ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποκαταστήστε το δίκαιο και την δημοκρατία

Του Γιάννη Κουρδομένου 

( Αναδημοσιεύεται έπειτα από τρία χρόνια , και ενώ οι εξελίξεις δείχνουν πολλά απ' αυτά να έχουν αναιρεθεί κάθετα.)

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, αυτό που ζούμε καθημερινά είναι πόλεμος, μια κομματική, αστική προπαγάνδα υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων - ατόμων, τα οποία δεν δίνουν δεκάρα για τις ανθρώπινες απώλειες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το μόνο που τους απασχολούσε ήταν να γεμίζουν το δικό τους προσωπικό ''ντορβά''.

Κάποιους εξ υμών, οι οποίοι διαθέταμε και διαθέτουμε ελεύθερη σκέψη, και δεν μας επηρέασε ποτέ η συστημική, κομματική, και αστική προπαγάνδα, και ειδικά του μεγάλου κεφαλαίου, μας έθεσαν ''εκτός'' με συνοπτικές διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού, και από την άλλη μας πιπιλίζουν το μυαλό καθημερινά ότι λειτουργούν με γνώμονα το δικό μας συμφέρον.

Όταν ένα εδραιωμένο σύστημα, και ειδικά πολιτικό - κομματικό, λειτουργεί με γνώμονα την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου, έχουμε τις αποδείξεις του έργου του,  των παραγόμενων του, και όπως γνωρίζετε συνολικά επί δεκαετίες, τα κόμματα εξουσίας, και η πλειάδα πολιτικών που παρέλασαν με πολύχρωμα σημαιάκια, συνθήματα, και ποικίλες ιδεολογίες, δεν μπόρεσαν να καλύψουν την δημοκρατικότητα των ερτζιανών, που ήταν πρωτίστως η βασική τους υποχρέωση - αρμοδιότητα.

Επί 26 χρόνια τα ερτζιανά του Ν.Αττικής, με όσες κυβερνήσεις παρέλασαν, βρίσκονται έρμαιο της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, μιας χούφτας οικογενειών, ειδικών καθεστώτων,  και η πραγματική δημοκρατία - δημοκρατικότητα είναι απόλυτα απαγορευτική λόγω μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Μας μιλούν για δικαιοσύνη, και τιμωρία, ενώ οι ίδιοι είναι αυτοεξαιρούμενοι συνολικά από την ποινή που πρέπει να τους επιβληθεί για την φτωχοποιημένη Ελληνική δημοκρατία - δημοκρατικότητα, και ειδικά των ερτζιανών.

Η μύγα πάει στα σκατά κι η μέλισσα στα άνθη, και σαφέστατα οι κυβερνώντες του παρόντος, οι οποίοι εξοικειώθηκαν με την εδραιωμένη διαπλοκή των ολιγαρχών, και αυταπόδεικτα έπειτα από μήνες διακυβέρνησης δεν άλλαξαν το ελάχιστο, ώστε να προκύψει πραγματική δημοκρατικότητα, καλούνται να επιλέξουν αν πρέπει μέχρι τέλους συνολικά να επιλέγουμε τις ακαθαρσίες, η να δρομολογήσουν ώστε να υφίστανται δημοκρατικά ''άνθη''  (δημοκρατικά λουλουδάκια) για το σύνολο από ''μέλισσες'' τα οποία θα επιλέγουμε.

Σήμερα από εσάς εξαρτάται τι επιλογή θα γίνει για το μέλλον της χώρας και των πολιτών, και τονίζω ότι πρέπει να απασχολήσει και τα κατά τόπους  στελέχη σας, τα οποία ενώ είναι λαλίστατα, επί παντός επιστητού, σε ένα τομέα είναι διαχρονικά μουγκοί, ενώ επάξια αγωνίστηκαν για τα δημόσια αγαθά. 

