ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αποχή στις εκλογές θα προσεγγίσει το 42% - 45% των πολιτών

Του Γιάννη Κουρδομένου

Νικητής των εκλογών είναι η αποχή με ποσοστό 42% - 45%

Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την εκλογή διαδικασία, στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, θα έχει μια φθίνουσα - πτωτική πορεία, και θα υποχωρήσει από το 63% στο 58%. Ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, μετά και το σημερινό bebate, και να φτάσει στο 55%, ανάλογα των εντυπώσεων που θα αφήσουν οι αρχηγοί των δυο κομμάτων εξουσίας.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση γίνεται σύμφωνα όσων διαμορφώνονται στη χώρα μας, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής, στον  οποίο επικεντρώνουν όλα τα κόμματα, δεδομένου ότι ο Ν.Αττικής διαθέτει το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας, και παράλληλα τα περισσότερα συστημικά media, τα οποία σε καθημερινή βάση κυριολεκτικά ''πυροβολούν'' τους πολίτες με συστημική προπαγάνδα πολιτικών - κομμάτων.

Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε τα δυο κόμματα εξουσίας, και ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης των ποσοστών της Χ.Α. έπειτα από μια σειρά λάθος κινήσεων στη πολιτική σκακιέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις και τις εταιρίες στοιχημάτων προηγείται έναντι της ΝΔ και έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κυβερνήσει.


Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 25% με 27%. Μέσα σ' αυτό το ποσοστό υπάρχουν οι αναποφάσιστοι που είναι σχεδόν το μισό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου. Το κύριο ποσοστό των αναποφάσιστων (περίπου 4 στους 10) φέρεται να προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου δηλώνει ότι σκέφτεται την αποχή.

Μια πρώτη εκτίμηση του Γιάννη Κουρδομένου για το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ένα ποσοστό της τάξεως του 29% - 31% επί των ψηφοφόρων.

Η ΝΔ θα λάβει περίπου το 28% με 29% 
επί των ψηφοφόρων.

Το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ ενισχύεται οριακά και οδηγείται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 8%

Η Χ.Α. η οποία ενισχύεται θα λάβει περίπου το 7%  επί του συνόλου των ψηφοφόρων.

Το ΚΚΕ ακολουθεί με ανάλογο ποσοστό της Χ.Α περίπου στο 7%

Το Ποτάμι του Μπόμπολα θα λάβει περίπου ένα 4%.

Η Λαϊκή Ενότητα σε ανάλογο ποσοστό της τάξεως του 4%.

Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται οριακά εντός βουλής με 3%.


Και τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι έχουν τις μικρότερες πιθανότητες εισόδου στην Βουλή θα λάβουν ένα ποσοστό της τάξεως του 2,5 - 3%.

Άλλα κόμματα θα ψηφίσει το 3% - 4%.

Η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν τη μάχη εισόδου στο κοινοβούλιο.

Τα βασικά στοιχεία της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου είναι τα εξής: 


Η αποχή σίγουρα θα προσεγγίσει ένα ποσοστό της τάξεως του 42% - 45%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζονται  να ''μάχονται'' στήθος με στήθος όμως πολύ πιθανό είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει μπροστά με διαφορά 2%. 


Σαφώς όπως διαμορφώνονται οι εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων δεν πρόκειται να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση, και οι συνεργασίες αποτελούν πάγια τακτική των κομμάτων την επόμενη των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων από ότι η ΝΔ, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερες οι διαρροές. 
Η ΝΔ φαίνεται ότι άγγιξε τα όρια της εκλογικά και δεν έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου. 

Τελικά ενδέχεται να συγκυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, όπως συγκυβέρνησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ώστε να αντιληφθεί ο λαός ότι στην καπιταλιστική Ελλάδα του παρόντος η έννοια αριστερά, ειδικά με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι απόλυτα συγκεχυμένη.

Να δούμε τι συνεργασίες επιφυλάσει η Ελληνική πολιτική πραγματικότητα, διότι είδαμε πάρα πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, και όλα πλέον είναι ρευστά στην πολιτική σκακιέρα.

Όπως σας έλεγα ραδιοφωνικά πριν από 20 χρόνια, ''το μέλλον επιφυλάσσει αρκετές διαφοροποιήσεις με πολλά μικρά κόμματα εντός του κοινοβουλίου'', ''με συνεργασίες'' κ.τ.λ., και ήρθε ο καιρός η βουλή να αποτελείται είτε από οκτώ είτε από εννέα κόμματα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη θα υπάρξουν οι ζυμώσεις για όσα σας είχα μεταδόσει στον παρελθόντα χρόνο, δεδομένου ότι όλοι και όλα θα δοκιμαστούν στη πράξη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αποχή στις εκλογές θα προσεγγίσει το 42% - 45% των πολιτών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">