ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

EKTAKTO: Ιδρυτική συγκρότηση επιτροπής ΟΧΙ Γλυφάδας (VIDEO)



Κάλεσμα για την Συγκρότηση Ιδρυτικής συνέλευσης-συζήτησης «ΟΧΙ μέχρι τέλους» ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια και στις αντιλαϊκές πολιτικές είχε κάνει η Λέσχη Αμπάριζα.

Τη Κυριακή, 26/07 στις 19.30 στο θεατράκι της Πλατείας Καραϊσκάκη, συγκεντρώθηκαν  συμπολίτες και συμπολίτισσες μας αντιτιθέμενοι στις αντιλαϊκές πολιτικές και τα Μνημόνια, και από κοινού συνέστησαν την επιτροπή ΟΧΙ Γλυφάδας, η οποία θα προωθήσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας τη μάχη κατά τόσο των νέων μνημονίων, όσο και του συνόλου των αντιλαϊκών πολιτικών οι οποίες θα στρέφονται κατά του τόπου μας και των συμπολιτών μας.

Στην ανοιχτή ιδρυτική επιτροπή, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις από το σύνολο παρευρισκομένων, οι οποίες αφορούσαν την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος και οι πολίτες, όπως και τις επιλογές της κυβερνητικής ηγεσίας, η οποία στην κορυφή της πυραμίδας καταργώντας τη λαϊκή εντολή, αποφάσισε την υπογραφή τρίτου μνημονίου και όσων συνεπάγονται αυτού.

Οχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων.

Οχι στην φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας, της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών.

Απέναντι στο όχι του λαού, η συμφωνία που προσυπέγραψε η νέα μνημονιακή κυβέρνηση έχει αντιλαϊκό και αντεργατικό χαρακτήρα και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση και από τις ανάγκες των εργαζομένων και από την ψήφο μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: άμεσες και έμμεσες περικοπές σε μισθούς συντάξεις, επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμιο ελληνικού), διαρκή εξυπηρέτηση της «μαύρης τρύπας» του χρέους κ.ο.κ

Στις γειτονιές της Γλυφάδας έχουμε μάθει να παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια και σε κάθε μνημονιακή κυβέρνηση που τα υλοποιεί. Δεν θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν την νέα συμφωνία, δεν θα τους αφήσουμε να ψηφίσουν νέο μνημόνιο τον Σεπτέμβρη.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης, το ΟΧΙ μέχρι τέλος!

Διεκδικούμε:
· Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο, να μην περάσει η νέα μνημονιακή συμφωνία, να μην ψηφιστεί κανένας νέος αντιλαϊκός νόμος. Να προασπίσουμε την δημόσια περιουσία και τους ελεύθερους χώρους.
· Να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν και κερδίζουν απ’ αυτήν, εργοδότες, πλουτοκράτες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, μεγαλοεργολάβοι.
· Μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία, θα βάζουν τέρμα στη φοροληστία, τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς.
· Να σπάσει η θηλιά του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του & να απαλλαγούμε από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.
· Να περάσουν στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αφορούν τις βασικές ανάγκες του λαού.



«ΟΧΙ μέχρι τέλους» στην Γλυφάδα
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: EKTAKTO: Ιδρυτική συγκρότηση επιτροπής ΟΧΙ Γλυφάδας (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">