ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολοκληρώθηκε το Eurogroup


Ολοκληρώθηκε το Eurogroup, ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των«28» Σύνοδος των «19» στις 5

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης στις 17:00 μ.μ.

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή, ''κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις, και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία''.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση ενισχύσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, χωρίς καθυστέρηση, τότε υπάρχει η βάση να εκκινήσουν οι διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. «Χρειαζόμαστε μία συμφωνία φιλόδοξη από οικονομικής απόψεως και ρεαλιστική από πολιτικής απόψεως», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο διάστημα», ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος, σημειώνοντας ότι οι προϋποθέσεις πρέπει να εφαρμοστούν τάχιστα.


Η ελληνική πρόταση στο τραπέζι του συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το ελληνικό αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.



Γαλλία και Γερμανία, οι δύο βασικοί πόλοι του Eurogroup, διαφωνούν για την Ελλάδα, όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, οι οποίοι σχολιάζουν τις δηλώσεις που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν προσερχόμενοι στη συνεδρίαση.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιοδήλωσε πως δεν τίθεται ζήτημα «διαγραφής» χρέους αλλά πως οι Ευρωπαίοι είναι ανοιχτοί σε μια αναδιάρθρωσή τους.

Η ελληνική πρόταση αποτελεί βάση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup

Σύμφωνα με τη FAZ, ο Σόιμπλε αυτό που προτείνει ως «βελτίωση» στις ελληνικές προτάσεις είναι να προστεθεί η πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου αξίας 50 δις ευρώ για να αποπληρωθεί μέρος του ελληνικού χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στο σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία του για ένα Grexit.

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προτείνει πενταετές Grexit και «ανθρωπιστική βοήθεια» προς την Ελλάδα.

Το δημοσιεύμα διαψεύδει και ο αναπληρωτής πρόεδρος του SPD, ο οποίος τόνισε πως «αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν θέση της γερμανικής κυβέρνησης».

O υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε «Θα πάνε όλα καλά», εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit απάντησε: «Δεν υπάρχει».



Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πιέζεται από τους ομολόγους τους για περισσότερες μεταρρυθμίσεις και μέτρα, προκειμένου να τους πείσει η Αθήνα ότι αξίζει να διαπραγματευτούν μαζί της για τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φέρεται να αξιοποιεί τη διακοπή για επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ώστε να λάβει νομιμοποιήση να απαντήσει στις απαιτήσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολοκληρώθηκε το Eurogroup Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">