ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταργείστε τον ''συμπαραστάτη'' η τον Καλλικράτη

Καταργείστε τον ''συμπαραστάτη'' η τον Καλλικράτη, και δημιουργείστε όσα απαιτούνται όπως απαιτούνται.

Με βασικό δεδομένο την αποχή από την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στη Γλυφάδα, τόσο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι πρέπει να αλλάξει ο Καλλικράτης.

Αλλαγή του Καλλικράτη, με μια ριζοσπαστική κυβέρνηση, σημαίνει πραγματική δημοκρατία, άρα όλες οι εκλογικές διαδικασίες σε επίπεδο δήμων θα είναι ανοιχτές στο σύνολο των δημοτών.

Δεν θα καθορίζουν οι εκάστοτε πλειοψηφούντες διοικούντες τι διαμόρφωση θα γίνετε σε επίπεδο δήμου, ούτε οι υπόλοιπες συνεργαζόμενες παρατάξεις- αιρετοί.

Έχουμε τα αποδεικτικά δεκαετιών της διοικήσεως των δήμων από κομματικές παρατάξεις, τις σκοπιμότητες και συμφέροντα τα γνωρίζουμε συνολικά, τον χορό ρουσφετιών διορισμών παραταξιακών και φίλων επίσης τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια, άρα οι κυβερνώντες οφείλουν να καλύψουν όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά.

Μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε στους πολίτες δικαιοσύνη και δημοκρατία οφείλει να καλύψει το ελάχιστο των απαιτήσεων.

Τουλάχιστον για εμένα ο ριζοσπαστισμός χωρίς βασικές τομές αρχικά σε επίπεδο δήμων δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν μπορεί από τη μια τα κόμματα να ανοίγουν τη πόρτα στους πολίτες για συμμετοχική διαμόρφωση, και στον αντίποδα να την κρατούν κλειστή θεσμικά στα σχέδια νόμου για το κοινωνικό σύνολο.

Η εκλογή του ''συμπαραστάτη του δημότη'', χωρίς να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο και σημαντικά χρήσιμο σύμφωνα με όσα ισχύουν για την εκλογή του, αν συνεχίζει να τελεί να ισχύ όσο διαρκεί η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Η εκλογή του συμπαραστάτη, όπως ανέφερα, αντί των 2/3 των αιρετών πρέπει να γίνεται από το σύνολο των δημοτών με ανοιχτή εκλογική διαδικασία.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. 

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καταργείστε τον ''συμπαραστάτη'' η τον Καλλικράτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">