ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλόγιστο το δάνειο που αποφάσισε η διοίκηση Κωνσταντάτου

Με εμπεριστατωμένη ανακοίνωσή της η Δημοτική Συνεργασία χαρακτηρίζει αλόγιστο το δάνειο που αποφάσισε η διοίκηση του δήμου και καταθέτει προτάσεις για τον περιορισμό του στα απολύτως αναγκαία.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας αναφέρει ότι στο ΔΣ της 22/7/15 αποφασίστηκε με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας, η σύναψη δανείου του δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 2,44 εκατομμυρίων € για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.

Υπενθυμίζει ότι η ίδια στα 3,5 χρόνια που άσκησε διοίκηση με δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη, κατάφερε μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας με μνημόνια και περικοπές αλλά και σε συνθήκες υπερχρέωσης του δήμου, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες, να μειώσει τα χρέη του δήμου συνολικά κατά 49,2% και ειδικότερα τα δάνεια κατά 30,3% κάνοντας τεράστια προσπάθεια.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Συνεργασία, σήμερα η διοίκηση Κωνσταντάτου προκειμένου να παρουσιάσει έργο επιβαρύνει αλόγιστα τον δήμο με νέα δάνεια, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο που ενήργησαν παλαιότερες διοικήσεις της Αργυρούπολης οι οποίες είχαν φορτώσει το δήμο με χρέη. Αναφέρει μάλιστα την πρόσφατη εμπειρία όπου μόλις το 2010 ο δήμος Αργυρούπολης αν και ζήτησε δεν μπόρεσε να πάρει δάνειο λόγω της υπερχρέωσής του.

Η ανακοίνωση συνεχίζει με τις προτάσεις της Δημοτικής Συνεργασίας για το δάνειο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

1.    Σχετικά με την αγορά 4 καινούριων ελληνικών απορριμματοφόρων προϋπολογισμένης αξίας 680.650 €, θεωρούμε ότι είναι υπερβολικός αριθμός. Με δύο ακόμη απορριμματοφόρα η δουλειά της υπηρεσίας καθαριότητας υποστηρίζεται. Είναι καλύτερο να προτιμηθούνμεταχειρισμένα απορριμματοφόρα πενταετίας από τη Γερμανία γιατί έχουν ανθεκτικότερη υπερκατασκευή και στοιχίζουν λιγότερο από τα μισά λεφτά, σε σχέση με τα ντόπια.
2.    Σχετικά με την αγορά δύο σαρώθρων προϋπολογισμένης αξίας 399.750 € έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ήδη ο δήμος διαθέτει ένα σάρωθρο σε λειτουργία και δύο που μπορούν να επισκευαστούν.Επομένως ένα ακόμη σάρωθρο είναι αρκετό.
3.    Σε ότι αφορά την αγορά ενός φορτωτή, θεωρούμε  ότι η αγορά ενός μεταχειρισμένουμπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες της υπηρεσίας.
4.    Σχετικά με την αγορά 3 καινούργιων λεωφορείων προϋπολογισμένης αξίας 516.600 € θεωρούμε ότι είναι πολυτέλεια για τα οικονομικά του δήμου.  Μπορούμε να έχουμεενοικιαζόμενα λεωφορεία από την ΟΣΥ με λίγο περισσότερα από 20.000 € το χρόνο.
5.    Σχετικά με την αγορά 8 υπόγειων κάδων σύμμικτων απορριμμάτων και ενός υδραυλικού γερανού για την αποκομιδή τους, προϋπολογισμένης αξίας  184.500 €, εφόσον επίκειται αλλαγή στον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, θεωρούμε προτιμότερη την προμήθεια 500 νέων κάδων που αξιοποιούνται και με το ισχύον σύστημα αλλά και με το νέο όταν εφαρμοστεί.
6.    Η  πρόβλεψη για 25ετή αποπληρωμή του δανείου, σημαίνει ότι οι δημότες θα εξακολουθούν να πληρώνουν μηχανολογικό εξοπλισμό που μετά την παρέλευση 15ετίας είναι προβληματικός αν όχι για απόσυρση και εξοπλισμό πληροφορικής που απαξιώνεται σε μια πενταετία. 

Και η ανακοίνωση κλείνει με την εκτίμηση ότι μειώνοντας τον εξοπλισμό στα απολύτως αναγκαία και προτιμώντας όπου ενδείκνυται μεταχειρισμένα αντί για καινούργια, ο δήμος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με δάνειο μικρότερο του 1 εκ. € αντί 2,44 εκ € που αποφάσισε η διοίκηση του κ. Κωνσταντάτου.

Υποσημείωση Γλυφάδα web: Ο δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού σαφέστατα ακολουθεί μια γραμμή που αρμόζει σε ένα δήμο, ώστε να μην χρειάζεται ο παράγων ιδιώτης, σε πλήρη αντιδιαστολή της Γλυφάδας που είναι εξαρτημένη διαχρονικά από ιδιώτες, πάσης φύσεως, και οι διοικούντες μας δεν πράττουν όσα χρειάζονται.(Κατά πόσο είναι αλόγιστο το δάνειο δεν θα το κρίνουμε εμείς, θα το κρίνουν οι δημότες) 

Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι τα λεωφορεία του δήμου Γλυφάδας, από μηχανολογικής άποψης, βρίσκονται σε κακή κατάσταση σε σχέση με τα λεωφορεία της ΟΣΥ, των τοπικών γραμμών, και το συζητούν οι δημότες Γλυφάδας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. Ξέρω ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάει στραβά αυτές τις τελευταίες ημέρες, επενδύοντας στο διαδίκτυο και σε απάτη. Ήμουν επίσης στη θέση σας όταν επένδυσα σε μια ψεύτικη δυαδική επιλογή όπου μου απάτησαν 3000 $ BTC, αλλά χάρη στη βοήθεια του cchacker0002@gmail.com . Με βοήθησαν να ανακτήσω το απατημένο BTC μου. Αρχικά δεν τους εμπιστευόμουν, αλλά με παρέπεμψε ένας φίλος που εμπιστεύομαι καλά. Κατάφερα να λάβω την επιστροφή χρημάτων μέσα σε δύο εβδομάδες. Χάρη στο cchacker0002@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλόγιστο το δάνειο που αποφάσισε η διοίκηση Κωνσταντάτου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">