ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Γλυφάδας

Εκεί που ο πολιτισμός τελειώνει αρχίζει ο δήμος Γλυφάδας, και όσοι  ''πολιτευόμενοι'' συμπολίτες μας παριστάνουν τους πολιτισμένους ανθρώπους, είναι κάτι υποδεέστερο των γουρουνιών.

Κατά το παρελθόν υπήρξαν κάποιοι αχαρακτήριστοι οι οποίοι είτε σχολίασαν αρνητικά είτε ειρωνεύτηκαν όσα μετέδωσα επί χρόνια στη Γλυφάδα,  όταν οι ίδιοι ήταν πλήρως αναλωμένοι στους λωποδύτες εκσυγχρονιστές και τους προδότες της χώρας μας. Προσωπικά σε ανύποπτο χρονικό διάστημα καταδίκαζα δημόσια, έστω και με απαράδεκτο τρόπο για τα δεδομένα της κοινωνίας μας εκείνη την εποχή, πολιτικούς και κόμματα που φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για όσα ισχύουν στη χώρα μας. Θυμάστε; Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άκης Τσοχατζόπουλος που παραλίγο θα τον έκαναν και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο ανεκδιήγητος Κ.Σημίτης, ο εκατομμυριούχος Λαλιώτης, ο Κ.Μητσοτάκης θεμελιωτής μαζί με τον Σημίτη της διαπλοκής, κ.α. 



Ο καπιταλισμός δε μεταρρυθμίζεται, ο δεξιός νεοδημοκράτης ποτέ δεν θα γίνει δημοκράτης, και στον αντίποδα το ίδιο ισχύει και για το σύνολο των υπολοίπων, δεδομένου ότι οι πολιτικές ιδεολογίες είναι απλά το ''όχημα'' που θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια άτομα, με τις ίδιες νοοτροπίες, και τις ίδιες πρακτικές. Η πλειονότητα γνωρίζει, και προσωπικά γνωρίζω καλύτερα από το σύνολο το θράσος απατεώνων που η 'ανεντιμότητα' τους δεν έχει μέτρο μέτρησης.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος να μην γνωρίζει ότι η πλεονεξία όσων τους παρέχεις εν λευκώ προνόμια και εξουσίες η χρήμα γίνετε ακόρεστη. Το ίδιο ακριβός ισχύει και με τους τρισεκατομμυριούχους, που ''συναγωνίζονται'' ποιος θα φιγουράρει στη πρώτη δεκάδα. Για μια θέση γίνετε σφαγή και εξανεμίζεται απόλυτα και ο στοιχειώδης πολιτισμός. Είναι κακό να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια, πρέπει να κρίνουμε αποκλειστικά με τα αποδεικτικά στοιχεία. 

Οι θεωρίες για την αναμόρφωση του καπιταλισμού μέσω ενός κοινωνικού συμβολαίου διατυπώνονται, και διατυπώθηκαν, όμως, καμία από αυτές τις θεωρίες δεν εμπεριέχει μια ουσιαστική πρόταση για την ενσωμάτωση των μαζών με αξιοκρατικά κριτήρια και ιεράρχηση, όπως ακριβώς η ελπίδα ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι το βασικό ''όπλο'' των απατεώνων. Οι χαρακτηρισμοί που κάνω είναι βαρείς, όπως είναι και η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Βέβαια πάντα θα υπάρχει ένα ψευδεπίγραφο επιχείρημα των λαμογίων για την ανεπάρκεια κάλυψης του συνόλου, του 100%. Δεν γίνετε ποτέ και με τίποτα να καλυφθούν όλοι, άρα το κάθε γουρούνι κρύβεται πίσω από το ψευδεπίγραφο επιχείρημα, συνδράμοντας καθοριστικά στον υφιστάμενο βούρκο που δημιουργούν οι ίδιοι, δεδομένου ότι αυτά που έπραξαν για ορισμένους για τους υπολοίπους δεν γίνονται.

