ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

H Εναλλακτική Δράση ξεναγήθηκε στα αρχιτεκτονικά νεοκλασικά και νεομπαρόκ της Αθήνας

Μια απολαυστική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και μια ξενάγηση σε νεοκλασικά και νεομπαρόκ κτίρια του 19ου αι., σε συνδυασμό με την ιστορική αφήγηση της πρόσφατης ιστορίας της πρωτεύουσας και της χώρας ήταν το περιεχόμενο της ιστορικής περιήγησης που οργάνωσε η Εναλλακτική Δράση την Κυριακή 6 Απριλίου. 


Οι φίλες και οι φίλοι που γνωρίζουν πλέον τη διαφορετική ιστορική θεώρηση και παρουσίαση των μνημείων που κάνει η Εναλλακτική Δράση και ήλθαν από πολλά σημεία της Αττικής, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιδιαίτερης αξίας αρχιτεκτονικά δημιουργήματα όπως η Παλαιά και η Νέα Βουλή με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πανεπιστήμιο, η Ακαδημία, η Βιβλιοθήκη, η πρώτη κατοικία του Όθωνα, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Εσωτερικών, το οφθαλμιατρείο, ο Καθολικός Ναός του Αγίου Διονυσίου, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το ιστορικό κτίριο που είχε την έδρα της η ΕΦΕΕ στη διάρκεια των αγώνων για το 15% για την Παιδεία και το 1-1-4, το σημείο που στην Πανεπιστημίου που έδωσε τη μάχη η ΕΠΟΝ εναντίον των φασιστών και είχε τρείς νέους νεκρούς, το ”Ιλίου Μέλαθρον”, τριώροφο κτίσμα που ήταν η κατοικία του Σλήμαν και θεωρείται το ωραιότερο έργο του Τσίλερ, το αρχοντικό του επιχειρηματία Ιωάννη Σπετσιέρη, ιδρυτή της Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, το Κινηματοθέατρο Αττικό, και το ξενοδοχείο “Athenee Palace”. 


Εκτός από αυτά είχαν τη ευκαιρία να μάθουν τη ιστορία δύο κεντρικών και πολύ γνωστών πλατειών της Αθήνας, της Πλατείας Συντάγματος και της Πλατείας Κλαυθμώνος.


Μετά από το τέλος της τρίωρης περιήγησης πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν να επαναληφθεί η ξενάγηση. Το ίδιο ζήτησαν με πολλά email, φίλοι που δεν μπόρεσαν να έλθουν και πληροφορήθηκαν από άλλους για την ξενάγηση. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα την επαναλάβουμε.

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H Εναλλακτική Δράση ξεναγήθηκε στα αρχιτεκτονικά νεοκλασικά και νεομπαρόκ της Αθήνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">