Για ποια δημόσια αγαθά;  Εξαιρείται το μείζον απ' όσους πριν από δεκαετίες υιοθέτησαν το σύνολο όσων μετέδιδα ραδιοφωνικά και τα έκαναν τρόπο ζωής ;

Ο ''ουτοπιστής'' είχε οραματιστεί από την δεκαετία του 70, και το μετέδιδε τακτικά μέχρι την τελευταία κατάσχεση, ότι πρέπει να υφίστανται τοπικά δημοκρατικά μαζικά βήματα (ραδιοτηλεοπτικά υπό την αιγίδα, δημοτών, δήμου, Τ.Ο. συλλόγων, σωματείων, εργαζομένων, τοπικών ΜΜΕ,  ώστε να διασφαλίζεται ο πλουραλισμός) σε κάθε τοπική κοινωνία - πόλη, και η πολιτεία - ο δημόσιος φορέας να λαμβάνει το σύνολο των δεδομένων, να τα ταξινομεί σύμφωνα της σπουδαιότητας τους, και να τα παρέχει μαζικά από την δημόσια ραδιοτηλεόραση. ''EΡT 4 RADIO - TV'')

Άλλωστε, μια μέθοδος υπήρχε και υπάρχει ώστε να κρίνει το κοινωνικό σύνολο, αν τα εξαγγελλόμενα κυβερνήσεων και πολιτικών, είναι αντιπροσωπευτικά, και ειλικρινή. 

Δυο μέτρα και σταθμά δεν χωρούν σε μια (1) δημοκρατία.
Ο πολίτης - δημότης από την δεκαετία του 70 σήκωσε την σημαία της τοπικής δημοκρατικότητας των ερτζιανών, πρωτοστατώντας σε ένα χώρο, και με τον κομματοκρατούμενο δήμο Γλυφάδας διαχρονικά απέναντι, και όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε στο 2015, με κόμματα εντός του δήμου, τα οποία δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στη τοπική δημοκρατία, προσφέρουν όμως τα χρήματα των δημοτών σε παραταξιακούς και ημέτερους.

Το ότι δεν επιθυμούν πραγματική δημοκρατία το καταμαρτυρά η πλήρης αποστασιοποίηση τους, και οι διαχρονικά παρανομίες, σε ένα ζήτημα καθαρά δημοκρατίας που όφειλαν θεσμικά να πέσει στο δημοτικό τραπέζι. 

Αντί δημοκρατίας, έχουμε καθαρά κομματικά και προσωπικά συμφέροντα, τα οποία εκμαυλίζουν τοπική δημοκρατία και θεσμούς. Αυτή η ελλιπής τοπική δημοκρατία δεν αξίζει ούτε στον τόπο ούτε στο κοινωνικό σύνολο, το αντίστοιχο για την χούντα των ερτζιανών που συντηρεί η σημερινή κυβέρνηση αντί των δημοκρατικών ΔΗΜΟΣΙΩΝ δομών και αποκατάστασης που απαιτούνται.

Δυο μέτρα και σταθμά δεν χωρούν σε μια (1) πραγματική δημοκρατία.
Τα ληστευμένα της τοπικής δημοκρατίας, (ΓΛΥΦΑΔΑ FM) - (RADIO GLYFADA) - (ΓΛΥΦΑΔΑ TV) κ.τ.λ... (για λόγους υπερφόρτωσης του κειμένου δεν αναφέρω το σύνολο) τα οποία βρίσκονται στην ΕΡΤ, να επιστραφούν στο ακέραιο, με τους ''τόκους'' της πραγματικής δημοκρατικότητας των ερτζιανών, και ειδικά της Ν.Α.Αττικής, η οποία δεν διαθέτει ούτε ένα τοπικό ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ, διαθέτει όμως περισσότερους από 500.000 χιλ. φορολογούμενους - ψηφοφόρους.

