ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Αλ.Τσίπρας ζητά την παρέμβαση του Λευκού Οίκου


Ο Αλέξης Τσίπρας, τηλεφώνησε την περασμένη Παρασκευή στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού ζητώντας την παρέμβαση του Λευκού Οίκου τόσο προς την σύνοδο του G7 όσο και προς το ΔΝΤ.

Η Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στον Λευκό Οίκο, ώστε να μεσολαβήσει προς το ΔΝΤ με σκοπό να θέσει το Ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο του G7.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και τα εμπόδια τα οποία συνεχώς προβάλει το ΔΝΤ, και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Αμερικανός διπλωμάτης αποκάλυψε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος προέτρεψε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητήσει την βοήθεια του Μπαράκ Ομπάμα για να τεθεί στην ατζέντα των G7 και το ελληνικό ζήτημα.

Παράλληλα να μεσολαβήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ώστε το ΔΝΤ να κάμψει τις αντιστάσεις του και να ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε στην Γερμανίδα Καγκελάριο την αντιπαραγωγική και σκληρή στάση που κρατά ο Βόλφανγκ Σόιμπλε στην διαπραγμάτευση.

Υφίσταται μια συντονισμένη δράση πιέσεων και πρόθεση του αμερικανικού παράγοντα αφενός  να απομονωθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, και αφετέρου για να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του το ΔΝΤ και να ανοίξει ο δρόμος για μια βιώσιμη συμφωνία, που εμείς την αποκαλούμε ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Αλ.Τσίπρας ζητά την παρέμβαση του Λευκού Οίκου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">