ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ανοιχτή Εκδήλωση για το ΟΧΙ στη Γλυφάδα (VIDEO)



Με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, το απόγευμα της Τετάρτης 1/7/15 έγινε η Ανοιχτή Εκδήλωση για το ΟΧΙ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν  ο Δημήτρης Βίτσας.

Στην τοποθέτηση του ο ομιλητής αναφέρθηκε σε όσα ταλανίζουν τους πολίτες απόρροια των Μνημονιακών κυβερνήσεων, και των όρων που υπογράφηκαν από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, και στάθηκε στους λόγους που πρέπει να πούμε ΟΧΙ στους δανειστές.

Όπως είπε ο κ.Βίτσας ''δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, υπήρξε ένα πρόγραμμα για τους τραπεζίτες και τις τράπεζες.
Η χώρα μας πήρε 200.000.000.000 δις. ευρώ και είναι καθημερινά στο χείλος του γκρεμού. Η χώρα πήρε 200 δις και σε πέντε χρόνια έδωσε άλλα 200 δις απο τη τσέπη των πολιτών της''.


Ο κ.Βίτσας ανέφερε ''η χώρα μας κατάντησε τριτοκοσμική χώρα, έπειτα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με πολίτες που οδηγήθηκαν στο σημείο να αναζητούν τροφή στους κάδους των σκουπιδιών.

Ζήσαμε πέντε χρόνια μέσα στην καθημερινή επιβολή, δεδομένου ότι οι γερμανικές τράπεζες αποκόμιζαν την μερίδα του λέοντος, και όποτε υπήρξε κάποια τάση αντίδρασης - αντίστασης, είτε από πολιτικούς, είτε από τους πολίτες, έμπαινε ένα δίλημμα. Μέσα η έξω από το ευρώ''.



Προς το τέλος της ομιλίας του ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι ''Πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι η διαπραγμάτευση θα ανοίξει τις τράπεζες, και η μη διαπραγμάτευση θα κλείσει τη ζωή μας, όπως την έκλεισε πέντε χρόνια τώρα''

Σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε '' το ΟΧΙ θα πιέσει και άλλους ηγέτες που θέλουν να είναι στη τσέπη του Σόιμπλε, και  η διαπραγμάτευση τη δυνατότητα να ανοίξει η Ελλάδα, και τους οικονομικούς της ορίζοντες, και των εξωτερικών υποθέσεων στην παγκοσμιότητα, και αυτό θα είναι καλό για την Ευρώπη''.

''Με αυτή τη λογική πηγαίνουμε την Κυριακή στο δημοψήφισμα, με την λογική του παρόντος και του μέλλοντος, και της διαπραγμάτευσης, και με τη λογική της υπεράσπισης της επιλογής του Ελληνικού λαού στις 25 του Γενάρη, της υπεράσπισης της αριστερής κυβέρνησης''.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ανοιχτή Εκδήλωση για το ΟΧΙ στη Γλυφάδα (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">