ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κατάκτηση της πρωθυπουργίας από τη πρώτη γυναίκα

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη τελέστηκε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορίας της Ελλάδας, της κ. Βασιλικής Θάνου, στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι συνεργάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων - κομμάτων.

Πράγματι έχετε πετύχει σημαντικό επίτευγμα στη χώρα μας, και πρέπει να βρούμε κάποια στιγμή το ανάλογο βραβείο.

Δεδομένου ότι θα κάνατε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο Υπουργό Δικαιοσύνης, έστω και της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ένα προϊστάμενο εισαγγελίας που κατόπιν πρωτοκολλημένης καταγγελίας στην Εισαγγελία δεν έπραξε το ελάχιστο ως όφειλε, το πολίτευμα στη χώρα μας βρίσκεται στο ''ανώτερο επίπεδο''. 

Θυμίζω ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε και προαγωγή στην ΕΥΠ για την αποσιώπηση της Συνταγματικής εκτροπής από τη πλευρά κομμάτων, πολιτικών, και διαπλοκής, ενώ με καθυστέρηση περίπου 20ετίας το συμβούλιο της επικρατείας χαρακτήρισε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ τη λειτουργία όλων των ραδιοφωνικών σταθμών, καλύπτοντας εν μέρη την καταγγελία που είχε γίνει στην εισαγγελία και για ''άγνωστους'' λόγους δεν προχώρησε.

Ξέρετε κάτι για την υπόθεση; 

Η δικαιοσύνη υπήρξε ανεξάρτητη έστω και για ένα δευτερόλεπτο στη χώρα μας; 

Υπάρχει άλλη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία συμβαίνουν τερατουργήματα;

Υπουργός δικαιοσύνης; Καθίσταται αυταπόδεικτο ακόμη και από ένα νήπιο ότι το πολίτευμα στην Ελλάδα νοσεί, είτε με τα κόμματα, είτε με υπηρεσιακές κυβερνήσεις.

Η κ. Θάνου αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της και στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραλάβει από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε την Βασιλική Θάνου στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την υπηρεσιακή πρωθυπουργό.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η Βασιλική Θάνου στον Αλέξη Τσίπρα.

Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

H συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Βασιλική Θάνου διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Παρασκευής θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπουργών που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Στη 1 μετά το μεσημέρι αναμένεται να τελεστεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται η διάλυση της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα που ακούγονται για τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι:

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης
Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ιωάννης Γιάγκος πτέραρχος εν αποστρατεία
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
Υπουργός Παιδείας: Φρόσω Κιάου
Υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Υπουργός Εργασίας: ο Δημήτρης Μουστάκας
Υπουργός Τουρισμού: Αλκηστις Πρωτοψάλτη
Υπουργός Υγείας: ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για την Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κατάκτηση της πρωθυπουργίας από τη πρώτη γυναίκα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">