ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

EKTAKTO: Αλ. Τσίπρας: Έχω πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν (VIDEO)




Από την πρώτη μέρα κινήθηκα με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή μου, βάζοντας όλες μου τις δυνάμεις *για το δίκιο του λαού μας και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Έχω πράξει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, πολλές φορές σε συνθήκες απειλών και εκβιασμών.

Ανέλαβα ρίσκα, δεν φοβήθηκα το πολιτικό κόστος, ούτε επιδίωξα την εύκολη παραμονή μου στην εξουσία. Έφτασα ως εκεί που κανείς δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να φτάσει Έλληνας πρωθυπουργός»

Φτάσαμε στη διακεκαυμένη ζώνη. Από εδώ κι εμπρός υπάρχει ναρκοπέδιο. Ναι, κάναμε λάθη στη διαπραγμάτευση, Ουδείς αλάθητος, και πρώτος εγώ. (...) Οφείλουμε να αποφασίσουμε αυτή την ισοτιμία που κατακτήσαμε να μην τη θυσιάσουμε στο βωμό ακραίων συντηρητικών κύκλων που επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση και από έναν ηρωικό λαό που βιώνει την ασφυξία που του επιβλήθηκε αλλά επιμένει να τη στηρίζει»

Τελειώνει η Τρόικα... όπως την ξέραμε.

1) Τριετής η συμφωνία, παρέχει χρόνο και χώρο. Τελειώνει τα σενάρια Grexit. Ενιαία προαπαιτούμενα σε όλη τη διάρκεια, δεν θα βρεθούμε σε 5 μήνες να συζητάμε καινούργια

2) Πρωτογενή πλεονάσματα και το ύψος τους. Αντί για 30 δισ. πλεόνασμα έχουμε υποχρέωση για 17 δισ. στον ίδιο αριθμό των 4 ετών. Άρα μέτρα πολλαπλάσια των 7,5 δισ. που θα έχουμε τώρα, με τη δύσκολη πρόταση που έχουμε στο τραπέζι.

3) Θα μετατρέψουμε σε μακροπρόθεσμο το βραχυπρόθεσμο χρέος με την ανταλλαγή ομολόγων. Αυτό ισοδυναμεί με αναδιάρθρωσή του.

4) Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα λόγω της τραπεζικής αργίας. Πρώτη φορά υπάρχει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Είναι εφικτό να διεκδικήσουμε ουσιαστική δέσμευση των εταίρων και χρονικό ορίζοντα για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Έχουμε χρέος εθνικό να κρατήσουμε ζωντανό τον λαό μας, να συνεχίζει να αγωνίζεται με πείσμα για προκοπή και ευημερία. Το πάθος του για αξιοπρέπεια θα είναι οδηγός μας. Θα καταφέρουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια και περηφάνια, κατέληξε ο πρωθυπουργός

Δώσαμε μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη. Ίσως αυτό να μη φαίνεται εφικτό με βάση τους παρόντες συσχετισμούς. Ρίξαμε όμως τον σπόρο. Διαπραγματευτήκαμε για να γίνει πράξη ο διπλός σεβασμός: στους κανόνες της ΕΕ και *στη λαϊκή κυριαρχία, *τη δημοκρατία. 

Πυροδοτήσαμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης. Αγωνιστήκαμε για τα *εργασιακά δικαιώματα, για την *αποτροπή των απολύσεων, για *το δίκιο του ελληνικού λαού. *Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να πάει χαμένος.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένου ότι σε ολόκληρο το βίο μου λειτούργησα και λειτουργώ με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή μου, και είμαι ο μοναδικός πολίτης στη χώρα μας που έχω εργαστεί επί δεκαετίες ανιδιοτελώς (και αυτό είναι έγκλημα, και συνταγματική εκτροπή) σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθώ τη παραμονή στην Ευρώπη ώστε να συνεχίζεται τόσο η κακοποίηση του Συντάγματος, όσο και ο εμπαιγμός μας από τη πλευρά όσων πολιτεύονται, και ειδικότερα σε τοπικό επίπεδο.

Η παραμονή στην Ευρώπη αν σημαίνει συνέχιση εμπαιγμού της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, και ελλειμματική δημοκρατία υπέρ της ολιγαρχίας του πλούτου, πολιτικών τζακιών, προνομιούχων διορισμένων, αυτόματα σημαίνει  απόρριψη του νέου μνημονίου. 

Έχουμε χρέος εθνικό να κρατήσουμε ζωντανό τον λαό μας, να συνεχίζει να αγωνίζεται με πείσμα για προκοπή και ευημερία. Το πάθος του για αξιοπρέπεια θα είναι οδηγός μας δήλωσε ο κ.Τσίπρας, και θέτω δημόσια και στη κρίση σας (σύμφωνα με όσα γνωρίζετε) αν μπορεί να ευσταθεί, δεδομένων όσων ισχύουν σε επίπεδο χώρας, Ν.Αττικής, και Γλυφάδας. 

Πως θα κρατηθεί ζωντανός ο λαός κ. πρωθυπουργέ να συνεχίζει να αγωνίζεται;

Θα κρατηθεί ζωντανός ο λαός, όταν στους δήμους βρίσκονται τα κόμματα - πολιτικοί, που φέρουν την ευθύνη για όσα ίσχυσαν εις βάρος του λαού; Θα συνεχίζει να αγωνίζεται με πείσμα για προκοπή και ευημερία ο λαός, όταν οι επιτήδειοι έχουν ''τρυπώσει'' με τη στήριξη μιας ολιγαρχίας ολιγοπωλίων, και ζουν με τα χρήματα του συνόλου, όπως και οι ημέτεροι αυτών, εις βάρος της πραγματικής δημοκρατίας - ευημερίας του συνόλου;

Τελικά ως κυβερνών σχήμα, μήπως ουσιαστικά θα φροντίσετε την περαιτέρω άνετη διαβίωση όσων κατακρεούργησαν σύνταγμα - δημοκρατία - προκοπή και ευημερία; 

Έχετε πράξει πράγματι ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν;
Αν έπειτα της δανειακής σύμβασης, δεν αποκαταστήσετε άμεσα ως κυβέρνηση την δημοκρατικότητα στη Ν.Α.Αττική (στα ερτζιανά) θα γίνει σαφές ότι εξαπατήσατε το λαό, και ότι τα κόμματα εξουσίας εμπαίζεται εκ του ασφαλούς. Να διαπιστώσουμε και εμείς όσα πράξατε για την ΕΡΤ ως ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ για τη ΝΕΡΙΤ, και όσα συνεπάγονται αυτών των πολιτικών.

Να ζήσουμε και εμείς (στα νότια) έστω για λίγα χρόνια, τη δημοκρατία που μας στέρησαν...και συνεχίζουν να μας ''στερούν'', και προσοχή, δεδομένου ότι θα είστε εσείς αυτοί έπειτα της δανειακής σύμβασης αν δεν εφαρμόσετε τις απαιτούμενες πολιτικές.

''Το ''λάστιχο'' έχει τεντώσει απόλυτα, και με την ελάχιστη κίνηση θα σπάσει''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: EKTAKTO: Αλ. Τσίπρας: Έχω πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">