ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μάκης Σταύρου: Το ΟΧΙ αποτελεί Ιστορική αναγκαιότητα για τη χώρα μας

Με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της Κυριακής προσκλήθηκα από δημοσιογράφους της ΕRT-OPEN και της νεοσύστατης ΕΡΤ να μιλήσω αναφερόμενος στις ιστορικές διαστάσεις του δημοψηφίσματος.

Η πρώτη συνέντευξη στην ΕRT-OPEN πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/6 και έγινε μια ιστορική αναδρομή στα περίπου 80 δάνεια, από εξωτερικό δανεισμό που έχει πάρει το Ελληνικό Κράτος από το 1824 μέχρι το 2000. Επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα ποσά των δανείων που υπέγραφε η χώρα, ούτε τα μισά δεν έφθασαν στην Ελλάδα. Και αυτά που έφθασαν δεν αξιοποιήθηκαν για την παραγωγική ανασυγκρότηση εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ελλάδα σε αντίθεση με τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ανήκε στην ανατολικού τύπου φεουδαρχία και μετά από την επανάσταση του 1821, που επικράτησαν οι κοτζαμπάσηδες σε βάρος των δυνάμεων της Φιλικής Εταιρείας, η χώρα μας οργανώθηκε όχι στα πλαίσια των αστικών κρατών, αλλά στα πλαίσια μιας ιδιότυπης αστικοποίησης, την οποία ο π. Πρύτανης της Παντείου Βασίλης Φίλιας, πολύ εύστοχα ονομάζει “Νόθα Αστικοποίηση” στο ομώνυμο βιβλίο του

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης όλα τα δάνεια που πήρε η χώρα μας στους 2 αιώνες κρατικής υπόστασης, εκτός του ότι δε λειτούργησαν για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, στο μεν εσωτερικό λειτούργησαν για τη διαμόρφωση πελατειακών σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών, ενώ στο εξωτερικό οδήγησαν σε οικονομική και πολιτική εξάρτηση και υποτέλεια από τις χώρες των κατά καιρούς μας έδιναν τα δάνεια.. Για τους ίδιους λόγους η χώρα οδηγήθηκε 4 φορές σε χρεωκοπία (1825-1843-1893 και 1932).

Η χώρα μας δηλαδή ουδέποτε στα διακόσια χρόνια ελεύθερου βίου δε θεωρήθηκε “ισότιμος εταίρος” με τους δανειστές. Οι δε δανειστές έχοντας συνηθίσει για 200 χρόνια ότι έχουν να κάνουν με κυβερνήσεις που υπογράφου ό τι οι “εταίροι” αποφασίζουν είναι αδύνατο τώρα να πιστέψουν ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση που επιμένει να διαπραγματεύεται από ισότιμη θέση και διεκδικεί συμφωνία με αμοιβαία επωφελείς όρους. Αυτό δεν είναι εύκολο να το αποδεχθούν οι “εταίροι” και θα χρειασθεί σκληρός αγώνας. Στον αγώνα αυτό, όπως είναι φυσικό οι δανειστές επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό, αφού δε θέλουν να χάσουν τα προνόμια και τα κέρδη αυτά που επί 2 αιώνες έχουν και χρησιμοποιούν ακόμα και τα πιο ακραία τρομολαγνικά ψέματα περί εξόδου της χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη και άλλα παρόμοια μυθεύματα.

Το ΟΧΙ λοιπόν στο δημοψήφισμα της Κυριακής αποτελεί, κατά τη γνώμη μου εκτός των άλλων, ιστορική αναγκαιότητα για τη χώρα μας, όπως αναλυτικά παρουσιάζω στη συνέντευξη που επισυνάπτω.

Μάκης Σταύρου

Υποσημείωση του Γ.Κ: Δεν μπορώ να γνωρίζω πως αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι επί συγκεκριμένων ζητημάτων, γνωρίζω όμως τα δυο μέτρα και σταθμά των εκάστοτε κυβερνώντων, την πλασματική δημοκρατία, και τη συνέχιση μιας ''κρατικής χούντας''. 

Σημειωτέων ότι τα ληστευμένα με καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις βρίσκονται στην ΕΡΤ, και εμείς υποστηρίζαμε από την αρχή την επαναλειτουργία της, ώστε να πληρώνονται και να διαβιούν οι κλεπταποδόχοι ''εργαζόμενοι'', και στον αντίποδα για να λιβανίζονται οι πολιτικοί που θα επανέφεραν την δημοκρατία και την δικαιοσύνη... τα οποία έμειναν λόγια. 