Σαφέστατα 18.500 ετησίως επί 5 χρόνια ίσον 92.500 ευρώ για τους παραταξιακούς φίλους των εκλεγμένων σας που τους έβαλαν από το παράθυρο με παρανομίες στον δήμο Γλυφάδας. Οι 92. 500 χιλ. ευρώ για κάθε ένα από αυτούς, και στον αντίποδα από τα ίδια άτομα συστηματικά παρανομίες στα σύννομα διαφανή αιτήματα. Γιατί;

O ''πολιτευόμενος''  διοικώντας σε τοπικό επίπεδο, ανεξάρτητα πολιτικών καταβολών και ιδεολογίας, απέδειξε πλέον ποιος είναι,  πως σκέπτεται, και πως λειτουργεί, χωρίς συνείδηση, χωρίς τσίπα, χωρίς αρχές, και χωρίς ήθος.

Η ελπίδα για έναν “πολιτισμένο” καπιταλισμό αντικατοπτρίζει τις ιδεολογικές προσδοκίες της “μεσαίας τάξης” για ένα υψηλότερο επίπεδο κατανάλωσης και κοινωνικής προστασίας, χωρίς όμως κανένα σχέδιο για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, αποκλεισμένων, και εξαθλιωμένων.

Με συνέπεια την αποδυνάμωση των μηχανισμών δημοκρατικής συμμετοχής όσο και την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής. Μη ξεχνάτε ότι η πλειονότητα σήμερα δεν συμμετέχει σε κόμματα, η κινήματα, δεδομένου ότι γνωρίζει την σφαγή των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η μεσαία τάξη σταδιακά εξαφανίστηκε στη χώρα μας, και σήμερα έχουμε αποκλειστικά μια (1) κατηγορία πολιτών που ονομάζονται απατεώνες - γουρούνια - πλην των εξαιρέσεων του κανόνα. Κάτι συνειδητά με οδηγεί να προσπεράσω τα καθιερωμένα χωρίς να είμαι βέβαιος ότι θα ταρακουνηθούν οι συνειδήσεις.

Η ανθρώπινη ζωή  πρέπει να τεθεί αποκλειστικά στην υπηρεσία του κέρδους, και με τα άτομα που ενώ επιθυμούσαν τη στήριξη των πολλών και τους παρασχέθηκε, ώστε να διαβιούν εκ του ασφαλούς, να δίνουν τις αποδείξεις καθολικής απάτης. Έπρεπε να εφαρμόσουν όσα υποσχόντουσαν προεκλογικά και να συνδράμουν στην ενίσχυση των θεσμών σε τοπικό επίπεδο.

Η ανάγκη νέων ριζοσπαστικών αγώνων μέσω ενός οργανωμένου πολιτικού υποκειμένου για μια υπέρβαση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής εκμετάλλευσης και κυριαρχίας, σήμερα, είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ άλλοτε, αν και σίγουρα όσοι αυτοαναγορεύτηκαν ριζοσπάστες στη πλειονότητα τους απέδειξαν ότι είναι ψεύτες. (ειδικά στη Γλυφάδα) Οι ενέργειες που υπήρξαν τοπικά αντικατοπτρίζουν τον τοπικό πολιτικό πολιτισμό, και την σαθρή κοινωνία του παρόντος, όπου αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν κανένα ουσιώδες πρόβλημα σχημάτισαν συντεχνίες κατά των υπολοίπων για καλύτερο προσωπικό ''πλασάρισμα''.

Ας αναρωτηθούν τα γουρούνια του δήμου Γλυφάδας πόσα χρόνια έχουν κάνει Πάσχα με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, όλων ημών, και τι έκαναν έστω και μια φορά για αυτό το κοινωνικό σύνολο. Έστω μια (1) ενέργεια. Μήπως κάποια στιγμή η μοναδική ενέργεια τους θα είναι μια μήνυση επικαλούμενοι ότι καθυβρίστηκαν; 

Αυτά τα γουρούνια αναρωτήθηκαν έστω και μια φορά τόσα χρόνια τι ισχύει με τους υπολοίπους; Ειδικότερα αναφέρομαι στα γουρούνια του δήμου Γλυφάδας που επανειλημμένα επιθυμούσαν δημοσιευμένα τα προσωπικά τους δελτία τύπου ώστε να βρεθούν στον δήμο. Βρέθηκαν και μας ατιμάζουν με τη λειτουργία τους, δεδομένου ότι εμείς επιθυμούσαμε και επιθυμούμε άλλο τοπικό πολιτισμό και όχι στα λόγια και τα δελτία τύπου για το θεαθήναι που ακολουθούν οι ίδιοι.

