ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέλευση στη Γλυφάδα με σαφή στόχο

Η κυβέρνηση να επιστρέψει Αριστερά 

Τα μηνύματα της χθεσινοβραδινής συνέλευσης της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται καμιάς παρερμηνείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει το έδαφος για το τρίτο μνημόνιο, την τρίτη δανειακή σύμβαση, και την ίδια στιγμή στη βάση του κόμματος τα μέλη αξιώνουν γενική συνέλευση της Κ.Ε του κόμματος.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ετοιμάζονται για τρίτο μνημόνιο και δεξιότερη πολιτική των δεξιών με επιχείρημα ότι παγιδεύτηκαν.

Επί τέσσερις μήνες δεν υπήρξαν οι πολιτικές που απαιτούνται ώστε το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση να κινηθεί σε αριστερή ριζοσπαστική κατεύθυνση - προσανατολισμό.

Οι εξωθεσμικοί - οι δανειστές - οι κεφαλαιούχοι διαπλεκόμενοι - που αποτελούν τη νέα τάξη πραγμάτων, κινούν τα νήματα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού αδιαφορώντας πλήρως για το κοινωνικό σύνολο.

Τα μέλη του κόμματος - η λαϊκή βάση - δεν επιθυμεί απλά μια σύγκρουση με τους ντόπιους συνεργάτες των δανειστών, επιδιώκει την ρήξη, όπως και επιβολή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους δισεκατομμυριούχους παρανομούντες διαπλεκόμενους ισχύος των νόμων και του Συντάγματος.

Τα μέλη του κόμματος θέλουν σε πρώτη προτεραιότητα κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, τήρηση στο απόλυτο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, και το μαχαίρι στο κόκκαλο της διαπλοκής των δισεκατομμυριούχων που ρήμαξαν την εθνική οικονομία. 

Ο πρωθυπουργός μπορεί να αναφέρει ότι παγιδεύτηκε, όμως, αυτό αποτελεί δικαιολογία, δεδομένου ότι η λαϊκή εντολή ήταν σαφής και συγκεκριμένη, και ο λαός που επέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει το επέλεξε για ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, δικαιοσύνη, δημοκρατία, και ρήξη με όσους τον ρήμαξαν οικονομικά.

Η κυβέρνηση, η οποία έχει ονοματεπώνυμα, οφείλει συνέπεια στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρξει ίχνος απόκλισης.


Αν ο κ.Τσίπρας επιλέγει ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις της διαπλοκής των λίγων οικογενειών και των συμφερόντων τους, αποφασίζει να πάει κόντρα με τα μέλη του κόμματος, τις προεκλογικές δεσμεύσεις, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και το κυριότερο την ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής βάσης που του παρείχε την λαϊκή εντολή.

Αν ο κ.Τσίπρας επιλέγει ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το οποίο θα βαφτίσει με ένα διαφορετικό όνομα, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση από πλευράς ρευστότητας, θα πρέπει παράλληλα να παρέχει τις εγγυήσεις ότι 
δεν θα συνεχιστεί η ληστεία του λαού και της δημοκρατίας από τις οικογένειες της διαπλοκής.

Ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό σχήμα οφείλουν με απόλυτη σαφήνεια, κατονομάζοντας, να θέσουν υπ' όψιν της λαϊκής βάσης πόσα δισεκατομμύρια έχουν αποκομίσει οι γνωστές οικογένειες της διαπλοκής, των media, των ραδιοτηλεοράσεων, και ποιοι λόγοι υποχρεώνουν τη σημερινή κυβέρνηση συγκεκριμένου προγράμματος και δεσμεύσεων να αφήνει στο απυρόβλητο τους παρανομούντες ληστές του Ελληνικού λαού.

Προσωπικά είμαι συγκεκριμένος, και σαφέστατα αν ήμουν στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο κ.Τσίπρας θα τους είχα ξετινάξει, πρώτον κλείνοντας όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους πέραν του ενός, και δεύτερον υποχρεώνοντας τους να πληρώσουν μέχρι δεκάρας τα οφειλόμενα στο δημόσιο.

Τι απαγορεύει στον κ.Τσίπρα και το κυβερνητικό σχήμα τη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων;

Δεν μπορεί κ. πρωθυπουργέ να έχουμε μια χώρα δυο ταχυτήτων, ούτε μια δημοκρατία υποχείριο στις οικογένειες που καταληστεύουν πολίτευμα και λαό. Είτε θα εφαρμόσετε όσα ίσχυσαν εις βάρος ημών, είτε θα φροντίσετε θεσμικά την αδειοδότηση των αριστερών πρωτεργατών ως αντιστάθμισμα - ριζοσπαστικοποίηση - κοινωνική δικαιοσύνη.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Προσωπικά σπάνια τοποθετούμε σε συνελεύσεις, γιατί ότι έχω να δηλώσω το δηλώνω δημόσια για όλους. Σαφέστατα ακόμη και το προσωπικό ζήτημα δεν περιορίζεται στο άτομο μου, είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Υ.Γ 1: Αν είχα τη λειτουργία ενός μαζικού μέσου - ραδιοφώνου - θα είχα 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή γραμμή με τους πολίτες για οτιδήποτε τους απασχολεί. Ελλείψει της ισχύος των αυτονόητων, για το διαδίκτυο δεν το πράττω.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέλευση στη Γλυφάδα με σαφή στόχο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">