ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

EKTAKTO: Οι θεσμοί στην Αθήνα - Η δοκιμασία της κυβέρνησης

Το πιο σημαντικό crash test για την κυβέρνηση είναι η ψηφοφορία της Τετάρτης, στην οποία αν ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταψηφίσει το νομοσχέδιο πέσει κάτω από  όριο των 120  ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές.

Αρχίζει το crash test της κυβέρνησης δεδομένου ότι σήμερα αναμένονται οι εκπρόπωποι των θεσμών στην Αθήνα.

Η πορεία εκτέλεσης των συμφωνηθέντων θα περάσει από το ''μικροσκόπιο'' και των έλεγχο των εκπροσώπων των τεχνικών κλιμακίων, οι οποίοι μέσα στη βδομάδα θα περάσουν τη πόρτα των υπουργείων μεταφέροντας στο Eurogroup τις πρώτες εντυπώσεις.

Ο Π. Σκουρλέτης, ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Γ. Κατρούγκαλος,  θα συναντήσουν στα υπουργεία τους εκπροσώπους των τεχνικών κλιμακίων οι οποίοι θα τους περάσουν από ''ψιλό κόσκινο''.

Ο νέος υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Χαϊκάλη, θα κληθούν να υπογράψουν τις διατάξεις για την κατάργηση την περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Ο Π. Σκουρλέτης,  μαζί με τον Ευ. Τσακαλώτο, και τον Γ. Σταθάκη, θα προετοιμάσουν το νομοσχέδιο για τον νέο φορέα που θα διαχειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα ο Π. Σκουρλέτης θα υπογράψει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Σαφώς το ενδιαφέρων είναι στραμμένο στις δηλώσεις των δύο κορυφαίων στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας  Δ. Στρατούλη, Π. Λαφαζάνη, και στις τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Η κατάργηση των φορολογικών προνομίων στους αγρότες, την οποία θα εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις της ΝΔ. 

Επίσης, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρέπει να ολοκληρώσουν την απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, και να επαναδιαπραγματευτούν το νόμο για τις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο.

Η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει «το μνημόνιο αποτελεί εργαλείο εξόντωσης, δολοφονίας όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της Δημοκρατίας» και τον Γ. Βαρουφάκη να δηλώνει «το πρόγραμμα θα αποτύχει».

Γ.Κ: Είμαι πεπεισμένος και προσωπικά ότι θα αποτύχει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: EKTAKTO: Οι θεσμοί στην Αθήνα - Η δοκιμασία της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">