Πόσο λάθος μπορεί να είναι κάποιος που σας αποκαλεί γουρούνια, δεδομένου ότι τα γουρούνια δεν έχουν συνείδηση, άρα δεν αντιλαμβάνονται ούτε την αίσθηση του χρόνου, ούτε το αίσθημα ευθύνης; 

Δείξτε και ελάχιστη σοβαρότητα, όταν επικαλείστε δομές, δεδομένου ότι στο δήμο Γλυφάδας δεν υπάρχουν δομές. Υπάρχει ένα καθεστώς ''χύμα σούπα'' στο οποίο καλύπτονται άτομα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Οι εικόνες που προβάλλεται δεν σας τιμούν, δεδομένου ότι ο κόσμος γνωρίζει τις πραγματικές δομές που υπάρχουν σε άλλες πόλεις, όπως και την οργάνωση των δομών.

Επιπροσθέτως, το υφιστάμενο καθεστώς μονομερούς λιβανίσματος για τα ημίμετρα του δήμου, οι παράνομες προσλήψεις παρατρεχάμενων - φίλων - παραταξιακών, οι έμμισθοι αυλοκόλακες, και οι παρανομίες με δόλο σε σύννομα αιτήματα των δημοτών, καταδεικνύουν την πραγματική εικόνα του δήμου. 

Μόνο οι ανεγκέφαλοι στο δήμο Γλυφάδας δεν αντιλαμβάνονται τι ισχύει και επί του παρόντος. Σε χαλεπούς καιρούς λογικό είναι οι δημότες να εναρμονίζονται και στα ημίμετρα, αυτό όμως δεν τους απαγορεύει να σκέπτονται και να κρίνουν τι μπορούσε να ισχύει σε τοπικό επίπεδο, και τι ισχύει.

Όσοι ηθελημένα ξεχνούν ότι μέσα σε λίγους μήνες έχουν πεταχτεί - χαριστεί εκατομμύρια χρημάτων των δημοτών, τα οποία επαρκούσαν για πραγματικές τοπικές δομές κάλυψης του συνόλου, και καλύπτονται στην προχειρότητα της παρεχόμενης ελεημοσύνης, είναι άτομα χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Στον παρελθόντα χρόνο κάποιοι αιρετοί στη Γλυφάδα, ερήμην των χιλιάδων δημοτών, αποφάσισαν πλην των φουσκωμένων δημοτικών τελών να παρέχετε και ''πρασινόσημο'' ώστε να συγκεντρώνονται εκατομμύρια από τους δημότες για αγορά οικοπέδων. Άλλες εποχές, άλλες νοοτροπίες. 

Επί του παρόντος με βασικό δεδομένο την οικονομική ύφεση έπρεπε το ανάλογο να ισχύει για δημιουργία πραγματικών κοινωνικών δομών και πολιτικών. Ισχύει; Σαφέστατα δεν ισχύει, και υπάρχουν οι επιτήδειοι που ισχυροποιούνται με τα χρήματα του συνόλου δημιουργώντας τις ''αυτοκρατορίες - βιομηχανίες''  συλλογής μαύρου χρήματος, παρέχοντας ελεημοσύνη σε τριτοκοσμικές συνθήκες, κάνοντας και προσωπική διαφήμιση, ενώ απολαμβάνουν των πολλών χιλιάδων μηνιαίως.

Καλό Πάσχα??????? αυταπόδεικτα όμως έχετε εξαφανίσει την αλήθεια, αν και για το θεαθήναι θα τρέχετε στις εκκλησίες για αυτόν που πλήρωσε το μάρμαρο για την αλήθεια. 

