ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ)




Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα ενάντια στο «μονόδρομο της λιτότητας».

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στην Αθήνα απεύθυναν εργατικά συνδικάτα, και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό σύνθημα: «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται». Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η «διαγραφή του χρέους», η «πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» και η «άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».

Στην διαδήλωση παρευρέθηκαν και στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς επίσης και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν μπροστά από το Κοινοβούλιο καλώντας την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η «διαγραφή του χρέους», η «πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» και η «άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».



«Ο αγώνας της Ελλάδας ενάντια στη λιτότητα είναι αγώνας όλης της Ευρώπης» δήλωσε σχετικά με τις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «οι μαζικές κινητοποιήσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Δουβλίνο και Ρώμη έστειλαν ηχηρό μήνυμα: η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί». Τις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις χαιρέτισαν και οι ΑΝΕΛ.




Θυμίζουμε ότι την Τρίτη, στις 18:00, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Όσοι δένονται με την εξουσία δηλώνουν πολλά περί δημοκρατίας, ενώ όσο είναι αντιπολίτευση η δημοκρατία έχει πολλές παθογένειες. Όσο οι πολιτικοί όλων των κομμάτων ζείτε αξιοπρεπώς... φροντίστε τουλάχιστον στο βαθμό του δυνατού το αντίστοιχο να ισχύει για το σύνολο. Άλλωστε τη λιτότητα δεν την έχουν βιώσει οι περισσότεροι στη χώρα μας με εξασφαλισμένους μισθούς,συντάξεις, επιδοτήσεις, κ.τ.λ (Δεν έχουν έρθει ούτε μια φορά στο Σύνταγμα εκατομμύρια πολιτών που προανέφερα) Τη πραγματική λιτότητα την βιώνει ένα συγκεκριμένο τμήμα της κοινωνίας, το οποίο όσο βιώνει ακραίες συνθήκες, οι οποίες διαμορφώθηκαν από κάκιστους πολιτικούς και κόμματα, δικαιούται σύμφωνα της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος να αμφισβητεί τα πάντα όλα...και όλους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">