ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοινή γραμμή από τα κόμματα, πλήν ΚΚΕ, στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών


Σχεδόν επτά ώρες διήρκεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ξεκίνησε στις 10 το πρωί

Οι ελληνικές προτάσεις αποτυπώνονται σε κοινό κείμενο που έχουν υπογράψει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα, το οποίο καταγράφει τα επόμενα βήματα, αλλά και τα αιτήματα της Αθήνας στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο καταγράφει την κοινή θέση όλων των αρχηγών για λύση εντός ευρωζώνης, ενώ έχει αναφορά και στο θέμα του χρέους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Συμπλήρωσε: «Η ρήξη με την Ε.Ε. προϋποθέτει μία άλλη στρατηγική. Θα έρθουν σκληρότερα μνημόνια. Είτε θα υπάρξει μία επώδυνη συμφωνία, είτε θα υπάρξει Grexit. Διαφωνούμε με την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης της κυβέρνηση».

Φώφη Γεννηματά: «Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού γίνεται στο και πέντε με την χώρα να βρίσκεται στον αέρα, χωρίς πρόγραμμα χωρίς προστασία
Αν είχε αναληφθεί νωρίτερα η πρωτοβουλία θα μπορούσε πολλά να τα είχαμε αποφύγει, επιτακτική ανάγκη η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με ευθύνη της κυβέρνησης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας εντός της ευρωζώνης».

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα. Η συνάντηση αυτή έπρεπε να χει γίνει εδώ και καιρό. Αν η συμφωνία μας ικανοποιεί θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να υποστηριχθεί. Η κυβέρνηση νόμιζε πως κέρδιζε χρόνο αλλά έχανε.

Σταύρος Θεοδωράκης: Θα βγει ανακοινωθέν που λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων γι αυτά που συνέβησαν πριν το δημοψήφισμα και τα όσα θα ακολουθήσουν, πρέπει να διαψεύσουμε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η ΕΕ μπορεί να υπάρχει χωρίς τους Ελληνες. Καλούμε την ΕΚΤ να δει ότι υπάρχει προσπάθεια έναρξης των διαπραγματεύσεων. Πρέπει να λάβει υπόψη της τις μεγάλες ανάγκες για ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους, είμαστε στην τελευταία μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε μια λύση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοινή γραμμή από τα κόμματα, πλήν ΚΚΕ, στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">