ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνεδρίασης.

Στην περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος στη σύνοδο κορυφής, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα εκπνέει στις 30 Ιουνίου, άρα η κυβέρνηση βρίσκεται στην κρίσιμη τελευταία εβδομάδα, και όπως γνωρίζαμε πριν από αρκετό χρονικό διάστημα σε περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος η κυβέρνηση θα επέλεγε την λύση του δημοψηφίσματος, αν και με βασικό δεδομένο όσα αποτελούν την εθνική μας πραγματικότητα (χειραγώγησης ολιγαρχών) δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος κατά πόσο θεωρείτε ένα δημοψήφισμα ενδεδειγμένη ενέργεια.

Ένα δημοψήφισμα φέρνει ενδεδειγμένο αποτέλεσμα όταν υφίσταται πλήρης ομαλή δημοκρατικότητα. Στη χώρα μας το σύνολο των μαζικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι χαρακτηρισμένα αντισυνταγματικά, στα χέρια λίγων οικογενειών όλα τα δημόσια αγαθά, άρα η μαζική ενημέρωση του λαού στερείτε δημοκρατίας και διαθέτει πλήθος σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">