ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, λέγεται και συζητάτε κατά κόρον, και ας δούμε κατά πόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Λέγοντας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, εννοείται ότι πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα θεσμοθέτησης, δημιουργίας σχεδίων νόμου, τα οποία να καλύπτουν δημοκρατικά - συνταγματικά το κοινωνικό σύνολο.

Έχουμε αυτή τη δυνατότητα κυρίες και κύριοι οπαδοί του να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;

Μας δίνετε αυτή η δυνατότητα, η κάποιοι έχουν θρονιαστεί σε κυβερνητικές καρέκλες υπηρετώντας την ολιγαρχία του κεφαλαίου και μερίδα δημοσίων υπαλλήλων;

Απαντήστε, αντί προπαγάνδας...

Δεν ξέρω πόσοι και πόσες θυμούνται σήμερα, ότι είχα ξεκάθαρο σχέδιο πραγματικής δημοκρατίας, σε μια χώρα γεροντοκρατίας, και κομματοκρατίας, ενώ αυτοί καθορίζουν ακόμη και σήμερα τι θα ισχύει αρχικά σε τοπικό επίπεδο. (Δήμου)

Προσωπικά πλήρωσα, και πληρώνω το μάρμαρο όσων πιστεύω και διακήρυξα, και στον αντίποδα κάποιοι άλλοι πληρώνονται και διαβιούν εις βάρος της πραγματικής δημοκρατίας.

Δεδομένου ότι υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα δημοκρατικών - συνταγματικών σχεδίων νόμου, γιατί ουδέποτε τέθηκαν από μια Ελληνική κυβέρνηση;
Δεδομένου ότι υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα πραγματικής τοπικής δημοκρατίας, γιατί ποτέ δεν ίσχυσε επί δεκαετίες σε επίπεδο δήμου;

Να σας θυμίσω ότι έχουν κυβερνήσει όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, και όλα καπηλεύονται την δημοκρατία. Επίσης, έχουν διοικήσει όλα τα κόμματα στη Γλυφάδα, και όλοι απέδειξαν ότι είναι απόλυτα λάθος για τους θεσμούς, με αποδεδειγμένα ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ. (Επιθυμία - διαχρονικά του συστήματος οι απόλυτα ελεγχόμενες καταστάσεις, οι οποίες ευνοούν τις λαμογιές, και τους επιτήδειους, και σε καμία περίπτωση την δημοκρατία. Βλέπε τι ισχύει σήμερα στο δήμο Γλυφάδας, και πόσο περήφανοι πρέπει να νιώθουν κάποιοι δεξιοί για το κατόρθωμα τους, να αποτελούν μια κάκιστη διοίκηση που ευνοεί μερίδα δημοτών και στρέφεται κατά των υπολοίπων) 

Δεν ξέρω πόσοι και πόσες βρίσκεται ορθό, όσοι πρωτοστάτησαν οπουδήποτε σε αυτή τη χώρα να βρίσκονται ''στην απ' έξω'', και εντός να παίζονται παίγνια συμφερόντων από τα κόμματα.

Δεν πρόκειται να συγχωρηθούν ποτέ και με τίποτα, οι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι γνώριζαν όσα ίσχυσαν στα νότια, και θεώρησαν πρέπον να λειτουργούν ως ''φίδια''. Δεδομένης της λειτουργίας τους, υπήρξαν πολλά ''δαγκώματα'' με ''δηλητήριο'', ώστε να υφίσταται μια ''κουτσή τοπική δημοκρατία'', αρκεί να είναι συμμετέχοντες οι ίδιοι/ιες. Η μακροπρόθεσμη δημιουργηθείσα ζημία - τοπικά - είναι ανυπολόγιστη, διότι άλλα θα ίσχυαν σήμερα σε τοπικό επίπεδο. Όταν κάποιοι τεχνηέντως δημιουργούν ταπείνωση - η ταπείνωση έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Εννοώ τις ενέργειες που ακολουθούνται και από τους δανειστές, και ακολουθήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο - μέθοδο - κατά της τοπικής κοινωνίας. 

Στην περίπτωση ταπείνωσης από τους δανειστές, ο λαός θα αποφορτίσει με το δημοψήφισμα, στην περίπτωση ταπείνωσης της τοπικής κοινωνίας - ώστε να υπάρχουν κάποιοι ωφελημένοι - δεν υπάρχει μια ανάλογη μέθοδος, άρα όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ να την παρέχει. Ο νοών νοείτω.

Την κατάλληλη ώρα  θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Προσωπικά δεν είμαι ψευτοριζοσπάστης, είμαι ο πρώτος που διακήρυξε από τα ερτζιανά - δημόσια στη χώρα μας - ότι πρέπει να γίνει ''ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' για πραγματική δημοκρατία.

Σε μια εποχή που η πλειονότητα ήταν συμβιβασμένη με γκανγκστερικά κόμματα, κάποιος πρωτοστάτησε στα ερτζιανά, η πλειονότητα έκανε την πάπια, και οδηγηθήκαμε στη σημερινή  πραγματικότητα. Όσοι και όσες δεν αναγνώρισαν και δεν αναγνωρίζουν όσους πρωτοστάτησαν, σε μια χώρα, είναι απολίτιστοι. 

Ξεκαθαρίζω ότι δεν επιθυμώ την συστημική αναγνώριση. Δεν επιθυμώ να με αναγνωρίσουν υπουργοί και πρωθυπουργοί, το μοναδικό ζητούμενο είναι η αναγνώριση της δημοκρατίας που διακήρυξα... και θέλω να βιώσουμε ως πολίτες. Ελάχιστα ασαφές, όμως για εμένα απόλυτα ξεκάθαρο. Μπορεί να υπάρξει πραγματική δημοκρατία αν το επιθυμεί ο λαός, και δεν εξαρτάται από μια κυβέρνηση, γνωρίζετε όμως (ειδικά σε τοπικό επίπεδο) ότι το κοινωνικό σύνολο δεν διέπεται από τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Ίσως φέρω και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, δεδομένου ότι ποτέ δεν εξαπάτησα,δεν *καπηλεύτηκα, και δεν εκμεταλλεύτηκα, σε μια χώρα που όσοι τα ακολούθησαν είχαν άμεσο και απτό αποτέλεσμα.

* Επί δεκαετίες ακουγόταν δημόσια το ΓΛΥΦΑΔΑ, επί δεκαετίες μπήκαμε σε χιλιάδες σπίτια κατοίκων στα νότια, χωρίς να συμμετάσχω σε καμία εκλογική διαδικασία, και σαφώς γνωρίζετε πόσες τοποθετήσεις για τοπικά ζητήματα υπήρξαν. Στον αντίποδα και οι πλέον αδαείς, μέλη κομμάτων, με παραμονή λίγων μηνών στη Γλυφάδα συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">