Αποκαταστήστε το δίκαιο και την δημοκρατία

Παραγωγική ανασυγκρότηση επί ίσοις όροις για το σύνολο

Ισοκατανομή δημόσιων και ιδιωτικών μέσων στο Ν.Αττικής

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 - Διώξεις&Κατασχέσεις

Δεν αναφέρω το GALAXY του ΠΑΣΟΚΟΥ χαφιέ, ο οποίος το 2004 με μηνύσεις έκλεισε τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM, το οποίο δεν λογίζεται τοπικό μέσο, ούτε προσέφερε το ελάχιστο στις τοπικές κοινωνίες - δημοκρατία, και πρέπει να εξηγήσουν κάποια στιγμή τα κόμματα πως λειτουργεί το αμερικανάκι πάνω από δυο δεκαετίες, το οποίο όταν εμείς πρωτοστατούσαμε στα FM, την δεκαετία του 70, ήταν στις Η.Π.Α, και επιστρέφοντας ''βρήκε στρωμένο το τραπέζι'', μόνο που δεν το είχε στρώσει ο ίδιος. 

Κατά δημόσια ομολογία - δήλωση του Μιλτιάδη Έβερτ : '' το δρόμο για την ιδιωτική και δημοτική ραδιοτηλεόραση τον άνοιξαν οι πρωτεργάτες ερασιτέχνες, και δεν τον άνοιξε ούτε η οικονομική ελίτ, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι υποστηρικτές κομμάτων που βρέθηκαν στο χώρο στη συνέχεια'' Παλαιότερα υπήρχε ως κείμενο ( κάπως διαφοροποιημένο ) στη σελίδα του σταθμού.

Υποσημείωση: Σε τοπικό επίπεδο, πόλης, έχουμε αρκετούς όλων των κομμάτων που παριστάνουν τις διάνοιες, λαλίστατους και λαλίστατες, οι οποίοι καλούνται να αντιπαραθέσουν τη δική τους τοποθέτηση για το μέλλον, πολιτών, χώρας, πολιτεύματος, πολιτισμού, προς αξιολόγηση του συνόλου, και ζύμωση για ορθό αποτέλεσμα το οποίο να εκφράζει το σύνολο, και να καλύπτεται το σύνολο.

Όσοι κωφεύουν επί δεκαετίες γνωρίζετε που έχουν οδηγηθεί από το κοινωνικό σύνολο, (Βλέπε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) Σήμερα κρίνονται τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και σαφέστατα η κατάληξη θα είναι ακριβώς η ίδια, όμως με μια σαφέστατη διαφορά. Αυτή τη φορά - επί του παρόντος - σε χρόνο ντε - τε ...

Θυμίζω στους συμπολίτες μας, και γνωστοποιώ στους αναγνώστες μας: Επί σειρά ετών ραδιοφωνικά είχε ''μαλλιάσει'' η γλώσσα μου για συγκεκριμένα ζητήματα (τομείς), τα οποία σαφώς δεν μπορούν να τα αποδεχτούν στο σύνολο τους όσοι ασπάστηκαν το νεοφιλελευθερισμό - καπιταλισμό. Το θέμα είναι ότι κρίνονται όσοι δήλωσαν Αριστεροί σε τοπικό επίπεδο, και απομένει να δούμε και να γνωρίζουμε πόσα από αυτά τα ζητήματα θα τα αναιρέσουν οι ίδιοι. 

1) Ελεύθερες παραλίες: Κατά των ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία φράζουν την ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους οι οποίοι ενώ ανήκουν στο σύνολο παραχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα είτε από την περιφέρεια Αττικής, είτε από τους δήμους, είτε απ' ευθείας από τις κυβερνήσεις. 

