ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έκτακτη Συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους και το περιεχόμενο της διαφαινόμενης συμφωνίας.

Μεταφέρεται στο κόμμα η διαπραγμάτευση, με το μέγαρο Μαξίμου να προειδοποιεί πως αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναχώρησε και ο πρωθυπουργός στις 11:30 το πρωί.

Εν το μεταξύ ήδη ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης. Την έντονη αντίδρασή τους έχουν εκφράση ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αλλά και η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε πως, «Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται. Πιστεύω ότι αυτό το πακέτο δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική βουλή».

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης υποστήριξε ότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν από την ελληνική Βουλή «Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Zeit, σχολίασε τις ελληνικές προτάσεις, τονίζοντας πως κάποιες από αυτές δεν είναι γνωστές ούτε στον ίδιο αλλά οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι κυρίως μέτρα λιτότητας που θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα δημιουργήσουν πολιτικά προβλήματα.

Σύντομα αναμένεται να συνεδριάσουν και τα υπόλοιπα όργανα του κόμματος, και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προειδοποιεί ότι η καταψήφιση της συμφωνίας από τους κυβερνητικούς βουλευτές θα οδηγήσει στις κάλπες.

Την εκτίμησή του ότι τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή, αλλιώς ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί από το κλίμα που δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς τρεις βουλευτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

Υπάρχει ενδεχόμενο η συμφωνία - Μνημόνιο να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή χωρίς να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος;

Στο Eurogroup, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη το βράδυ, θα προσδιοριστούν οι ρυθμίσεις χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Τον τελικό λόγο θα έχει η νέα σύνοδος κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε πρόταση λέγοντας «Προστατεύουμε μισθούς, συντάξεις και τη μέση λαϊκή οικογένεια.» Τα βάρη, για να φύγουμε οριστικά από την κρίση, επωμίζονται αυτοί που έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

*Αυτό το ''μέση'' προσωπικά με προβλημάτισε ιδιαιτέρως, και ίσως πρέπει να ισχύσει κάτι ανάλογο με όλους εσάς, δεδομένου ότι αυτή η ''μέση'' είναι ατόπημα από τη πλευρά του πρωθυπουργού. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση προστασίας του συνόλου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έκτακτη Συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">