ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ξεπούλημα της περιουσίας Ωνάση από την εγγονή του (VIDEO)



Με αφορμή ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί για το associated press στις 01/08/1978 , το οποίο παρουσιάζει το σπίτι του Ωνάση στη Γλυφάδα, και το yacht του γιου του Αλέξανδρου, σας θυμίζω ποιες ήταν οι επιλογές της εγγονής του.

Σε ένα σημείο του βίντεο, για λίγα δεύτερα, κινηματογραφείται το πέρασμα πάνω από τη Γλυφάδα αεροσκάφους, το οποίο πήγαινε για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, κάτι που αναπολούν σήμερα εκατοντάδες κάτοικοι της Γλυφάδας. 

Οι φήμες έλεγαν ότι στο παρελθόν η Αθηνά Ωνάση ήθελε να χτίσει στο οικόπεδο της Γλυφάδας μια πολυτελή βίλα στην οποία θα μένει όταν επισκέπτεται την Ελλάδα με τον σύζυγό της Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο. 

Μάλιστα, στους κοσμικούς κύκλους και στο περιβάλλον της χρυσής κληρονόμου κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι εκείνη ήθελε να δεθεί περισσότερο με την πατρίδα του παππού της και της μητέρας της.

Ξαφνικά η πάμπλουτη εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση αλλάζει γνώμη και αποκόβεται πλήρως από την Ελλάδα βάζοντας παράλληλα σε εφαρμογή το σχέδιό της για ξεπούλημα της περιουσίας που διαθέτει στη χώρα μας. Λέγεται ότι είχε πει πως θα αρχίσει να πουλάει τα ακίνητα του παππού της όταν θα πέθαινε η αγαπημένη της θεία, Καλλιόπη Πατρονικόλα, κάτι που έγινε από το 2007 και μετά. Η αρχή έγινε με το οικόπεδο στη Γλυφάδα το οποίο αντί να «ξαναζήσει» για λογαριασμό της Αθηνάς, πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή.

Ένα χρόνο πριν η Αθηνά Ωνάση πούλησε τον Σκορπιό, και τη Σπάρτη, τα δύο νησιά στο Ιόνιο, στον Ρώσο ολιγάρχη, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Από τη μονοκατοικία στη Γλυφάδα - ησυχαστήριο για τον Ελληνα μεγιστάνα πέρασαν πολύ μεγάλες προσωπικότητες. Στο ολόλευκο σπίτι που ανακατασκευάστηκε το 1960, ο Αρίστος έπινε το ουζάκι του στο πεζούλι του κήπου δίπλα στις γλάστρες με τα λουλούδια. Το σπίτι βάφτηκε λευκό κατόπιν επιθυμίας της Μαρίας Κάλλας κι εκεί η διάσημη Ελληνίδα υψίφωνος τραγουδούσε παίζοντας πιάνο. Από εκεί πέρασε και η Τζάκι Κένεντι, σύζυγος του Ωνάση, βάζοντας κασέτες με αμερικανικά τραγούδια, ενώ πολλές φορές το σπίτι αντηχούσε από τους σμυρναίικους αμανέδες που έβαζε ο Αρίστος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ξεπούλημα της περιουσίας Ωνάση από την εγγονή του (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">