Μη ξεχνάτε ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ίσχυσαν οι καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις του τοπικού ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ενώ υπηρετούσαν μια χούφτα οικογένειες της διαπλοκής, και δεν εφάρμοζαν ισχύοντες νόμους. 

Σήμερα η κυβέρνηση που υποσχόταν δημοκρατία - δικαιοσύνη - αρκείται σε μια συνέχιση της διαπλοκής, αρκεί να διαθέτει η ίδια κρατικές ραδιοτηλεοράσεις.

Είναι λίγο δύσκολο ειδικά οι νεοέλληνες - οι συμβιβασμένοι στο να αναπαράγουν τις γνωστές παθογένειες, να κρίνουν ορθά τι σημαίνει να στερούν από ένα Έλληνα πολίτη κατόπιν σύννομων αιτήσεων - παραβόλων την αδειοδότηση, και στη συνέχεια να στρέφονται και εναντίων του με διώξεις και κατασχέσεις. 

Αυτοί που έλυσαν το ζήτημα της ΕΡΤ και των 2.500 χιλ. που έμειναν απολυμένοι 1,5 χρόνο, τι έκαναν για εμάς που παραμένουμε κλειστοί επί 11 χρόνια έπειτα καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων;

Σας θυμίζω ότι επί 1,5 χρόνο κλειστής ΕΡΤ, οι 3,500 χιλ. επαγγελματίες εργαζόμενοι δεν παρευρέθηκαν ούτε σε μια εκδήλωση - διαμαρτυρία - καλύπτοντας με ένα βίντεο η ένα άρθρο, σε πλήρη αντιδιαστολή του ληστευμένου πολίτη που παραμένει κλειστός 11 ΧΡΟΝΙΑ, ο οποίος όποτε μπορούσε τους κάλυπτε ανιδιοτελώς. Οι κυβερνώντες των δυο μέτρων και σταθμών το γνωρίζουν, όπως και οι συμπολίτες μας, άρα δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν; (Πόσες φορές είδατε συνεργείο της ΕΡΤ να καλύψει τοπικές εκδηλώσεις στα ΝΟΤΙΑ προάστια;)

Έχουμε δημοκρατία και μια δημοκρατική κυβέρνηση σήμερα κ. Σταύρου; Γιατί κανείς από το σύνολο των κατοίκων στα νότια δεν τοποθετήθηκε κατά της ψεύτικης δημοκρατίας που εκφράζουν τα κόμματα; Η κοιτίδα της δημοκρατίας είναι ο δήμος, και οι κοινοβουλευτικοί μας πρέπει να επικεντρώσουν στην αναβάθμιση του πολιτεύματος. (Να μας δώσουν τη δυνατότητα σύννομης λειτουργίας ''ΤΟΠΙΚΩΝ ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ'', και να αποκαταστήσουν τις αδικίες, δεδομένου ότι επί δεκαετίες είχε τη δυνατότητα ένας συστημικός φασίστας να κλείνει δημόσια βήματα πλουραλισμού)

Όπως βλέπετε, και γνωρίζουν οι συμπολίτες μας επί δεκαετίες, ο υποφαινόμενος δεν έχει αποκομίσει ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ, έπειτα από εργασία δεκαετιών, και αρκετά χρήματα δαπάνης στο παρελθόν. 

Το ρόλο των κομμάτων - σήμερα - τον γνωρίζουν συνολικά οι συμπολίτες μας, δεδομένου ότι τα κόμματα στις τοπικές κοινωνίες είναι κατά του πραγματικού πλουραλισμού, και της διαφάνειας, και εξυπηρετούν τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες, όπως και τα συμφέροντα κάποιων παραγόντων, κατά του συνόλου και της πραγματικής δημοκρατίας, ελλείψει των ενεργειών - προτάσεων - που επί δεκαετίες δεν υπάρχουν από τη πλευρά τους. (Γιατί επί χρόνια με έχουν ''εκτός'' χωρίς να υπάρχει από τη πλευρά τους ταύτιση και συμπόρευση υπέρ του υγιούς πλουραλισμού ο οποίος πρέπει να διαμορφώνεται από το σύνολο στις τοπικές κοινωνίες;)

Όταν υπόσχονται δημοκρατία στο λαό, πρέπει να παρέχουν και τις αποδείξεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μάκης Σταύρου: Το ΟΧΙ αποτελεί Ιστορική αναγκαιότητα για τη χώρα μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">