ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης




Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης, τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς
Εχει φτάσει η ώρα οι προτάσεις του Ταμείου να κριθούν από την ίδια την Ευρώπη
Παραλάβαμε μια χώρα αποικία χρέους
Έρχεται η στιγμή που και οι εταίροι μας πρέπει να μιλήσουν ξεκάθαρα: θέλουν να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα ή να διαιωνίζεται;
Δεν γίνεται στην Ευρώπη να αποδέχονται α λα καρτ το ΔΝΤ: σκληρά μέτρα αλλά όχι βιώσιμο χρέος

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για λύση. Η εντολή από τον ελληνικό λαό δεν είναι εντολή δημιουργικής ασάφειας, είναι σαφέστατη: να τερματίσουμε τη λιτότητα»

Ο πρωθυπουργός επέρριψε βαριές ευθύνες στο ΔΝΤ για την κατάσταση της χώρας χαρακτηρίζοντας τις ευθύνες του εγκληματικές, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν δυνάμεις που εργάζονται για την εξεύρεση λύσης.
«O πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι το σχέδιο ταπείνωσης της κυβέρνησης είναι σχέδιο ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού.»

Εσκεμμένα δεν βλέπουν το θέμα της μη βιωσιμότητας του χρέους που συντηρεί την ανασφάλεια, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό που μας ζητείται ως συμφωνία όχι μόνο δεν θα λύνει το πρόβλημα, αλλά θα παρασύρει περισσότερο τη χώρα σε ύφεση.

Είμαστε υποχρεωμένοι να μην υποκύψουμε σε πιέσεις που δεν θα δίνουν λύση και οι εταίροι πρέπει να αποφανθούν αν θέλουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αν επιθυμούν το ΔΝΤ ως μέρος της συμφωνίας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Κάναμε τη γενναία επιλογή να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, βλέποντας ότι η κατάσταση θα ήταν μη αναστρέψιμη. Γνωρίζαμε από την αρχή πως δεν θα ήταν περίπατος. Ωστόσο, δική μας ευθύνη και καθήκον, να σηκώσουμε το βάρος, όσο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίζει τις προσπάθειές μας»

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι τέλους, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Θα ήταν εύκολο να υπογράψουμε ό,τι μας φέρνουν, όπως οι προηγούμενοι, συμπλήρωσε, αλλά εμείς θέλουμε λύση κι όχι μια απλή συμφωνία.

Δεν έχουμε εντολή για δημιουργική ασάφεια, αλλά σαφή εντολή για το τέλος της λιτότητας, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η συμφωνία θα πρέπει να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, δεν θα ρίχνει το βάρος σε μισθωτούς και συνταξιούχους, θα αντιμετωπίζει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με τα παραπάνω κριτήρια, σημείωσε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα-αποικία χρέους και θα παραδώσει στο τέλος της τετραετίας μια χώρα με λιγότερες ανισότητες και λιγότερη διαφθορά.


«Η μικρή Ελλάδα δίνει μάχη, πάνω από τις δυνάμεις της, για λογαριασμό των λαών της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός καλώντας τους ευρωπαίους εταίρους «να μιλήσουν ξεκάθαρα: θέλουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα ή θέλουν να επανέρχεται διαρκώς;» 

Υποσημείωση του Γ.Κ: Σ΄αυτή τη χώρα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Σαφέστατα ουδέποτε επιθυμούσαμε απλές συμφωνίες, δεδομένου ότι πάντα με τις απλές συμφωνίες - συζητήσεις - κάποιοι μένουν ακάλυπτοι. Επί παντός επιστητού απαιτούνται οριστικές και βιώσιμες λύσεις.

Από κυβερνητικής πλευράς (ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να αξιολογηθεί αν η τακτική των εταίρων (ταπείνωσης) έχει πολλά κοινά με γνωστές νεοελληνικές παθογένειες, οι οποίες ακολουθούνται κατά κόρον και από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια κυβέρνηση που επιθυμεί βιώσιμες και οριστικές λύσεις (...)  πρέπει παράλληλα και να τις παρέχει και η ίδια στους πολίτες, και δεδομένων των πέντε μηνών διακυβέρνησης δεν έχουν παρασχεθεί ακόμη οριστικές λύσεις σε πολλούς τομείς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">