ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ.Βαρβιτσιώτης: Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει μέσα στις ελάχιστες ημέρες που έχουμε η συμφωνία δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Μ.Βαρβιτσιώτης.

Σημεία Συνέντευξης του Βουλευτή Β΄ Αθηνών και Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ρ/φ 9,84 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη

Σχετικά με την πρόταση μομφής που εξετάζει να καταθέσει η ΝΔ


Σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκφράσει την ανησυχία του και βέβαια να ζητήσει από αυτόν να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει μία σταθεροποίηση της χώρας. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει μέσα στις ελάχιστες ημέρες που έχουμε η συμφωνία. Άλλο το θέμα της συμπεριφοράς της Προέδρου της Βουλής.
Υπάρχει ένα eurogroup στο οποίο περιμένουμε να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδος. Και περιμένουμε να υπάρχει κάποια συζήτηση –τουλάχιστον έτσι διαβεβαιώνουν από την κυβέρνηση- ότι θα υπάρξει κάποια συζήτηση, η οποία θα μας φέρει πιο κοντά στη συμφωνία. Το ζητούμενό μας λοιπόν σήμερα δεν είναι η κα Κωνσταντοπούλου, είναι η χώρα. Για την κα Κωνσταντοπούλου δεν έχουμε μόνο την ατυχέστατη  χθεσινή συμπεριφορά της. Η κα Κωνσταντοπούλου λειτουργεί αντιθεσμικά σε όλο το πλαίσιο των δραστηριοτήτων της. Έχει κάνει μία επιτροπή δικιά της, μία επιτροπή αλήθειας, είναι μία συμβουλευτική προς τον Πρόεδρο της Βουλής επιτροπή η οποία απαρτίζεται από διάφορους απίθανους τύπους, οι οποίοι ξυπόλητοι και με λαχανί πουκάμισα προσπαθούν να κρίνουν το δημόσιο χρέος της χώρας και τα προκαταρκτικά στοιχεία που παρουσιάζουν φαίνεται ότι καλύπτονται από ιδεοληψίες. Ακούσαμε χθες εξωφρενικές δηλώσεις από τον απερχόμενο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Γλέζο ότι πώς είναι δυνατόν να συζητάμε με τραπεζίτες. Αν δεν έχουμε καταλάβει το δάνειο το έχουμε πάρει από τράπεζα. Πώς Δεν έχουμε πάρει δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά


Μακάρι να υπήρχε η διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης της κατεύθυνσης της ομοψυχίας. Η πορεία όμως που καθημερινά χρησιμοποιεί η κυβέρνηση μόνο ομοψυχία δεν καλλιεργεί. Καλλιεργεί αντίθετα μίσος, διάσταση, διχασμό. Είναι μια ρητορεία η οποία δείχνει ότι μέσα στη στρατηγική τους είναι σαφέστατα η λογική της ρήξης, η λογική της χρεοκοπίας, η λογική της ρήξης με το ευρωπαϊκό πλέον πλαίσιο και αυτό να γίνει μέσα σε μία κατάσταση εθνικού διχασμού γιατί έτσι θα τους βολεύει.

Σχετικά με τα βήματα της Νέας Δημοκρατίας


Αυτή η μόνιμη επωδός ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά και θα φέρουμε συμφωνία πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ανέκδοτο. Έχει αρχίσει να γίνεται ανέκδοτο γιατί τελικά αυτό που φαίνεται είναι ότι παραπάνω από το μισό ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τη συμφωνία. Δεν θέλει τη συμφωνία όταν η Πρόεδρος της Βουλής βγάζει χθες video clip το οποίο μεταδίδει το Κανάλι της Βουλής και του βάζει ταμπελίτσες ότι εκ των προτέρων έχει κρίνει ότι το χρέος μας είναι επονείδιστο, ότι είναι επαχθές, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  και η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούν μόνο ως προασπιστές των καταπιεστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των τραπεζών  και όχι υπέρ των λαών. Αυτό είναι κλιπάκι το οποίο παίχθηκε χθες στο κανάλι της βουλής. Αν νομίζετε ότι αυτό το κόμμα οδηγεί τη χώρα σε μία συμφωνία, με συγχωρείτε, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.


Σχετικά με την εκτίμηση  της  ΝΔ για την επίτευξη ή μη συμφωνίας


Από πάρα πολλά στελέχη της κυβέρνησης βγαίνει ότι στόχος της είναι η ρήξη. Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι κάποιο πρόσωπο τυχαίο. Είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγων. Είναι μία κεντρική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα συζητούσαμε για το Αριστερό ρεύμα του κ. Λαφαζάνη, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η κα Κωνσταντοπούλου και όσοι συμμερίζονται τις απόψεις της.   Και από ότι φαίνεται δεν είναι και λίγοι βουλευτές.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό ως θεσμικό ατόπημα της συνάντησης της κας Μπακογιάννη με τον Πρωθυπουργό


Θα σας έλεγα ότι δρα με ένα τρόπο αυτόνομο ως να μην είναι ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δείχνουν οι αντιδράσεις της. Αλλά δεν με απασχολεί τόσο πολύ η συμπεριφορά της κας Μπακογιάννη, με απασχολεί πολύ περισσότερο η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού, ο οποίος νομίζει ότι στην πιο κρίσιμη φάση, την πιο δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα, νομίζει ότι μπορεί να παίζει και μικροπολιτικά παιχνίδια. Δεν γίνεται αυτό κα Καραγιάννη. Ξεπερνούν τα όρια της λογικής αυτές οι συμπεριφορές. Την ίδια στιγμή που διαπραγματεύεσαι με τους κορυφαίους παράγοντες για τη χώρα σου, την ίδια στιγμή που αισθάνεσαι ότι η χώρα σου βρίσκεται στη γωνία, την ίδια στιγμή που έχει σταματήσει η διαπραγμάτευση και καταγγέλλεσαι από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι λες ψέματα, αυτή τη στιγμή επιλέγεις να ενημερώσεις την κα Μπακογιάννη,  ώστε να δημιουργήσεις εσωτερικό πρόβλημα αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία; Δεν δημιουργήθηκε κανένα εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ. Το αντίθετο θα σας έλεγα. Αυτό το οποίο φάνηκε ήταν ότι  στο πολιτικό συμβούλιο που συζητήσαμε από προχθές υπήρχε μία ομόθυμη από όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου καταδίκη αυτής της συνάντησης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ.Βαρβιτσιώτης: Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">