ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νομοθετήστε στη βάση που επιτάσσει η κοινή λογική, και η αριστερά

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρυθμίσει συνολικά το τοπίο στα ιδιωτικά ΜΜΕ και να περιορίσει την «ασυδοσία» των ολιγαρχών, που, όπως είχε αναφέρει, «νέμονται χωρίς να πληρώνουν» το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Σαφέστατα οι ολιγάρχες της διαπλοκής «νέμονται χωρίς να πληρώνουν» τα δημόσια αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, στον αντίποδα όμως η σημερινή κυβέρνηση νέμεται της διακυβέρνησης χωρίς να υφίσταται πραγματική δημοκρατία.

Οι πολίτες γνωρίζουν το σχέδιο νόμου που πέρασε η κυβέρνηση για την ΕΡΤ, και επίσης γνωρίζοντας ότι πληρώνουν τρία ευρώ μηνιαίως για σειρά κρατικών ραδιοτηλεοράσεων στα βόρεια προάστια, ενώ στον αντίποδα η κυβέρνηση που υποσχέθηκε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, δεν έχει υιοθετήσει καμία από σειρά αιτήσεων - προτάσεων για λειτουργία μιας ραδιοτηλεόρασης στα νότια προάστια Αττικής.

Κύριε πρωθυπουργέ, Αλέξη Τσίπρα, και κύριε υπουργέ, Νίκο Παππά, μπορείτε να εξηγήσετε τόσο σε εμένα, όσο και στο σύνολο των υπολοίπων πολιτών, πως έπειτα τόσων εξαγγελιών για δημοκρατία η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παραμένουν ανύπαρκτα επί τέσσερις μήνες διακυβέρνησης;

Σας είναι δύσκολο να εφαρμόσετε μια ρύθμιση ως αριστερή κυβέρνηση για την λειτουργία μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλων των πολιτών στα νότια προάστια; 

Σας είναι δύσκολο έπειτα του ανταποδοτικού τέλους των τριών ευρώ μηνιαίως για την επαναπρόσληψη 2.500 χιλ. διορισμένων στην ΕΡΤ, παράλληλα να προσθέσετε μια ρύθμιση για δέκα λεπτά ώστε να υπάρξει πραγματική δημοκρατία των ερτζιανών;

Κύριοι της κυβερνήσεως, γνωρίζετε απόλυτα ότι η ΕΡΤ των βορείων προαστίων και των 2.500 χιλ. διορισμένων, επ' ουδενί καλύπτει τα εχέγγυα πραγματικής δημοκρατικότητας και πλουραλισμού στα ερτζιανά, άρα η έλλειψη ενός πραγματικά ριζοσπαστικού σχεδίου δημοκρατικότητας των ερτζιανών πλήρους κάλυψης του συνόλου δεν σας τιμά ιδιαίτερα έπειτα των δημόσιων εξαγγελιών σας.

Γιατί στερούμαστε έστω και ενός (1) δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού μέσου στα νότια προάστια του Ν.Αττικής;

Υποσχεθήκατε δημοκρατία και δικαιοσύνη, όπως και αλληλεγγύη, και μέχρι στιγμής μένουν σχήματα λόγου.

Υπάρχει έστω και ένας πολίτης ο οποίος δεν γνωρίζει τη βάση δημιουργίας και λειτουργίας συνολικά των κρατικών ραδιοτηλεοράσεων;

Δεδομένου ότι γνωρίζετε σε ποιο καθεστώς τα κόμματα - πολιτικοί - δημιούργησαν σειρά κρατικών ραδιοτηλεοράσεων, όπως και τι εξυπηρετούν επί δεκαετίες, από μια κυβέρνηση, πρωθυπουργό, υπουργούς που δηλώνουν ριζοσπαστική αριστερά, πρέπει να υπάρξει απόδειξη όσων υποσχέθηκαν.

Πραγματική δημοκρατία.  

Τονίζω ότι σε τοπικό επίπεδο (Γλυφάδας) οι εκάστοτε κομματικές διοικήσεις - δήμαρχοι - πληρώνουν με τα χρήματα του συνόλου διορισμένα εξαπτέρυγα και λιβανιστήρια, (Βλέπε Παπανικολάου) και κάτι αντίστοιχο ισχύει όσων αφορά την ΕΡΤ.

Δημοκρατία, και δημοκρατικότητα των ερτζιανών, χωρίς πλήρη κάλυψη του Ν.Αττικής, και των πολιτών, με δομές ελεγχόμενου κρατισμού δεν μπορεί να υπάρχουν.

Νομοθετήστε στη βάση που αξιώνει ο πολίτης και επιτάσσει η κοινή λογική, και η αριστερά.

Τρία ευρώ μηνιαίως για τα κρατικά της ΕΡΤ.

Νομοθετήστε δέκα λεπτά του ευρώ για πραγματική δημοκρατική λειτουργία στα ερτζιανά των νοτίων προαστίων χωρίς ελεγχόμενο κρατισμό.

Άλλωστε για τους πολίτες, είτε τρία ευρώ, είτε 3,1, είτε 10 δημόσια ραδιοτηλεοπτικά στα βόρεια, είτε 11 με ένα στα νότια, σαφέστατα θα είναι το ίδιο, με μια τεράστια διαφορά. Θα υπάρξει πραγματική δημοκρατικότητα των ερτζιανών στο Ν.Αττικής.

Ένα ραδιοτηλεοπτικό από τα νότια προάστια δικαιωματικά πρέπει να βρεθεί στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ. Τα νότια προάστια Αττικής δικαιωματικά πρέπει να αποκτήσουν μια (1) δημόσια δομή ενημέρωσης όλων των δημοτών - πολιτών.
Αν πράγματι έχετε τη δυνατότητα να το πράξετε... θα αποδείξετε ότι καλύπτεται όσα υποσχεθήκατε στον Ελληνικό λαό, ενώ αν αδυνατείτε... η απόδειξη θα είναι σαφής σε όλους.

Μη ξεχνάμε ότι όσα χρόνια λειτουργούν τα αντισυνταγματικά διαπλεκόμενα, στα δημόσια αγαθά, οι κυβερνήσεις φρόντιζαν εμείς να δεχόμαστε καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις...

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νομοθετήστε στη βάση που επιτάσσει η κοινή λογική, και η αριστερά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">