ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επτά και πάπαλα

Το επτά και ''πάπαλα'' στη διακυβέρνηση δεν σημαίνει τίποτα στους πολιτικούς και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ; 

"Δεν θα καταφέρουν να φορτώσουν στους 7 μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αμαρτίες 40 χρόνων"  τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ παράλληλα αποδέχθηκε την πρόσκληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για ντιμπέιτ, λέγοντας "όσα θέλει και με όποιον θέλει".


Ο κύκλος του πρώτου επτά (7), του πασοκικού, ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την διάσπαση του κόμματος στα δυο, μένουν οι επόμενοι δυο κύκλοι, και στον τρίτο κύκλο του επτά (7) το ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα μας.

Σαφέστατα ορισμένοι δεν θα καταλάβουν το ελάχιστο όσων αναφέρω, μπορεί βλακωδώς να τα θεωρήσουν είτε τρελά, είτε γρίφους, είτε και συμπτώσεις, αυτά που συνδυάζω με το λογότυπο του κόμματος, (το οποίο παρεμπιπτόντως εσείς το βλέπετε ως τρεις σημαίες, ενώ αποτελεί και σχηματίζει τρία επταρια) όμως θα με θυμηθείτε όταν ένα τρίτο χαρακτηριστικό επτά (7) κάνει την εμφάνισή του, το οποίο θα σημαίνει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί το χαρακτηριστικό δεύτερο επτά (7), σε μια καθοριστική συγκυρία, και σαφώς οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν απολύτως τίποτα, ούτε θα το συνδέσουν με το λογότυπο και όσα έγραψα.

Γ.Κ, 7.4
ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004

Ο αριθμός επτά για όλους σχεδόν τους λαούς ήταν ιερός και έκλεινε μέσα του δύναμη μυστηριακή.

Οι Έλληνες συσχέτιζαν τον αριθμό επτά με τη λατρεία του Απόλλωνα και της σελήνης. Παρατήρησαν πως επτά ημέρες διαρκεί κάθε φάση της σελήνης. Ο Όμηρος θέλει επτά τις αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα, επτά χορδές έχει η λύρα του , επτάπηχο ανδριάντα του δωρίσαν οι Αιγύπτιοι. Επτά παλικάρια και επτά κόρες στέλνονταν στη Κρήτη για τροφή στον Μινώταυρο. Την εβδόμη μέρα έδιναν το όνομα στα νεογέννητα και κάθε έβδομη μέρα θυσίαζαν οι Σπαρτιάτες στον Απόλλωνα.

Οι Αιγύπτιοι μέτρησαν επτά από τις διακλαδώσεις του Νείλου, επτά ήταν οι σκορπιοί της Θεάς Ίσιδας, επτά παχιές και επτά ισχνές αγελάδες και άλλα τόσα τα στάχια που ονειρεύτηκε ο Φαραώ.

Οι Χαλδαίοι ,Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι,Φοίνικες ,Ινδοί και Πέρσες μέτρησαν τους επτά πλανήτες ,τα επτά άστρα της μεγάλης άρκτου και τα επτά άστρα της μικρής άρκτου.

Οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να προσκυνήσουν επτά φορές στη Μέκκα ,να κάνουν επτά φορές τον γύρω της Καάβα, να σφάξουν επτά σφάγια ,να προσεύχονται επτά φορές την ημέρα και δικαιούνται να έχουν επτά γυναίκες

Για τους Εβραίους επτά μέρες κρατούσαν οι γιορτές της σκηνοπηγίας , επτά χρόνια διαρκούσε το Σαββατικό έτος και επτά τέτοια έτη αποτελούσαν το Ιωβηλαίο. Επτά ιερείς με επτά σάλπιγγες γύριζαν γύρω από την Ιεριχώ για επτά μέρες και την έβδομη έκαναν επτά φορές το γύρω των τειχών της. Επτάφωτη ήταν η ιερή λυχνία ,την έβδομη μέρα από την γέννηση γινόταν η περιτομή των αγοριών , επτά φορές συγχωρούνταν τα αμαρτήματα , στο επταπλάσιο ο κλέφτης αποζημίωνε αυτόν που ζημίωνε .Το 7 ήταν επίσης το σύμβολο της αρτιότητας και της θείας ευλογίας μια και περιέχεται στο εθνικό τους σύμβολο.

Επτά είναι οι μέρες της Δημιουργίας, και  τα θαύματα του Χριστού (κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη)

Επτά είναι τα χρώματα της ίριδας (κίτρινο-βαθύκυανούν-ερυθρό- ιώδες-κυανούν-πράσινο-πορτοκαλί)

Επτά είναι οι φθόγγοι της μουσικής ( ντό –ρέ - μί – φά – σόλ – λά – σί )

Επτά είναι οι οι μέρες της εβδομάδας

Επτά είναι τα θαύματα του κόσμου

Επτά είναι οι Σοφοί της Αρχαιότητος

Σε επόμενο κεφάλαιο θα σας αναπτύξω την μοναδική ιερή και μυστηριακή δύναμη του αριθμού επτά (7) σε συνάρτηση με το αριθμό τέσσερα (4).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επτά και πάπαλα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">