Ξέρεις πόσο αντιφατικό είναι  να τιμούν αυτόν που είπε την αλήθεια ενώ αδυνατούν να την δεχτούν και να την ακολουθήσουν οι ίδιοι οι οποίοι έχουν στήσει παραμάγαζα συμφερόντων; 

Πως χαρακτηρίζονται όσοι υποτίθεται πιστεύουν στην αλήθεια όταν τα πεπραγμένα τους καταμαρτυρούν το αντίθετο; (Βλέπε τι ισχύει στο Δήμο Γλυφάδας των συμφερόντων, των παρανομούντων, και αυτών που καθορίζουν με ατιμίες τι θα υφίσταται ώστε να μην υπάρξει η Αλήθεια)

Γιατί όσα θα έκανα προσωπικά από θεσμικό ρόλο χωρίς να αδικήσω κανένα δεν τα πράττουν οι κύριοι/κυρίες που ψηφίσατε;

Γιάννης Κουρδομένος

*Έτσι όπως τρώνε στο δήμο Γλυφάδας υπάρχει ενδεχόμενο να βλέπουν τι ισχύει με τους υπολοίπους;

*Φυσικά γνωρίζουν τι ατιμίες πράττουν, άλλωστε ποτέ δεν θα χαρακτηρίζονταν αν δεν συνέτρεχαν οι αποδείξεις. Και έπεται συνέχεια... γιατί όπως συνήθως τα γουρούνια χωρίς συνείδηση, αίσθημα ευθύνης, και του χρόνου, αδυνατούν να στοιχειοθετήσουν τα λάθη τους καθώς και τις επιπτώσεις, και κινούνται στο βούρκο που έχουν δημιουργήσει. 

Τίποτα περισσότερο, αν και υπάρχει και το δικό μας τεράστιο λάθος. Τους παρείχαμε ''γήπεδο'', τους δώσαμε τη δυνατότητα να βρίσκονται στα πράγματα, ενώ σύμφωνα με τις δικές τους πρακτικές έπρεπε αποκλειστικά και μόνο να προβάλουμε το άτομο μας ως ορθή επιλογή, και για όλους αυτούς εξ'αρχής να υπάρχει καθολική αμφισβήτηση. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, ότι βρήκαν το συνεχίζουν, και είναι βολικό για όσους αξίωσαν την εκλογή τους επικαλούμενοι αλλαγές να συνεχίζουν τις προχειρότητες και τις παρανομίες του κ. Κ.Κόκκορη.

Υπάρχει και η δικαιοσύνη, και οι καθ' ύλην αρμόδιοι που θα αξιολογήσουν επαρκώς τα παρεχόμενα αποδεικτικά ετών του έργου που επικαλούνται οι εκάστοτε ασυνείδητοι παρανομούντες του δήμου, οι οποίοι έχουν μια υποχρέωση. Την προστασία της δημόσιας ωφέλειας, με σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα, και αντί της δημόσιας ωφέλειας φροντίζουν παρασκηνιακά με ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ το αντίθετο εις βάρος των δημοτών.

Αν σας καλέσω ως μάρτυρες θα πείτε την αλήθεια η θα κατασκευάσετε χιλιάδες ψέματα;

Υποσημείωση: Δεν αδικώ όλους τους νεοδημοκράτες όταν γράφω  ο δεξιός νεοδημοκράτης ποτέ δεν θα γίνει δημοκράτης, εννοώ συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και για τους αριστερούς συμπολίτες μας επίσης εννοώ συγκεκριμένα άτομα. Δεν είμαι μηδενιστής, και γνωρίζω ότι οι άνθρωποι διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους, όπως και οι συνειδήσεις τους, όμως σε χαλεπούς καιρούς η πλεονεξία κυριεύει το σύνολο και κάποιοι πρέπει να αντισταθμίζουν με κάθε δυνατό τρόπο. Πάντα προέχει το συμφέρον του ατόμου, και των ''δικών'' του, κανείς δεν τοποθετεί το συμφέρον των ''άλλων'' ψηλότερα, όταν όμως το άτομο βρίσκεται στους θεσμούς έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεν πρέπει να φαίνεται δημόσια ότι είναι κατά των θεσμών η των δυο μέτρων και σταθμών όπως ισχύει στη πόλη μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">