ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γιατί δεν δίνετε το Τατόι για αποπληρωμή;

Τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, και η έκταση των 42.000 στρεμμάτων κυριότητας σήμερα εννέα δημοσίων φορέων, που παραμένουν εγκαταλειμμένα από την πολιτεία, θα μπορούσαν να είναι μέρος της συμφωνίας αποπληρωμής του χρέους.

Δεδομένου ότι για πολλούς λόγους κανένα πολιτικό κόμμα δεν επιθυμεί την άμεση σύνδεση του κόμματος του με βασιλείς και βασίλεια, αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα ξεφορτωθούμε δια παντός.

Η αξία των 42.000 στρεμμάτων, μαζί με τα ''ανάκτορα'', όπως και τα υπόλοιπα απαλλοτριωμένα του τέως είναι αξίας δις ευρώ, και δεδομένου ότι καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα αξιοποιήσει, για εύλογους λόγους, έπρεπε να αποτελούν τη πρώτη επιλογή της κάθε διαπραγμάτευσης. 

Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία,  δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν ποτέ από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, άρα δεν αποτελούν μείζονος σημασίας εθνική περιουσία, και μπορούσαν να συνδράμουν στο κούρεμα του χρέους.

Με την αιτιολόγηση, πάρτε ότι δεν επιθυμούμε, κάντε κούρεμα του χρέους, και αφήστε μας ήσυχους.

Τονίζω ότι διαχρονικά είμαι αντίθετος στην κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης δημόσιας έκτασης, όμως, η εν λόγω έκταση δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί πότε από Ελληνική κυβέρνηση, και έχουμε δυο βασικούς λόγους αποδέσμευσης ανακτόρων και βασιλείων, τα οποία δεν πρέπει να υπάρχουν στη θύμηση κανενός.

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Γιατί δεν δίνετε το Τατόι για αποπληρωμή; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">