ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία

Μήνυμα αξιοπρέπειας και περηφάνιας έστειλε ο ελληνικός λαός στη συγκλονιστική συγκέντρωση του ΟΧΙ στην πλατεία Συντάγματος.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Αλέξης ΤσίπραςΟ Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Πολίτες της Αθήνας, ελληνικέ λαέ.

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα δεν διαδηλώνουμε, σήμερα γιορτάζουμε. Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία.

Η δημοκρατία είναι γιορτή, η δημοκρατία είναι χαρά, η δημοκρατία είναι λύτρωση, η δημοκρατία είναι διέξοδος.

Και σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα είμαστε ήδη νικητές. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας, έστειλε μήνυμα περηφάνιας.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την αγωνία για ζωή, την αγωνία για ελπίδα, την αγωνία για αισιοδοξία.

Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη και την αποφασιστικότητά μας να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό.

Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε. Γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο, να ξεπεράσουμε τους εκβιασμούς.

Η Ευρώπη που γνωρίσαμε, η Ευρώπη των ιδρυτικών της αξιών δεν έχει καμιά σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.

Και σήμερα, τούτη την ώρα, όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω σε εσάς, πάνω στον ελληνικό λαό, πάνω στα 3 εκατομμύρια των φτωχών, στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων.

Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος, στις μικρές και μεγάλες πλατείες της πατρίδας μας.

Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στη δημοκρατία να επιστρέψει.

Να επιστρέψει στην Ευρώπη, γιατί θέλουμε η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες.

Σε αυτές που τόσα χρόνια παραμέρισε για να εφαρμόσει αδιέξοδα προγράμματα λιτότητας, εξαναγκάζοντας τους λαούς της σε επιλογές πέρα από τη θέλησή τους.

Πολίτες της Αθήνας, Ελληνικέ λαέ,

Την Κυριακή δίνουμε όλοι μαζί μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στέλνουμε ξανά μήνυμα ελπίδας στους λαούς.

Γιατί την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη.

Αποφασίζουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να δουλέψουμε και να προκόψουμε στην Ευρώπη.

Να είμαστε ίσοι έναντι ίσων στην Ευρώπη.

Και πιστέψτε με, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη.

Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, ήταν, είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Από τούτο εδώ τον τόπο, λέει η μυθολογία, ο Δίας άρπαξε την Ευρώπη.

Από τούτο εδώ τον τόπο θέλουν τώρα οι τεχνοκράτες της λιτότητας να ξαναρπάξουν την Ευρώπη.

Ε λοιπόν, ΟΧΙ. Θα τους πούμε ΟΧΙ την Κυριακή.

Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από τη δημοκρατική της παράδοση.

Από το δημοκρατικό της κεκτημένο.

Από τις ιδρυτικές της αρχές.

Της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Πολίτες της Αθήνας, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που βρεθήκατε σήμερα εδώ, πλημμυρίζοντας την πλατεία του Συντάγματος, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων αψηφώντας το κρεσέντο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας των τελευταίων ημερών.

Πολίτες της Αθήνας,

Ο Ελληνικός λαός έχει πολλές φορές στην ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται.

Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου και αυτού του λαού, ήταν σελίδες τόλμης και αρετής.

Σας καλώ να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας.

Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ στα τελεσίγραφα. Να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν καθημερινά.

Και τη Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας, της λαϊκής ετυμηγορίας που κάποιοι φοβόντουσαν και δεν θέλανε να συμβεί, θέλανε να εμποδίσουν, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, να πούμε και ένα απόλυτο ΟΧΙ στο διχασμό.

Ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Μαζί θα αγωνιστούμε για να ξαναφτιάξουμε μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που δημιούργησαν πέντε χρόνια καταστροφής.

Σας καλώ, τέλος, να παραμερίσετε τις σειρήνες που οργιάζουν, τις σειρήνες της τρομοκρατίας.

Να αποφασίσετε με το νου και την καρδιά.

Να αποφασίσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Να αποφασίσετε για μια Ελλάδα περήφανη σε μια Ευρώπη δημοκρατική.

Για έναν λαό, μικρό λαό που πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια.

Που πολεμά όμως έχοντας στα χέρια, το πιο δυνατό όπλο από όλα τα όπλα που υπάρχουν στον πλανήτη:

Το δίκιο

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Έχουμε το δίκιο. Θα νικήσουμε.