2) Προστασία του περιβάλλοντος - Υμηττού: Κατά των καταπατητών, και του Δήμου Γλυφάδας, και ειδικότερα εκατομμυριούχων οι οποίοι ''ορέχτηκαν'' προστατευόμενη περιοχή, και με κάθε λογής μέθοδο προσπαθούσαν να αποκτήσουν έρεισμα και να δημιουργήσουν στην Άνω Γλυφάδα ένα νέο Πανόραμα Βούλας, η ακόμα νεκροταφεία, άρα απόλυτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Το έγκλημα σήμερα κατά του φυσικού περιβάλλοντος στην Ανω Γλυφάδα έχει και την σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

3) Ισοκατανομή Ιδιωτικών Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στο Ν.Αττικής: Οι κυβερνήσεις 42 ετών, όπως και σήμερα καταστρατηγούν το Σύνταγμα της χώρας, και ενώ συνολικά οι πολίτες παρέχουν για την λειτουργία δημόσιας - κρατικής - Ραδιοτηλεόρασης, στα νότια προάστια δεν υφίσταται ούτε ένα (1) μέσο. Πλήρως ελλιπής είναι και η ενημέρωση όπως απαιτείται στην Ν.Α.Αττική. Επίσης, δημιουργία πολυγλωσσικού δημόσιου Ρ/Τ μέσου ( και δορυφορικού) με έμφαση στους τομείς Τουρισμού - Πολιτισμού για ανάκαμψη της οικονομίας με προσέλκυση τουριστών από ολόκληρο το πλανήτη. ( Δεκάδες οι αιτήσεις σε παρελθόντες κυβερνήσεις )

4) Αστικές συγκοινωνίες: Με βασικό δεδομένο την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, λόγω κάκιστου σχεδιασμού των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών στα νότια προάστια (ειδικότερα στην Γλυφάδα) επί δεκαετίες υφίστατο το δημόσιο αίτημα για δημοτική συγκοινωνία, όπως και σειρά ενεργειών για βελτίωση των δρομολογίων, καθώς επίσης σειρά ενεργειών ώστε να μην αλλάξει το καθεστώς των δρομολογίων στην περιοχή μας. (Δυστυχώς παλαιότερα κάποιοι ανεγκέφαλοι άλλαξαν άρδην τις παραδόσεις δεκαετιών, και ειδικότερα στην Τερψιθέα Γλυφάδας) 

5) Κατά της Ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού: Ως δημότης της περιοχής, και γεννημένος εντός του πρώην αεροδρομίου (στα σύνορα Ελληνικού - Γλυφάδας) σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσα την παραχώρηση στον ιδιωτικό παράγοντα μιας περιοχής η οποία πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο σύνολο των δημοτών - κατοίκων - πολιτών του Ν.Αττικής και της χώρας. Η πολιτεία εξ αρχής έπρεπε να δημιουργήσει το πλαίσιο παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου στους όμορους δήμους, οι οποίοι αξιοποιώντας είτε Ευρωπαϊκά κονδύλια, είτε σύμφωνα των οικονομικών τους, να δημιουργήσουν μια ανάπτυξη ανάλογη των δυνατοτήτων του κοινωνικού συνόλου.

6) Δημιουργία Μουσείου, Μεγάρου Μουσικής, κεντρικού Θεάτρου στα Νότια προάστια: Η παντελής έλλειψη δομών εγγενούς τοπικού Πολιτισμού, σε μια περιοχή με ιστορία χιλιετιών αποβαίνει κατά της ανάπτυξης. Η προσέλκυση τουρισμού στο Ν.Αττικής, και ειδικότερα στα νότια προάστια απαιτεί συγκεκριμένες δομές όπως συναυλιακούς χώρους, Μουσείο, Θέατρο, όπως και αξιοποίηση των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής με δομές extreme spor, και σαφώς κλασσικού αθλητισμού τον οποίο διαθέτουμε.

7) Έρευνα και Τεχνολογία: Η πολιτεία επί δεκαετίες (τα κόμματα εξουσίας) δεν διαμόρφωσαν τους απαιτούμενους όρους και προϋποθέσεις ώστε να ενισχύονται όσοι ασχολούνται στη χώρα μας με την έρευνα και την τεχνολογία. Έχουμε πλειάδα συμπολιτών μας οι οποίοι βίωσαν είτε την απαξία, είτε την παντελή αδιαφορία από την πλευρά των κυβερνήσεων - πολιτικών, είτε ακόμα και διώξεις - κατασχέσεις. Στον αντίποδα το μεγάλο κεφάλαιο επί δεκαετίες εισπράττει και ενισχύεται.

