ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό σε Λονδίνο, Λισσαβόνα, Στουτγάρδη, Σικάγο

«Η ΕΚΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Μία πράξη οικονομικού πολέμου κατά της Ελλάδας που έχει ως στόχο να προκαλέσει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και να την εμποδίσει από το να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα. Όλο αυτό πραγματοποιείται από μη εκλεγμένους τεχνοκράτες που δεν έχουν την εντολή οποιουδήποτε» αναφέρεται στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο Λονδίνο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και κατά της λιτότητας διοργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στη σελίδα τους στο Facebook: «Η ΕΚΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Μία πράξη οικονομικού πολέμου κατά της Ελλάδας που έχει ως στόχο να προκαλέσει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και να την εμποδίσει από το να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα. Όλο αυτό πραγματοποιείται από μη εκλεγμένους τεχνοκράτες που δεν έχουν την εντολή οποιουδήποτε»

Σε διοργάνωση συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και για να μπει τέλος στη λιτότητα καλεί με σχετική επιστολή ομάδα βρετανών βουλευτών της Αριστεράς, προέδρων συνδικάτων και ακτιβιστών.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στην εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας που προκαλούν αδικίες και φτώχεια στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει η επιστολή.

«Καλούμε σε δημιουργία κανόνων από τον ΟΗΕ, οι οποίοι θα διαχειρίζονται τις κρίσεις χρέους των κυβερνήσεων με τρόπο γρήγορο, δίκαιο και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» προσθέτει η επιστολή.

Συγκεντρώσεις σε Λισσαβόνα, Στουτγάρδη, Σικάγο

Αντίστοιχη συγκέντρωση αλληλεγγύης έχει καλεστεί και στη Λισσαβόνα για τη Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. με σύνθημα "Αφήστε την Ελλάδα να αποφασίσει!". Μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχουν καλεστεί επίσης στη Στουτγάρδη, και στο Σικάγο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό σε Λονδίνο, Λισσαβόνα, Στουτγάρδη, Σικάγο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">