Κανείς δεν μπορεί αυτό να το κρύψει. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Πολίτες της Αθήνας, ελληνικέ λαέ,

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εμείς, εσείς, όλοι μας, έχουμε και τόλμη και αρετή. Και είμαστε ελεύθεροι. Αναπνέουμε αέρα ελευθερίας. Ό,τι και να γίνει είμαστε οι νικητές. Θα είμαστε οι νικητές. Η Ελλάδα νίκησε. Η δημοκρατία νίκησε. Οι εκβιασμοί και οι απειλές ηττήθηκαν.

Γεια σας. Καλή δύναμη. Με περηφάνια. Με αξιοπρέπεια. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία. Ο λαός μας θα προχωρήσει. Η Ελλάδα στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: 
Η δημοκρατία είναι γιορτή, η δημοκρατία είναι χαρά, η δημοκρατία είναι λύτρωση, η δημοκρατία είναι διέξοδος, όμως δεν υφίσταται, και αποτελώ κορυφαία απόδειξη, όντας φιμωμένος από όλες τις κυβερνήσεις, και από την δημοκρατική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοκρατία προϋποθέτει την συμμετοχή όλων, σε οτιδήποτε, επί ίσοις όροις, την προβολή όλων σε οτιδήποτε, επί ίσοις όροις, και την ισοκατανομή επί παντός επιστητού, και αυταπόδεικτα στα νοτιοανατολικά προάστια τα δημοκρατικά κόμματα φρόντισαν να μην υφίσταται τοπικά τίποτα

Όσων αφορά την δημοκρατία, όποτε επιθυμούν εγνωσμένου κύρους πολιτικοί επιστήμονες, ας οργανώσουν μια ημερίδα, ώστε να θέσουμε επί τάπητος το πολίτευμα, και να τους παρέχω το σύνολο των αποδείξεων της ελλειμματικής δημοκρατίας απόρροια του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.

Την δημοκρατία, ο κάθε πολίτης την αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο, σύμφωνα των βιωμάτων του, και όσων τελούν σε ισχύ, και όπως έχω πει, και γράψει επανειλημμένα, η δημοκρατία είναι μια (1) - μονάδα - όπως και ο κάθε πολίτης αποτελεί μια (1) μονάδα, και όπως είναι και η Γλυφάδα (1) - μονάδα - που τα κόμματα - πολιτικοί για τα προσωπικά τους συμφέροντα την άφησαν εκτός του ''χάρτη'', (...) άρα της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Προσωπικά πρεσβεύω την ριζοσπαστική αλλαγή - ανατροπή της συγκεχυμένης δημοκρατίας, η οποία πρέπει να αποκτήσει σήμα κατατεθέν, και το μελλοντικό σήμα κατατεθέν της πραγματικής δημοκρατίας είναι η επί ίσοις όροις συμμετοχή κάθε τόπου - πόλης σε οτιδήποτε υφίσταται σε ένα έθνος, άρα πραγματικός πλουραλισμός - πολυφωνία - μαζικά ΜΜΕ των δημοτών, και όχι του κράτους και της διαπλοκής. (Σήμερα μας δίνετε αυτή η δυνατότητα, με την ψηφιοποίηση των ραδιοτηλεοράσεων, όμως βρίσκει ''τοίχο'' από πλευράς θεσμών και πολιτικών επί πολλά χρόνια.) 

Για ποιο λόγο υποχρεούται ένας δημότης να πληρώνει διαπλεκόμενα και κρατικά ΜΜΕ όταν στον τόπο του δεν υπάρχει τίποτα;

Ποιοι αρμόδιοι έχουν εξετάσει, έστω μια φορά, πόσα χρήματα διατίθενται από τους δημότες μια πόλης ετησίως για λειτουργία διαπλεκόμενων και κρατικών μέσων, και τι θα υφίστατο στον τόπο τους με αυτά τα χρήματα, η μέρος αυτών των χρημάτων; (Εννοώ ότι σε κάθε τοπική κοινωνία θα υπήρχε πραγματική δημοκρατία - πλουραλισμός - πολυφωνία του συνόλου κατοίκων, που σήμερα είναι απαγορευτικά για χιλιάδες λόγους.)

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις

*Γιάννης Κουρδομένος ίσον ποτέ και με τίποτα ''πολιτικός'', (δεν με ''χωρά'' η πολιτική, δεδομένου ότι έκανα άλλη επιλογή ) η πολιτική πρόταση όμως έχει ιστορία δεκαετιών...και αν το θελήσουν οι δημότες θα έχει προσοδοφόρο μέλλον για το σύνολο.. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος