ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντισυνταγματικά τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

Αντισυνταγματική λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και του ΕΣΡ. Τόσο τα Μέσα όσο και η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου. 

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας σε ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Τσιάρα και Χρήστου Κέλλα, επικαλούμενος τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Η κυβέρνηση θα πορευτεί με οδηγό τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Νίκος Παππάς απάντησε στους βουλευτές ότι «το ΣτΕ ρητά και κατηγορηματικά επαναλαμβάνει πως η λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών δεν είναι πλέον συνταγματικώς επιτρεπτή και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να εκπέμπουν πρόγραμμα»


Ο Ν. Παππάς επαναλαμβάνει «πως η 4420/2014 απόφαση του ΣτΕ επισημαίνει πως είναι σε ισχύ η υπ. αρ. 3578/2010 απόφαση της Ολομέλειας του ίδιου δικαστηρίου, με την οποία έχει κριθεί ότι οι παρατάσεις στο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών αντίκεινται προς το Σύνταγμα και ειδικότερα προς τις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας». 

Η κυβέρνηση, αναφέρει ο υπουργός, «έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία του νομικού πλαισίου που θα εγγυάται την αδειοδότηση και τη λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με όρους νομιμότητας». 

Στην περίπτωση της θητείας των μελών του ΕΣΡ, που έληξε στις 16 Απριλίου, ο Ν. Παππάς προαναγγέλλει την αντικατάσταση των μελών, χωρίς ωστόσο να δίνει τον αριθμό, αν πρόκειται να αλλάξουν μόνο τα τρία πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια και 10 μήνες (!) ή και άλλα τρία, των οποίων η πρώτη τετραετής θητεία έχει λήξει. Δεν διευκρινίζει, δηλαδή, αν θα ανανεωθεί πλήρως ο θεσμός ή θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με τους όρους που επέβαλε ο ισχύων νόμος. «Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας που προκύπτουν από την παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ (Ν.4316.2014, άρθρο 109), θα προβούμε άμεσα στις οριζόμενες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής διαδικασίες για την αντικατάσταση των μελών», απαντάει ο Ν. Παππάς.

Είχε ζητηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο να ετοιμάσει μία ακόμη διάταξη για παράταση της θητείας, αλλά εντός της κυβέρνησης υπερίσχυσε η άποψη πως δεν πρέπει να παραβιαστεί το Σύνταγμα, ειδικά στον κρίσιμο τομέα των ΜΜΕ. Συνεπώς, η ευθύνη μεταφέρεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα πρέπει να επιλέξει τα νέα μέλη του ΕΣΡ. 


Παραμένει, βέβαια, το ερώτημα αν θα ισχύσει η πρόβλεψη ότι η απόφαση πρέπει να καλύπτεται από τα 4/5 της Βουλής, άρα επιλεγμένα άτομα για την υπηρέτηση των οικογενειών της διαπλοκής. 

Η επιλογή των προσώπων σύνθεσης του ΕΣΡ θα σηματοδοτήσει αν η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει πως θα κάνει στα ΜΜΕ.

Γιάννης Κουρδομένος: Ποια θα είναι η σύνθεση;  Γι' άλλη μια φορά επιλεγμένοι των οικογενειών της διαπλοκής δια μέσω των δικών τους πολιτικών;

Επί προσωπικού να σας θυμίσω ότι έπειτα από σειρά αιτήσεων στο ΕΣΡ, επανεξετάσεως της αιτήσεως του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, αντί επανεξετάσεως δόθηκε συγκατάβαση από τον κ.Ιωάννη Λασκαρίδη για διώξεις και κατασχέσεις κατά ημών.

Ο κ.Λασκαρίδης υπηρέτησε την δικαιοσύνη στη χώρα μας και του άρμοζε η θέση του προέδρου από τα 4/5 της Βουλής;

Συναίνεσε έπειτα σειράς αιτήσεων στο ΕΣΡ, να τελεστούν διώξεις και κατασχέσεις κατά του ενός (1), ενώ υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα πολλά αντισυνταγματικά των οικογενειών της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Θα φροντίσετε γι'άλλη μια φορά έπειτα από 25 χρόνια τη συνέχιση της διαπλοκής κατά της δημοκρατίας του συντάγματος και των πολιτών;

Κάποιοι εξ υμών κ. Παππά αξίωσαν δημόσια την ισχύ του Συντάγματος και αποκατάσταση της αληθινής δημοκρατίας. Μια (1) συχνότητα σε κάθε εμπλεκόμενο. Ένα (1) Ραδιοτηλεοπτικό σε κάθε εμπλεκόμενο.
Όσοι αδυνατούν σήμερα να αποκαταστήσουν την πραγματική Δημοκρατία και την ισχύ του Συντάγματος θα είναι υπόλογοι αύριο.

(ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ)
Κατέστρεψαν τη χώρα, την οικονομία, το πολίτευμα, τους πολίτες, τη ζωή μας, το μέλλον μας, την αλήθεια, και συνεχίζουν να μοιράζουν ''πολύχρωμες καραμέλες'' τις οποίες σχεδόν συνολικά τις δέχονται. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντισυνταγματικά τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">