8) Κοινωνική αλληλεγγύη - Κοινωνική Δικαιοσύνη: Επί αρκετά χρόνια αναφερόμουν σε αυτά τα δυο Κάππα ( Κάπα ) ώστε ετεροχρονισμένα να δημιουργηθεί το ΚΑΠΠΑ του δήμου Γλυφάδας, το οποίο υπολείπεται και των δυο προαναφερόμενων, μιας και συνήθως τυχάρπαστοι βρίσκονται διαχειριστές και συμμετέχοντες, επιλεγμένοι από όσους βρίσκονται στο δήμο από ψήφους μιας μειοψηφίας συμπολιτών μας.   

9) Τουρισμός: Δεν είμαστε στην εποχή του Γουτεμβέργιου, ούτε στην εποχή της Βιομηχανικής επανάστασης. Είμαστε στην Ελλάδα του 2015, και από την δεκαετία του 80 αναφέρω ότι η χώρα μας έχει μια μοναδική εκμεταλλεύσιμη πηγή την οποία την διαχειρίζονται κάκιστα επί δεκαετίες. Το Τουρισμό. Είναι μεγάλο κεφάλαιο, άρα δεν είναι του παρόντος, θα αρκεστώ αναφέροντας την αναγκαιότητα συγκεκριμένης στόχευσης πολυγλωσσικού δημόσιου μέσου. 

Ανάπτυξη χωρίς ένα μαζικό ραδιοτηλεοπτικό στα νότια (νοτιοανατολικά) προάστια, δεν λογίζεται, ούτε μπορεί να υπάρξει. Επιτέλους οι υπόλοιποι, υποστηρικτές των ολιγαρχών και καθημερινοί τηλεθεατές της διαπλοκής, είτε όσοι/ες δηλώνετε κατά της διαπλοκής, θα περάσετε από την δική σας πλευρά όσα πρέπει να αποτελούν ζητoύμενο του συνόλου;

Κάθε λογής πολίτες, οι οποίοι χωρίς να έχουν να επιδείξουν το ελάχιστο της προσφοράς τους, βρέθηκαν επανειλημμένα σε θεσμικό ρόλο υποσχόμενοι ρουσφέτια - θέσεις εργασίας σε αφελείς που ακόμα τις περιμένουν.
Σχημάτισαν τις γνωστές συμμορίες.... συγνώμη συμμαχίες - παρατάξεις, και αμέσως μετά ο κάθε τυχάρπαστος με καμιά 300 - 400 ψήφους, θεωρεί ότι πρέπει να οριστεί αρμόδιος ώστε να αποφασίζει ακόμη και σε ζητήματα που έχει μαύρα μεσάνυχτα.

''Στου κασίδη του κεφάλι έμαθε και ο μαθητευόμενος να κουρεύει''. Προσωπικά δεν υπήρξα ούτε καθηγητής ούτε μαθητευόμενος, υπήρξα ''διωκόμενος''.

Αντιλαμβάνεστε γιατί ως τόπος οδηγηθήκαμε σε τέλμα, και η ανάπτυξη αφορά πλέον είτε πολυεθνικές, είτε ολιγάρχες. 

Το δίκαιο και η Δημοκρατία δεν είναι σχήματα λόγου, είναι τα ουσιώδη μιας χώρας και ενός λαού, τα οποία όταν καταστρατηγούνται οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Σήμερα τα δεδομένα ''τρέχουν'' διαφορετικά έναντι του παρελθόντος, και σε καμία περίπτωση οι ''ελεγχόμενες καταστάσεις'', και το πρόσκαιρο φαγοπότι ορισμένων χωρίς αποδείξεις στο κοινωνικό σύνολο δεν θα τύχουν μακροχρόνιας παραμονής.

