ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κ. Τσίπρας έχει μετατραπεί στον κατ΄εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης

Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε στην Ελλάδα, και δεν είμαστε χθεσινοί, άρα γνωρίζουμε ποιοι ανοίγουν ορίζοντες - πότε τους άνοιξαν - και το ρόλο του συνόλου κομμάτων αποτελούμενων σε αρκετές των περιπτώσεων από αχαρακτήριστους νεοέλληνες - νεοελληνίδες.

Προφανώς πρέπει καθημερινά κάποιοι εξ ημών που ζήσαμε επί δεκαετίες τη χούντα των κομμάτων του κοινοβουλευτισμού, να παρακάμπτουμε ότι ανοίξαμε τους προοδευτικούς ορίζοντες για την ύπαρξη ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοτηλεοράσεων, τις οποίες χρησιμοποιούν και στηρίζουν κατά κόρον όσοι και όσες ανοίγουν ''νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο'', ενώ δεν υπήρξε ούτε μια τοποθέτηση, ούτε μια ενέργεια από τη πλευρά τους. 

Μη ξεχνάτε ότι υφίστατο ως ενιαίο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ με τους κ.Λαφαζάνη, Τσίπρα, όταν επαναλειτούργησαν την ΕΡΤ, θάβοντας στη κυριολεξία τις προτάσεις των συντρόφων τους που υπήρξαν στην δημόσια διαβούλευση για την επαναλειτουργία του δημόσιου φορέα στη χώρα μας.

Ο κ.Λαφαζάνης, και όσοι θα τον υποστηρίξουν είναι συμπράττοντες κατά του δικαίου, των νοτίων προαστίων, της αριστεράς, και μιας δομής που συνταγματικά δικαιούμαστε στα νότια προάστια;

Ανοίξατε έστω σε ένα τομέα νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο και το λαό μας ως ενιαίο κόμμα όλοι μαζί; Σαφέστατα δεν το κάνατε, και δεδομένου ότι δεν ίσχυσαν τα αυτονόητα για την αριστερά, δεν καθίσταται ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσετε ως συντηρητική δεξιά όσα βρήκατε; Διαβάσατε τη δημόσια διαβούλευση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς και τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ προτάσεις που έγιναν, η χωρίς να είστε ενήμεροι αξιώνεται την συμμετοχή σας ως κόμμα στο κοινοβούλιο;

«Κατ΄ εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης», χαρακτηρίσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τη ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός, η Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη. «Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει μετατραπεί στον κατ΄εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει:

«Αξιοποιώντας αριστερή ρητορεία και «επαναστατικές» εξάρσεις, που στην πραγματικότητα υμνούν το τρίτο μνημόνιο και τις βάρβαρες εφαρμοστικές του διατάξεις, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι πήρε επάξια από τους δανειστές στο Βερολίνο τη σκυτάλη που μέχρι χθες κρατούσαν τα παλαιά μνημονιακά κόμματα.

Είναι βέβαιο ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, όπως και τα επιχειρήματά του, θα καθιερώσουν ένα νέο μουσειακό είδος παλαιοκομματικής ρητορικής, καταδικασμένο ήδη στη λαϊκή συνείδηση.

Όπως βέβαιο είναι, και κάθε μέρα που περνά αυτό επιβεβαιώνει, ότι η Λαϊκή Ενότητα αναδεικνύεται στη νέα ανερχόμενη δημοκρατική, πατριωτική, αντιμνημονιακή δύναμη που μπορεί να σαρώσει ολόκληρο το μνημονιακό λόμπι και να ανοίξει νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο και το λαό μας».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κ. Τσίπρας έχει μετατραπεί στον κατ΄εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος