ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι δύο θωρακισμένες BMW και η μία Mercedes δεν είναι στρατιωτικά οχήματα

Δεκαέξι ''τεθωρακισμένα'' οχήματα που είχαν ως τελικό προορισμό την Λιβύη, κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά. Σαφώς δεν είναι συνολικά στρατιωτικά οχήματα, τα οκτώ οχήματα, όπως οι δύο (2) BMW, και η (1) Mercedes που πήρε στην κατοχή του το ΓΕΣ, είναι απλά πολιτικά θωρακισμένα οχήματα.

Η δέσμευση του φορτίου από τους υπαλλήλους του ΣΤ΄ Τελωνείου έγινε δυνάμει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύει τη μεταφορά, προμήθεια ή πώληση στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη, όμως, τα οκτώ από τα 16 οχήματα δεν είναι στρατιωτικού χαρακτήρα.

Δεκαέξι θωρακισμένα οχήματα που είχαν ως τελικό προορισμό το υπουργείο Αμυνας της  Λιβύης, κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Στo πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπάλληλοι του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά, σε συνεργασία με την Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας , προέβησαν σε συντηρητική δέσμευση:

Οκτώ (8) τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων Τyphoon GSS-300,
Πέντε (5) θωρακισμένων πολιτικών οχημάτων Toyota Land Cruiser,
Δύο (2) θωρακισμένων πολιτικών οχημάτων BMW και
Ενός (1) θωρακισμένου πολίτικου οχήματος Mercedes.

Tα ανωτέρω οχήματα που αφίχθηκαν με το M/V «Tychy» από το λιμένα «La Spezia» της Ιταλίας και είχαν προορισμό το λιμένα «Khalid» της Λιβύης, μέσω του λιμένα «Deringe» της Τουρκίας, δεσμεύτηκαν, διότι εμπίπτουν στις απαγορεύσεις της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.

Τελικά ο παραστρατιωτικός εξοπλισμός,  BMW, Mercedes, Toyota, από ποιους θα χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας; Απλά θέλω να καταστεί σαφές, πως ορισμένοι δέχονται να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα μαύρου χρήματος, και εγκληματικής δραστηριότητας, όμως, οι ίδιοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι δύο θωρακισμένες BMW και η μία Mercedes δεν είναι στρατιωτικά οχήματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">