαρβιτσιώτη και λοιπών.

Αυτή η απόφαση από πλευράς διοικήσεως δήμου δεν βρήκε σύμφωνους αρκετούς κατοίκους της περιοχής, και έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα κατά της απόφασης από την πλευρά των ''διοικούντων''.

Θυμίζουμε σειρά δημοσιευμάτων στον Γλυφάδα web, πριν από μήνες, όσων αφορά το μπάζωμα στον Υμηττό, και την εργολαβία που έχει αναθέσει ο δήμος σε ιδιώτες, οι οποίοι επί μήνες μεταφέρουν μπάζα μπαζώνοντας εντός του στρατοπέδου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά τόσο για την περιφέρεια, όσο και για την διακυβέρνηση, εξεδήλωνε την διάθεση για κοινωνική δικαιοσύνη και ουσιαστικές αλλαγές, στέκεται σήμερα με διάθεση ανοχής σε περιβαντολλογικά ζήτημα και προκαλεί  τους πολίτες.

Η καταγγελία - διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής προς τους αρμόδιους φορείς 

KATAΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΟΣ

1. ΥΠΕΚΑ, οδός Aμαλιάδος 17, Αθήνα.
2. ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, οδός Κλεισθένους 403, 153 44 Πεντέλη.
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, οδός Σταδίου 27 Αθήνα.
4. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, οδός Κατεχάκη 56, Αθήνα.
5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΑΣ, Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου 283, Καλλιθέα, Τ.Κ.17674, τηλ.2109407992, FAX 2109408116.
6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κυρίου ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ, τηλ. 2106573035 (γραφείο Δημοσίων σχέσεων), e-mail: hndgset@gmail.com
7. ΣΠΑΥ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ -
Λεωφόρος Αγίου Ιωάννη Καρέα 27 Βύρωνας, Τ.Κ. 16233
Δήμος Βύρωνα, Νομός Αττικής
Τηλ.: 2107650413 Φαξ: 2107650414

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΖΩΜΑΤΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΟΔΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Α ΖΩΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΥΜΗΤΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΤΗΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Kύριοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περιοχή Τερψιθέας στο Δήμο Γλυφάδας εντός της Α΄ ζώνης προστασίας του όρους Υμηττός (ΦΕΚ187/2011 ), στη θέση που βρίσκεται η Aεροπορική Bάση ETHM, πραγματοποιούνται εργασίες διάνοιξης οδού για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση νεκροταφείου του Δήμου Γλυφάδας που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος και για το οποίο ήδη ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων της πόλης έχει εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του.

Παράλληλα θέλουμε να καταγγείλουμε για πολλοστή φορά το συνεχιζόμενο επί 12 μήνες περιβαλλοντικό «έγκλημα» του μπαζώματος ρέματος, με προϊόντα εκσκαφής που προέρχονται από το έργο κατασκευής αγωγού ομβρίων στην περιοχή Τερψιθέα του Δήμου Γλυφάδας και όχι μόνο εντός της Α΄ ζώνης προστασίας του ορούς Υμηττός μέσα στην Αεροπορική Βάση ΕΤΗΜ, την επίβλεψη του οποίου έργου έχει η Δ/νση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σιωπηρή ανοχή έως και αποδοχή, στην καταστροφή του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος του ορούς Υμηττός, της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των οποίων οι ευθύνες είναι βαρύτατες, για το μπάζωμα του ρέματος.

Ζητάμε από την υπηρεσία σας να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για να ελέγξετε εάν οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο είναι σύννομες βάσει της κείμενης νομοθεσίας, εάν υπάρχουν νόμιμες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν όχι να προχωρήσετε στην άμεση διακοπή αυτών των εργασιών.

Με εκτίμηση οι κάτοικοι (για την Επιτροπή Κατοίκων):

Μανώλης Δρακάκης
Τάσος Κουμής
Φώτης Μπενέτος
Ηλίας Λάντζος
Σταύρος Αγγούρης
Ανάργυρος Κουτρούμπας
Χαράλαμπος Βασιλαδιώτης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καταγγελία για τα μπαζώματα στον Υμηττό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">