ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βγήκαμε στο δρόμο και σας κάναμε κυβέρνηση κ. Γλέζο

«Ασφυξία! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει εκείνο που σαδιστικά κάνουν επί 4 μήνες σε βάρος του λαού μας και της κυβέρνησής του οι περίφημοι Εταίροι, υπό τις συνεχείς επιδοκιμασίες των εγχώριων συνεργατών τους». Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ζητώντας από το λαό να βγει στους δρόμους.
Γ.Κ: Μπορώ να πω στον Μανώλη Γλέζο ότι βγήκαμε στο δρόμο και σας κάναμε κυβέρνηση, και ενώ εσείς ζείτε με τις απολαβές που λαμβάνετε, φροντίσατε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που ήταν κλειστή δυο χρόνια, και εξοντώνεται τους συντρόφους σας που σας έκαναν κυβέρνηση υπηρετώντας αντισυνταγματικά διαπλεκόμενα. 
Μήπως υπάρχει απαγόρευση από του εταίρους για την δικαιοσύνη και την δημοκρατία που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Κάποιος από τους εταίρους ζήτησε από την κυβέρνηση και τους αρμοδίους να μην πράξουν το ελάχιστο σε περιπτώσεις που χρονίζουν και άπτονται Συνταγματικότητας και δικαιωμάτων; 
Μη τα φορτώνουμε όλα στους εταίρους για την αδράνεια όσων κυβερνούν σήμερα. Δεχτήκαμε επανειλημμένα διώξεις και κατασχέσεις ενώ διαπλεκόμενα μέσα, κομματικά, πολιτικών, κ.τ.λ,  έμεναν στο απυρόβλητο. Η ΕΡΤ λειτουργούσε δυο χρόνια παράνομα και ουδείς επιχείρησε όσα ίσχυσαν κατά ημών. Παραμένουμε κλειστοί 11 χρόνια και δεν κάνατε απολύτως τίποτα ως κυβέρνηση ενώ σας παρείχαμε Περιφέρεια Αττικής, Κυβέρνηση, κ.α. 
Μπορεί να συμφωνώ με όσα λέει ο Μανώλης Γλέζος, όμως μην παρακάμπτουμε την καθολική αδράνεια για την ισχύ όσων υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, και σαφέστατα υπάρχει το μείζον ζήτημα οικονομίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παγώσουν όλα τα υπόλοιπα.     
«Σαν να έχουν περάσει μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι κάθε πολίτη της χώρας, από τη στιγμή που τόλμησε, ύψωσε το ανάστημά του και είπε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!», τονίζει ο κ. Γλέζος και προσθέτει:

«Καθημερινές λοιδορίες από τα κλιμάκια της εξουσίας, ύπουλες διαρροές, ψέματα ειπωμένα με τη βεβαιότητα πως του ψευδόμενου η φωνή είναι στο τέλος και η μόνη που θα ακουστεί, γιατί έχει την τύχη να είναι ισχυρός (αν και διαπλεκόμενος) 


Γερμανός, σεβάσμιος Λουξεμβουργιανός (χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να ζει σε φορολογικό παράδεισο), ευυπόληπτος Γάλλος (μολονότι ασπόνδυλος και αμνήμων), τυχάρπαστος (και απατεωνίσκος) Ολλανδός, αλλά ειδικός στο να προσπέφτει με χάρη στα πόδια των ισχυρών.

Καμαρώστε Ευρώπη και Θεσμούς!

Κι εμείς; Τι θα κάνουμε εμείς; Τι θα κάνουμε όλοι οι Έλληνες; Θα μείνουμε παθητικά στο σπίτι μας, μπροστά στην τηλεόραση, ελπίζοντας ‒έξω από κάθε λογική‒ ότι η συμφορά ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της χώρας θα μείνει έξω από τη δική μας πόρτα;

Λυπάμαι που αυτή την ώρα είμαι μακριά από την Ελλάδα. Αλλά πιο πολύ θα λυπηθώ αν δεν δω, από αύριο κιόλας, το Λαό μας να βγαίνει στους δρόμους με όλη τη θυμωμένη του αξιοπρέπεια, με τη δίκαιη οργή του που τη μεταπλάθει σε πολιτική πράξη απέναντι σ’ αυτούς που σχεδιάζουν την εξόντωσή του.

Χρωστάμε στις γενιές που έρχονται να βγούμε στο δρόμο, για να πούμε στους τοκογλύφους πως δεν έχουμε άλλο αίμα να δώσουμε. Να βγούμε στο δρόμο για να πούμε και στην κυβέρνησή μας πως είμαστε δίπλα της, αρκεί να μην κάνει βήμα πίσω.

Στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ., κάποιος, που η Ιστορία δεν κράτησε το όνομά του, έγραψε: «Όσο διατηρείται η μνήμη της ελευθερίας και απασχολεί τον υπόδουλο λαό, αυτός την αποζητά και προβάλλει αντίσταση. Όταν όμως υπερισχύσει το κακό και οι άνθρωποι δεν συζητούν πια πώς θα το βγάλουν από πάνω τους, αλλά πώς θα ζήσουν ευκολότερα μαζί του, τότε η καταστροφή είναι πλήρης».

Συνέλληνες, τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε σε όλους ότι διατηρούμε τη μνήμη της ελευθερίας, την ιδεολογία της αντίστασης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βγήκαμε στο δρόμο και σας κάναμε κυβέρνηση κ. Γλέζο Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος