ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άρχισε η μάχη διαδοχής στη ΝΔ

Μόλις δυο 24ωρα μετά την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ.Μεϊμαράκης όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιοι.
Άλλες πληροφορίες θέλουν και τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, αν και προσωπικά δεν πιστεύω να έχει τις ίδιες πιθανότητες με τους υπολοίπους για την εκλογή προέδρου. 


Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί για την ηγεσία της ΝΔ είναι οι Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης,  και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.

«Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό» ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης από το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου ξεκινούν άμεσα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα. Θα απαιτηθούν περίπου δυο μήνες για όλες τις διαδικασίες όπως η εγγραφή των μελών τους καταλόγους του κόμματος.


Οι Μάκης Βορίδης, Φαήλος Κρανιδιώτης και Άδωνις Γεωργιάδης ήταν οι πρώτοι που άσκησαν κριτική στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεκλογική στρατηγική της συνεννόησης και της συναίνεσης. 

Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο πρακτορείο 104,9 FM. «Ασφαλώς και εμμένω» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί το ότι δεν είναι βουλευτής. «Αυτό που προέχει είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της ΝΔ πάνω σε κρίσιμα θέματα» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σταδιακά ένα - ένα τα στελέχη αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους τις επόμενες ημέρες. 

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δήλωσε παρών στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος,  υπενθύμισε πως υπηρετεί την παράταξη από 15 ετών και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ήταν υποψήφιος, εάν δεν πίστευε στις δυνάμεις του». «Έχω το όραμα που απαιτείται, για να είμαι “παρών” στην κούρσα της διαδοχής.

Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιώντας «άνοιγμα» προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, υποστήριξε πως «στη ΝΔ χωρούν όλοι από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως τους ανθρώπους που προσδιορίζονται ως δεξιοί». «Το όνομα που φέρω αρχικά ήταν πλεονέκτημα, αλλά σταδιακά έγινε μειονέκτημα» τόνισε εν συνεχεία, εκτιμώντας ότι «πολλοί δεν θα με εκλέξουν επειδή είμαι από “τζάκι"».

Ανεξάρτητα ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει, όλοι θα στηρίξουμε τον νέο αρχηγό, διαβεβαίωσε, ενώ καταλήγοντας τάχθηκε υπέρ της εκλογής του νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος, από τους πολίτες.

Η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του γιου της, περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, φαίνονται να απομακρύνονται μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ακροδεξιούς «βαρόνους», όπως τους χαρακτήρισε η Liberation, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη. Και οι δύο είχαν επιμελώς κρυφτεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιχειρούσε να προβάλει τη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο. Ωστόσο μετά την εκλογική ήττα και οι δύο επέστρεψαν δριμύτεροι στα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ραδιόφωνα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα και κάνοντας λόγο για «λάθος στρατηγική».

Μάλιστα Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «μεγάλη και ιστορική ήττα» και δίνοντας το στίγμα του ανέφερε: «Χρειάζεται νέα στρατηγική και όχι να φοβάσαι μην σε πουν ακροδεξιό ή φασίστα». Το «μπλοκ Σαμαρά» φαίνεται πως επιχειρεί να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της ΝΔ. Ορισμένες πηγές αναφέρουν πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία, αλλά επιδίωξή του είναι βάλει δικό του «υποψήφιο». 

Η επιστροφή των Βορίδη και Γεωργιάδη έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στην καραμανλική πτέρυγα. «Τα ακροδεξιά σαπρόφυτα ξαναχτυπούν και με κάνουν να γελώ. Γιατί ονειρεύονται επαναφορά του κυρίου που οδήγησε τη ΝΔ στον ιστορικό της πάτο», έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ενοχλημένος εμφανίζεται και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κυρίως για τα πυρά που δέχεται για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ παρέλαβε μια δημοσκοπική διαφορά 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άρχισε η μάχη διαδοχής στη ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">