ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ν.Α.Αττικής)

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4324

Αρθρο 1.


4. «Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. δύναται να ιδρύει θυγατρικές εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα στην επικράτεια.»

Αρθρο 2.

2. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., χωρίς να επιδιώκει την απόκτηση κέρδους, συμβάλλει στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και στην προσπάθεια εθνικής και *παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μπορεί να ιδρύει θυγατρικές εταιρείες και να συμμετέχει σε άλλες εταιρείες στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή. 

11. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι πάροχος περιεχομένου και πάροχος δικτύου κατά την έννοια του ν. 3592/2007 (Α' 161) για τη μετάδοση των προγραμμάτων της, καθώς και τρίτων, και απαλλάσσεται από την υποχρέωση λήψης κάθε σχετικής άδειας

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού Επικρατείας, εκχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. συχνότητες για τη μετάδοση των ως άνω προγραμμάτων και καθορίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα. 

Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μπορεί να αναμεταδίδει από τις συχνότητες που της εκχωρούνται διεθνή προγράμματα άλλων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων.»

Άρθρο 3.

6. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αναλαμβάνει την αντικειμενική παρουσίαση του προεκλογικού αγώνα των κομμάτων, καθώς και των υποψήφιων συνδυασμών ή προσώπων, κατά τις βουλευτικές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές και των προγραμματικών θέσεων όλων των κομμάτων, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. 

Υποσημείωση: Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να προσθέσεις το ελάχιστο όταν ένα σχέδιο νόμου είναι σαφές, όπως σαφέστατες είναι οι παθογένειες του καπιταλισμού, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν από τη πολιτεία, και ειδικά από μια κυβέρνηση της αριστεράς.

Είναι δεδομένη η διαπλοκή των ολιγαρχών, επί δεκαετίες, εις βάρος της συνταγματικότητας και των τοπικών μας κοινωνιών, και ειδικότερα της Ν.Α.Αττικής, η οποία μεθοδευμένα έμεινε χωρίς κανένα τοπικό ραδιοτηλεοπτικό, ενώ μια χούφτα οικογένειες αποκτούσαν σειρά αντισυνταγματικών ραδιοτηλεοράσεων.

Αποτελεί βασική υποχρέωση του κράτους να διασφαλίσει ως κόρη οφθαλμού τη συνταγματικότητα, (την ισοκατανομή μέσων επί του πληθυσμού), και την εξισορρόπηση σε μια περιοχή που ισχυρά οικονομικά συμφέροντα νέμονται το σύνολο των ραδιοτηλεοράσεων, με σειρά μέσων της ιδίας και της άλλης μορφής.

Κάποια άτομα της οικονομικής ελίτ, έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο επικυριαρχίας των τοπικών μας κοινωνιών - πόλεων - τοπικών πολιτισμών - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - καταστρατηγώντας το Σύνταγμα, αλώνοντας κυριολεκτικά την κοινωνική συνοχή, το *πλουραλισμό - *πολυφωνία - και δημιουργώντας ουσιαστική πόλωση, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμα ανθρώπινες απώλειες, και ένα αποστασιοποιημένο κοινωνικό σύνολο, το οποίο αδυνατεί να έχει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, λόγω της σχέσης που δημιουργείται (εκ του μακρόθεν) με τα media. 

Η εξισορρόπηση για ομαλοποίηση της δημοκρατικότητας, (αναφέρω τα Νότια προάστια Αττικής) και των παθογενειών που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, καθίσταται δυνατή αποκλειστικά με παρέμβαση της πολιτείας - της κυβερνήσεως. 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com


* Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ορισμένα ολιγοπώλια διαπλοκής, (ραδιοτηλεοπτικά) έδειχναν επιλεκτικά τους υποψηφίους δημάρχους των νοτίων προαστίων, καταργώντας ένα βασικό θεμελιώδες παραχώρησης του δικαιώματος λειτουργίας τους σε δημόσια αγαθά. (Ουσιαστικά πρόκειται για κατάργηση της αναλογικής ισότητας) Χρειάζεται κάποιος άλλος λόγος για εξισορρόπηση από τη πλευρά της πολιτείας;

Επιθυμώ για το τόπο μου το μοχλό κοινωνικής προόδου και ανασυγκρότησης που μας στέρησαν το κόμματα. Τα κόμματα επί δεκαετίες  μας μεταχειρίστηκαν ως υπεξούσιους,  και το αποτέλεσμα των πολιτικών τους μας μειώνει συνολικά. Προσέβαλλαν τον αμοιβαίο σεβασμό όλων, ως προσώπων αυτόνομων και ίσων στις δυνατότητες μας, να ζήσουμε τη ζωή που μας εκφράζει, έχοντας τις δομές που μας αρμόζουν, και διαμορφώνοντας το δικό μας τοπικό πολιτισμό.

* Η ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να έχει ενδογενή χαρακτηριστικά και να συνδυάζει τον ελληνικό τεχνικό πολιτισμό και την ταυτότητά μας με τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ν.Α.Αττικής) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">