Είναι ορισμένοι από τους βασικούς τομείς με τους οποίους ασχολήθηκα επί αρκετά χρόνια, ώστε να τυγχάνω της περιφρόνησης όσων υιοθέτησαν αρκετά από τα αναφερόμενα, και σαφώς να απορρίπτουν όσα δεν τους συμφέρουν, ενώ ξέχασαν να αναγνωρίσουν το άτομο που τα ανακίνησε δημόσια.

Αυτοί μπορεί να ξεχνούν, σκόπιμα, εμείς ποτέ δεν ξεχνάμε.

Μου είναι αδιάφορο ποιες είναι οι ρήτρες, οι συμβάσεις, οι συμφωνίες, οι όροι, τα σχέδια νόμου, τα προαπαιτούμενα, κ.τ.λ, τα προαναφερόμενα στο τέλος θα τελούν σε ισχύ, έστω και αν χρειαστεί να τινάξουμε κυριολεκτικά στον αέρα οτιδήποτε διαφορετικό ισχύσει. 

Λαϊκή Κυριαρχία. Ο κυρίαρχος λαός να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του. Εμάς μπορεί να μας ''διέλυσαν'' όμως δεν κερδίζουν μπόνους, διότι και τα κόμματά τους συντηρούνται με τονωτικές ενέσεις πελατειακού συστήματος, και από τα διαπλεκόμενα των ολιγαρχών.

Υ.Γ του 2018: Τρία χρόνια μετά το κείμενο όσα αναφέρονται δεν έχουν ισχύσει, όμως το τελευταίο σκέλος επαληθεύεται. Τα κυβερνώντα κόμματα χάνουν καθημερινά έρεισμα σε κοινωνικό επίπεδο. Ο λαός όσο διατηρείτε κουτσά - στραβά είναι γνωστό επί εκατονταετίες πως λειτουργεί, όμως, ενδέχεται να προκύψουν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι θέμα χρόνου . . . και των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Σημειώσεις: Προσωπικά επέλεξα να μείνω ταπεινός, και ουδέποτε συμμετείχα σε επιδοτήσεις, δανειοδοτήσεις, και κάθε τύπου ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, ώστε να έχω την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσα να ανταγωνιστώ το μεγάλο κεφάλαιο και τους ολιγάρχες, κάτι που πράττουν καθημερινά ορισμένοι και τουλάχιστον για εμάς θεωρείται γελοίο.

Υπήρξα πιο προσγειωμένος έναντι όλων των υπολοίπων, και πληρώνω επί δεκαετίες το μάρμαρο σε μια χώρα 'ψωνισμένων' και 'καλαμοκαβαλημένων'.
Πρεσβεύω την αναλογικότητα ιδιωτικών και δημόσιων δομών τις οποίες αποστέρησαν από το τόπο μας, ενώ στον αντίποδα, υφίσταται ένα κοινωνικό σύνολο το οποίο διαπιστώνουμε να έχει φέρουσες αγκυλώσεις, και επίσης, να το έχουν οδηγήσει σε μια φάση ουδετεροποίησης και αποστασιοποίησης, φαινόμενα τα οποία ωφελούν σημαντικά τους ήδη κρατούντες αντί των ιδίων.

Είναι οξύμωρο να υπάρχει η τάση σχεδόν σε κάθε οικογένεια να υπάρχει και ένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ στον αντίποδα, ένα μεγάλο φάσμα της κοινωνίας μας να περιορίζεται στο ελεγχόμενο κρατικό μαγαζί της Ε.Ρ.Τ, καθώς και στα ολιγαρχικά διαπλεκόμενα media, χωρίς να επιθυμεί το ίδιο , ως κοινωνικό σύνολο,  να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των ερτζιανών στην περιοχή μας, με τοπικά δημόσια μέσα τα οποία θα διαμορφώνει το ίδιο καλύπτοντας τις απαιτήσεις  - δραστηριότητες του τοπικού μας πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια, το ''επίτευγμα'' της ''γαλάζιας'' διοικήσεως του δήμου Γλυφάδας είναι δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες , κυρίως ανώνυμες και συστημικής προπαγάνδας, που ο τελικός χρήστης δεν γνωρίζει τον αρθρογράφο, η τους αρθρογράφους, και πίσω απ' αυτά κρύβονται ημέτεροι, παραταξιακοί, ψηφοφόροι, κόμματα, καθώς και οι ίδιοι οι αιρετοί και υποψήφιοι, καταδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τι πρεσβεύουν, και αν έχουν κάποια ουσιαστική σχέση με το δημοκρατικό πολίτευμα και τον ουσιαστικό πολιτισμό. 

