ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ανοιχτή Εκδήλωση για το ΟΧΙ στην πλατεία Αγ.Τρύφωνα.(VIDEO)
Με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, το απόγευμα της Τετάρτης 1/7/15 έγινε η Ανοιχτή Εκδήλωση για το ΟΧΙ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Βίτσας.


Στην τοποθέτηση του ο ομιλητής αναφέρθηκε σε όσα ταλανίζουν τους πολίτες απόρροια των Μνημονιακών κυβερνήσεων, και των όρων που υπογράφηκαν από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, και στάθηκε στους λόγους που πρέπει να πούμε ΟΧΙ στους δανειστές.


Όπως είπε ο κ.Βίτσας ''δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, υπήρξε ένα πρόγραμμα για τους τραπεζίτες και τις τράπεζες.
Η χώρα μας πήρε 200.000.000.000 δις. ευρώ και είναι καθημερινά στο χείλος του γκρεμού. Η χώρα πήρε 200 δις και σε πέντε χρόνια έδωσε άλλα 200 δις απο τη τσέπη των πολιτών της''.


Ο κ.Βίτσας ανέφερε ''η χώρα μας κατάντησε τριτοκοσμική χώρα, έπειτα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με πολίτες που οδηγήθηκαν στο σημείο να αναζητούν τροφή στους κάδους των σκουπιδιών.

Ζήσαμε πέντε χρόνια μέσα στην καθημερινή επιβολή, δεδομένου ότι οι γερμανικές τράπεζες αποκόμιζαν την μερίδα του λέοντος, και όποτε υπήρξε κάποια τάση αντίδρασης - αντίστασης, είτε από πολιτικούς, είτε από τους πολίτες, έμπαινε ένα δίλημμα. Μέσα η έξω από το ευρώ''.

Προς το τέλος της ομιλίας του ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι ''Πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι η διαπραγμάτευση θα ανοίξει τις τράπεζες, και η μη διαπραγμάτευση θα κλείσει τη ζωή μας, όπως την έκλεισε πέντε χρόνια τώρα''

Σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε '' το ΟΧΙ θα πιέσει και άλλους ηγέτες που θέλουν να είναι στη τσέπη του Σόιμπλε, και  η διαπραγμάτευση τη δυνατότητα να ανοίξει η Ελλάδα, και τους οικονομικούς της ορίζοντες, και των εξωτερικών υποθέσεων στην παγκοσμιότητα, και αυτό θα είναι καλό για την Ευρώπη''.

''Με αυτή τη λογική πηγαίνουμε την Κυριακή στο δημοψήφισμα, με την λογική του παρόντος και του μέλλοντος, και της διαπραγμάτευσης, και με τη λογική της υπεράσπισης της επιλογής του Ελληνικού λαού στις 25 του Γενάρη, της υπεράσπισης της αριστερής κυβέρνησης''.Να τι προτείνουν οι δανειστές και οι υποστηρικτές του ΝΑΙ

· Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί.
· Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 (νόμος Βρούτση) για το ασφαλιστικό.
· Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (αυξήσεις σε γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές κ.λπ.).
· Να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο και να μειωθεί το προσωπικό του προφανώς με διαθεσιμότητες και απολύσεις.
· Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις.
· Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.
· Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους.
· Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από 700 εκατ. ευρώ.
· Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%.
· Να παγώσουν οι συντάξεις μέχρι το 2021.
· Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014.
· Να περικοπούν κατά 900 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα Νοσοκομεία, τα επιδόματα κ.λπ.
· Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ δηλαδή του κορμού της ΔΕΗ.
· Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο.
· Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση.
· Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά.
· Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες (μπλοκάκια).
· Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος).
· Να μειωθεί το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στις καταθέσεις
· Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών
· Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.
· Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014

Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα δεν περνούν
Όλοι μαζί ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ανοιχτή Εκδήλωση για το ΟΧΙ στην πλατεία Αγ.Τρύφωνα.(VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος