ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Blade Runner - Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ. στο Αυτοδιαχειριζόμενο π. Κάμπινγκ Βούλας
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 9.00 μμ

Blade Runner

Αμερικανική ταινία - Φαντασίας 1982 | Έγχρ. | Διάρκεια: 1.57'
Σκηνοθεσία : Ρίντλεϊ Σκοτ
με τους: Χάρισον Φορντ,Ρούτγκερ Χάουερ, Σον Γιανγκ, Ντάριλ Χάνα, Τζ.Κάσιντι

Ένας μπλέιντ ράνερ, αστυνομικός ειδικού σώματος, αναλαμβάνει την εξόντωση τεσσάρων ανδροειδών που ήλθαν στη Γη με σκοπό να συναντήσουν τον επιστήμονα που τους δημιούργησε. Η ταινία προβάλλεται σύμφωνα με το τελικό μοντάζ που έκανε ο σκηνοθέτης κι έχει ορισμένες αλλαγές ουσίας σε σχέση με την παλιότερη κόπια.

Αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα έργα της περασμένης δεκαετίας, το «Μπλέιντ Ράνερ» είναι ένα εκπληκτικό υπαρξιακό έπος, με φόντο το υγρό από την όξινη βροχή Λος Άντζελες του 2019 και κυρίαρχο θέμα τον αιώνιο αγώνα της ζωής, το μεγαλείο της θνητής ύπαρξης που εναντιώνεται στη φθορά του χρόνου, αναζητώντας μια παράταση χρόνου από το θάνατο, ένα όνειρο, μια αγάπη, ένα σκοπό που ν' αξίζει να ζήσεις και να πεθάνεις γι' αυτόν.
Όλη πάντως η φιλοσοφία της ταινίας συνοψίζεται στα τελευταία λόγια του Μπάτι. «Είδα πράγματα που εσείς οι άνθρωποι δεν θα πιστέψετε. (…) Όλες αυτές οι στιγμές θα χαθούν στο χρόνο όπως τα δάκρυα στη βροχή. Είναι η ώρα του θανάτου…»

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτηρίου που βρίσκεται στην παραλία
Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας
Πληροφορίες: http://www.voulacamp.blogspot.com/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Blade Runner - Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ. στο Αυτοδιαχειριζόμενο π. Κάμπινγκ Βούλας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">