Για τα ιδιοτελή , τα παραταξιακά , κ.α. συμφέροντά τους, μπορούν να αναρτούν, κυρίως ανώνυμα , πάσης φύσεως δηλώσεις δημάρχων, κ .α. Να βγάλουν την ''κουκούλα'' της ανωνυμίας, και να αξιώσουν όσα ανήκουν στο τόπο μας, για ΟΛΟΥΣ εμάς και τη περιοχή μας, το έκαναν έστω μια φορά ώστε να αποδείξουν ότι υφίσταται Τοπικός Πολιτισμός ;

Είτε θέλετε να το παρακάμπτεται , είτε όχι, πληρώνουμε επί δεκαετίες και κάθε μήνα ανταποδοτικό τέλος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ διοικήσεις, κυβερνήσεις , και όσοι παρέλασαν από θεσμικό ρόλο αποστέρησαν με διώξεις - κατασχέσεις ακόμα και αυτά τα λίγα που αποτελούσαν το βήμα να αξιώνουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για το τόπο μας. 

Δεδομένου ότι πληρώνουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ κάτι δεν πρέπει να υπάρχει και στα Νότια - Νοτιοανατολικα προάστια για τον τόπο και ΟΛΟΥΣ εμάς , η μήπως γαλουχηθήκατε με λάθος πρότυπα ; 

Την αριστερά, και όσα παγιωμένα πρεσβεύει, να την πετάξουμε ολοκληρωτικά στον κάλαθο των αχρήστων ; Με τα δεδομένα του παρόντος, τα ''εργοστάσια παραγωγής'' είναι και τα ερτζιανά, ( οι ραδιοτηλεοράσεις ), όμως οι εργάτες - εργάτριες στο σύνολό τους έχουν γαλουχηθεί λαθεμένα, και είτε επιθυμούν στο σύνολό τους να είναι αφεντικά, η πολιτικοί, η ακόμα και άνεργοι !

Χωρίς την ελευθερία της γνώμης δεν είναι δυνατή καμία δημοκρατική διαδικασία, και σπάνια συναντάμε στα νότια προάστια γνώμες, και δημόσιες συζητήσεις ανάμεσα σε αντίθετα ιδεολογικά συμπολίτες μας, ώστε να διαμορφώνεται ενδογενής πολιτικός και κοινωνικός πολιτισμός, ενώ έπρεπε οι γνώμες και η άσκηση κριτικής να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Και μετά σου λένε ΑΝΑΠΤΥΞΗ ! Σε πενήντα χρόνια από σήμερα θα υφίσταται το επόμενο κύμα οικονομικής κρίσης, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε σειρά άλλων χωρών ευρωπαϊκών κ.α., και κυρίως γι' άλλη μια φορά οι διαμορφωτές θα είναι οι σημερινοί νέοι οι οποίοι θα οδηγήσουν τους γόνους τους σε κάτι ανάλογο με όσα έζησαν οι ίδιοι και οι ίδιες. 

Όταν κυβερνούσε η γερουσία πριν από δεκαετίες, ο υποφαινόμενος πέρναγε συγκεκριμένα μηνύματα, και η νεολαία ''κώφευε''. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και όσα ανέφερα συνέβησαν , κυρίως η οικονομική καταστροφή πολιτών και χώρας, για την ευημερία του κεφαλαίου, των ολιγαρχών, των λίγων, και για τα λίγα δικά τους. Το ίδιο θα συμβεί πάλι. Ξανά και ξανά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκαταστήστε το δίκαιο και την δημοκρατία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">