ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στις 20.00 απόψε η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου

Τη θέση του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη

Στις 20.00 απόψε η ορκωμοσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου.

Στις 20.30 η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αυτός που παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Βαρουφάκη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και θα κληθεί να φέρει εις πέρας την τελική διαπραγμάτευση για τη συμφωνία.

Σαφέστατα, μια νέα συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει νέα μνημόνια, και όρους κατά των λαϊκών στρωμάτων, βρίσκει αντίθετη την κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξέδωσε το κείμενο που ακολουθεί: Αντί για διαβούλευση με τους αστούς μνημονιακούς αρχηγούς η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να αρχίζει να εφαρμόζει ένα σχέδιο εθνικοποιήσεων, ξεκινώντας από τις τράπεζες, για να προστατεύσει το βιοτικό επίπεδο του λαού από τον οικονομικό πόλεμο του «μαύρου μετώπου» τρόικας - ολιγαρχίας, καλώντας το λαό σε αυτο-οργάνωση και διαρκή εγρήγορση.

Οι μόνες «εκκαθαρίσεις» που θα πρέπει να γίνουν τώρα στην κυβέρνηση είναι αυτές των εκπροσώπων της δεξιάς πτέρυγας που ζητούσαν τη ματαίωση του δημοψηφίσματος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στις 20.00 απόψε η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">