ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γιάννης Καλιντεράκης: Όχι στον ολοκληρωτισμό της Ευρωζώνης

Ενώ η ελληνική πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι του συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, εμείς δημοσιεύουμε τη τοποθέτηση του Γιάννη Καλιντεράκη, που μας βρίσκει σύμφωνους, δεδομένου ότι ο ολοκληρωτισμός της Ευρωζώνης θα αποβεί μακροπρόθεσμα κατά της χώρας και της πλειονότητας.

Του Γιάννη Καλιντεράκη

«Όχι στον ολοκληρωτισμό της Ευρωζώνης» 

«Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς απέναντι στο λαό και το τόπο η ανάταξη της χώρας»  

Ο λαός μας μέσα στις πιο δύσκολες και σκληρές συνθήκες από το 1974 έως σήμερα έδωσε μια νικηφόρα μάχη.

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής οι υποστηρικτές του ΟΧΙ με συγκεκριμένο τρόπο και ΟΧΙ αόριστα διατράνωσαν τη θέληση τους η ζωή στην χώρα μας να πάει μπροστά ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κόστος.

Ήταν ένα ΟΧΙ στην ταπείνωση που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ήταν ένα ΟΧΙ στην εθελόδουλη πολιτική των μνημονιακών κομμάτων που κυβέρνησαν αλυσόδεσαν και ξεπούλησαν τη χώρα τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Ήταν ένα ΟΧΙ απέναντι στην λιτότητα και την ανεργία.

Αποτέλεσε ένα ΟΧΙ στην επικοινωνιακή καταιγίδα της ερήμου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δημοσκοπήσεων.

Ήταν το ΟΧΙ και η εκδίκηση των φτωχών απέναντι όχι μόνο στη Λυμπεράκη αλλά και αγαπημένους συντρόφους στο ΣΥΡΙΖΑ που επικαλούνται τα σαθρά αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για την ευρωζώνη, τα μνημόνια κ.τ.λ, συγκροτώντας μετά το δημοψήφισμα εκτός από το θέατρο του εκβιασμού και αυτό του παραλόγου.

Ένα υπομονετικό και γενναίο ΟΧΙ του λαού μας που 10 ημέρες τώρα υφίσταται τη γενοκτονική πολιτική της ασφυξίας και του στραγγαλισμού μέσω της έλλειψης χρηματοδότησης που οδηγεί στην καταστροφή για να βασιλεύουν οι ολιγάρχες και να εξοντωθούν οι φτωχοί.

Ήταν τέλος ένα ΟΧΙ στο εικοσιτετράωρο της 1ης Ιουλίου που εξελίχθηκε ένα σύγχρονο πραξικόπημα και μια σύγχρονη αποστασία από όσους ζητούσαν να υπογραφεί συμφωνία και να μην φθάσουμε στην κάλπη της Κυριακής. 

Όσοι δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου μαζί με το αναβαπτισμένο μαύρο μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων, εν τοις πράγμασι, φαλκιδεύουν την πλειοψηφία του 61,5% και προτάσσουν πάνω από τα λαϊκά συμφέροντα τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και των δανειστών. Επιδιώκουν νέα μνημόνια και εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. Οδηγούν τις επόμενες γενιές να ζήσουν την ίδια τραγική κατάσταση με χειρότερους όρους που θα έχει δημιουργήσει η πιθανή πολιτική της σημερινής υποταγής.

Για να αναταχθεί οικονομικά, πολιτικά, και κοινωνικά ο τόπος, είναι απαραίτητο:
1) Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες
2) Να εφαρμοστεί πολιτική ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων
3) Να αποκατασταθεί άμεσα η ρευστότητα και να αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη
4) Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους

Η τρόικα με την πολιτική της και την επιβολή νέου μνημονίου κινεί την χώρα στην αντίθετη κατεύθυνση έως το σημείο της εξόντωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ,οι ηγεσίες τους,  πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτό είναι χρέος και καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Γιάννης Καλιντεράκης: Όχι στον ολοκληρωτισμό της Ευρωζώνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">