ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κυβέρνηση οφείλει τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής

Η διαχρονική πρόταση του Γιάννη Κουρδομένου για τις τηλεπικοινωνίες - ραδιοτηλεοράσεις στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση οφείλει τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής, αντί των ολιγοπωλίων πολιτικοοικονομικής διαπλοκής και κράτους.

Η κυβέρνηση νομοθέτησε για δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ.
Η συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί με τα χρήματα του συνόλου των Ελλήνων πολιτών.

Προτείνω σε κάθε αναμεταδότη της ΕΡΤ, σε ολόκληρη τη χώρα, να δίνετε η δυνατότητα ψηφιακής μετάδοσης τοπικών ραδιοσταθμών - πάσης φύσεως, και η πλατφόρμα της ΕΡΤ να μην εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, να εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε τόπου - περιοχής. 

Σε κάθε σημείο εκπομπής η δημόσια ψηφιακή πλατφόρμα να φιλοξενεί ένα αριθμό τοπικών σταθμών της κάθε περιοχής, για τοπική μετάδοση, άλλωστε με τα χρήματα του συνόλου θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί, και η πρόταση υφίσταται πριν ανακινηθεί το ζήτημα ψηφιακής πλατφόρμας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, και πολύ πριν τις Ευρωπαϊκές οδηγίες μετάβασης.

Όπως γνωρίζετε επί δεκαετίες στη χώρα μας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις - κόμματα, σύμφωνα των εφαρμοζόμενων πολιτικών, και στη συνέχεια ευρωπαϊκών οδηγιών, είτε ηθελημένα, είτε εκούσια, δημιούργησαν ολιγοπώλια μιας χούφτας οικογενειών, τα οποία σύμφωνα της λειτουργίας τους δρομολόγησαν παράλληλα των κομμάτων εξουσίας σε ελλειμματική δημοκρατία και την οικονομική ύφεση. 

Να αποσαφηνίσω επεξηγηματικά το τεχνικό κομμάτι αυτής της δομής, όπως το είχα αναπτύξει στο παρελθόν, πριν τις Ευρωπαϊκές οδηγίες μετάβασης και τα σχέδια νόμου

Με τα δεδομένα του παρελθόντος, για τη λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, απαιτείτο να υπάρχει ο χώρος λειτουργίας - studio - ράδιο ling μετάβασης του μεταδιδόμενου σήματος στο κέντρο εκπομπής, όπου βρίσκονται οι πομποί λειτουργίας και οι κεραίες, και μια σειρά αναμεταδοτών για πλήρη κάλυψη της περιοχής ''αδειοδότησης''

Με τα δεδομένα της ψηφιακής εποχής απαιτείται ένα studio, ένα radioling λίγων watt, το οποίο θα στέλνει το ψηφιακό σήμα στον δημόσιο πάροχο,  και από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται και δεν απαιτείται τίποτα άλλο αν ο νομοθέτης φροντίσει να υπάρχει δημοκρατικότητα των ερτζιανών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό ενός πρωτεργάτη των FM, και παράλληλα επιστήμονα όσων αφορά τις τηλεπικοινωνίες, και όσων συνεπάγονται αυτών, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, και ειδικά αριστερές - σοσιαλιστικές, όφειλαν αποκαθιστώντας τις παθογένειες του καπιταλισμού να διορθώσουν με θέσπιση νόμου για δημοκρατική διαφάνεια και πραγματικό πλουραλισμό - πολυφωνία, και τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής.

Σαφέστατα στη ψηφιακή εποχή δίνεται η δυνατότητα κάθε τόπος - δήμος - τοπική κοινωνία - να συμμετέχει με ένα (1) μέσο - ραδιοφωνίας η τηλεόρασης - είτε σε καθεστώς διαδημοτικών επιχειρήσεων, είτε σε απτή συνεργασία δήμων - ιδιωτών, και κάθε τόπος να παρέχει στους κατοίκους - δημότες - πολίτες, τόσο τη σύγχρονη ενημέρωση που συνταγματικά δικαιούνται και τα κόμματα - κυβερνήσεις σκόπιμα τους στερούν, όσο και να αναπτύσσεται  ο εκδημοκρατισμός και η οικονομική ζωή κάθε περιοχής.

Πρέπει να είναι απαράβατος όρος ενός σχεδίου νόμου στη χώρα μας, κάθε πόλη - δήμος - σε συνεργασία με τον ιδιωτικό παράγοντα να δημιουργούν δομές διαδημοτικού χαρακτήρα, και να υφίσταται στη ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ένας αριθμός αναμεταδιδόμενων τοπικών σταθμών από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, κατά τόπους, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. 

Οι πολίτες - δημότες - θα ενημερώνονται καθημερινά κατά τόπους από τη συσκευή της τηλεοράσεως τουςαπό τον ψηφιακό αναμεταδότη της περιοχής τους της ΕΡΤ, κατά τόπους. Η τοπική τους ειδησιογραφία, από τη τοπική τους δομή, και από τους κατοίκους κάθε περιοχής - πόλης.

Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, πλην των δικών της μεταδιδόμενων ραδιοτηλεοράσεων, να έχει σε κάθε ψηφιακό αναμεταδότη ένα αριθμό δεκτών - για πολύπλεξη και μετάδοση τοπικών σταθμών, τοπικής μετάδοσης, και ο αριθμός αυτών των τοπικών σταθμών, σε κάθε περιοχή, μπορεί να καθοριστεί με απόφαση του αρμοδίου υπουργού.

Οι διαδημοτικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον ιδιωτικό παράγοντα με ποσοστό 50% των δήμων, 50% των ιδιωτών, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενική ενημέρωση, και με συμμετέχοντες τους κατά τόπους εκδότες, δημοσιογράφους, κ.τ.λ. κάθε τόπου - περιοχής κάλυψης της ψηφιακής μετάδοσης της πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Η συγκεκριμένη πρόταση κλείνει δεκαετίες, και καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν θεσμοθέτησε με γνώμονα τη δημοκρατική διαφάνεια, τον πραγματικό πλουραλισμό - πολυφωνία, και τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής κάθε τόπου στη χώρα μας.

Σήμερα η δυνατότητα υπάρχει, δίνεται, και επαφίεται καθαρά στη συνείδηση των κυβερνώντων να θεσπίσουν την αναβάθμιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στη χώρα μας, με ένα Plus + όσων ισχύουν, δεδομένου ότι θα έχουμε μια νέα κατηγορία τοπικών μέσων, τα οποία δεν θα είναι οι περιφερειακοί τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ούτε οι τηλεοπτικοί, και παράλληλα θα καλύψουν ένα αριθμό απασχολούμενων κατά τόπους. 

Αποστέλλεται στην κυβέρνηση, τους αρμοδίους υπουργούς, και τίθεται για πολλοστή φορά στη κρίση του κοινωνικού συνόλου. 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις&Κατασχέσεις
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κυβέρνηση οφείλει τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">