ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εστάλη πρόσκληση στο ΔΝΤ ζητώντας να έλθουν κλιμάκια στην Αθήνα

Και τελικά η Ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού οικονομικών με επιστολή - πρόσκληση προς το ΔΝΤ,  ζητά να έλθουν κλιμάκια στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο Μνημόνιο - (πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μέσω ESM).

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα ενώ τα στελέχη της τρόικας θα φτάσουν στην Αθήνα εντός του Σαββατοκύριακου.

Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ αναφέρει:

Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.

Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης, η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή, και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.

Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Εστάλη πρόσκληση στο ΔΝΤ ζητώντας να έλθουν κλιμάκια στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος