ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η σφαγή της δημοκρατίας

Πριν από είκοσι εικοσιπέντε χρόνια ήμουν σαφής για το πώς μπορεί να υπάρξει σφαγή της δημοκρατίας από τα ισχυρά κόμματα εξουσίας τα οποία αποτελούσαν το διπολικό σύστημα στη χώρα μας.

Σήμερα γνωρίζω απόλυτα πως μπορεί να υπάρχει η σφαγή της δημοκρατίας και σε τοπικό επίπεδο.

Η δημοκρατία είναι τόσο παρεξηγημένη που ο καθένας την χρησιμοποιεί σύμφωνα των συμφερόντων και των σκοπιμοτήτων του.

Το αδιάψευστο γεγονός 5 κομμάτων  στο 3% και 4% ενώ  πέραν του 12% υφίσταται αδιευκρίνιστη ψήφος, δηλώνει ότι μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού γνωρίζει την καπηλεία που υπάρχει σε επίπεδο πολιτεύματος και δεν εμπιστεύεται κσνένα κόμμα.

Σημειωτέων ότι τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου όσο κυλάει ο χρόνος θα μεγαλώνουν σε σημείο που θα υπερκαλύψουν τόσο τα ποσοστά  της κυβερνώσας παράταξης όσο και της νέας δημοκρατίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου θα μειώσουν σημαντικά τα ποσοστά τους και οποίοι τολμήσουν το σχηματισμό νέων κομμάτων τα οποία θα απευθυνθούν  στον ελληνικό λαό με χρήση της απόλυτης αλήθειας θα είναι οι αυριανοί κυρίαρχοι.

Καθίσταται πασιφανές ότι ο κόσμος μπούχτισε τα ψεμματα περι εκπροσώπησης των πολιτών χωρίς στον αντίποδα να υπάρχει ούτε μια ενέργεια που να δηλώνει ότι αυτό τελεί σε ισχύ.

Αυταπόδεικτα ο κόσμος αηδίασε τις συμμορίες γνωστών και φίλων οι οποίοι καπελωνουν και την δημοκρατία και τον πλουραλισμό και την πολυφωνία και την αξιοκρατία και προπάντων την αξιοπρέπεια τους.

Όσο για την εκπροσώπηση σας διαβεβαιώ ότι είναι παντελώς ανύπαρκτη.

Γιάννης Κουρδομένος



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. Η δημοκρατια ειναι πολυ βαρετη, οπως και οι δημοκρατικες διαδικασιες, για οσους βρισκονται στην εξουσια. Αλλωστε πως θα μπορουσε να υπαρξει σημερα;
    Ξέχασες τι ισχυσε με τον Παναγούλη που πηρε 2.000 ψηφους και εγινε βουλευτης ενω εχουν μεινει εκτος υποψηφιοι με 20.000 χιλ ψηφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Η σφαγή της δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">