ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας - Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στην πρόταση συμφωνίας

Ξεκάθαρη θέση απέναντι στην συμφωνία παίρνει το συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας,  και τις επόμενες ημέρες το ζήτημα θα τεθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να αποφανθεί το σύνολο των μελών του.

Η συμφωνία που βγήκε από την χθεσινή μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, έχει προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων και σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού της Ο.Μ Γλυφάδας, όπως ειπώθηκε επανειλημμένα, ο γνώμονας της οργάνωσης πρέπει πάντα να είναι η συμπόρευση με την κοινωνία.

Εκφράστηκε η αντίθεση στη πρόταση συμφωνίας της κυβέρνησης προς τους δανειστές, η οποία βρήκε σύμφωνα τα μέλη του συντονιστικού, τονίζοντας ότι υπήρξαν επί μέρους διαφοροποιήσεις όσων αφορά τη συνέχιση διακυβέρνησης από την αριστερά.

Διαμορφώθηκαν απόψεις υπέρ της συνέχισης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση της αριστεράς, και υποστήριξη της κυβέρνησης, δεδομένου ότι μια επικείμενη αλλαγή κυβερνητικού σχήματος επί του παρόντος μπορεί να οδηγήσει σε δυσχερέστερη θέση την κοινωνία.  

Απόσπασμα του κειμένου προς ψήφιση

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την κατατεθειμένη  στους δανειστές πρόταση, η οποία μας μετατρέπει σε κόμμα που θα εφαρμόζει ως κυβέρνηση σκληρές μνημονιακές πολιτικές, αναιρεί τη μέχρι σήμερα συνομολογούμενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απλώνει την απογοήτευση στο κίνημα και στην Αριστερά στην Ελλάδα άλλα και στην Ευρώπη, και, ακόμη χειρότερα, δεν δίνει διέξοδο και προοπτική στα τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύγκληση της Κ.Ε καθώς και συνεδριάσεις όλων των κομματικών οργανώσεων.

Σαφώς, το συντονιστικό εξέφρασε την άποψη των εκλεγμένων μελών του, και στον αντίποδα για την τελική έκβαση θα αποφανθεί το σύνολο των μελών. 

Τονίζω ότι παράλληλα των μελών του συντονιστικού υφίστανται και πολλές απόψεις πολιτών, οι οποίοι σε κατ' ιδίαν συνομιλίες εκφράζουν ποικίλες απόψεις όσων αφορά την συμφωνία της κυβέρνησης, οι οποίες δεν ταυτίζονται απόλυτα με όσα ειπώθηκαν στο συντονιστικό, και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν και ο παράγων κοινωνικό σύνολο, ο οποίος σχηματίζει άποψη.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να υπάρξει μια απόφαση που μακροπρόθεσμα θα αποβεί κατά της πλειονότητας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας - Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στην πρόταση συμφωνίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">