ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσει κανένας

Το καζάνι ¨Ελληνική κοινωνία¨ έπρεπε να βράζει, και αντί να βράζει στον ανώτατο βαθμό κάποιοι το έχουν εκτός της φωτιάς, με συστημική προπαγάνδα και λογάκια της πλάκας.  Από λόγια πολλά, από έργα απολύτως τίποτα.

Το 1984 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών και εισηγητή τον κ. Δ. Τσοβόλα θέσπισε νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος. 

Στην εισηγητική έκθεση του νόμου αναφερόταν ότι για να παύσουν τα κόμματα να υποκύπτουν σε αξιώσεις μεγάλων οικονομικών παραγόντων που τα χρηματοδοτούν, θα έπρεπε πλέον να λειτουργούν με χρήματα κρατικά, έτσι ώστε ο δημόσιος βίος να ανεξαρτητοποιηθεί από κάθε μορφής επιδράσεις.

Έκτοτε με μια σειρά τροπολογιών φτάσαμε τελικά στο Νόμο 2429 της 10-7-96 ΦΕΚ 155, όπου πλέον τα κόμματα παίρνουν θρασύτατα τεράστια χρηματικά ποσά από το κράτος με πρόσχημα την ανεξάρτητη λειτουργία τους. 

Ο φαινομενικά αθώος νόμος έχει σήμερα καταλήξει σε μια επαίσχυντη ληστεία για δύο λόγους: πρώτα, γιατί τα λαμβανόμενα ποσά είναι τερατώδη και δεύτερον γιατί τώρα διαπλεκόμενοι μεγαλοαπατεώνες έχουν τα κόμματα υπό πλήρη εξάρτηση, οπότε το πνεύμα του νόμου... πάει περίπατο. 

Επειδή μάλιστα χρήματα λαμβάνονται μόνο από τα κόμματα που έχουν ήδη εισέλθει στη βουλή, το κράτος χρηματοδοτεί συγκεκριμένα κόμματα τα οποία έχουν ξεπέσει στη συνείδηση του λαού για να διαιωνίζουν τη νοσηρή παρουσία τους στο δημόσιο βίο και είναι παρά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να δώσουν τη μάχη νέα κόμματα, αφού αποκλείονται από την κρατική χρηματοδότηση.

Κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ενώ τα κόμματα λαμβάνουν μόνιμη ημερήσια άρα και ετήσια κρατική επιχορήγηση, όταν προκηρυχθούν εκλογές παίρνουν μέσα σε 30 ημέρες που είναι η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκτός από τη μόνιμη χρηματοδότηση, έκτακτα για τις εκλογές μόνο, ποσό για το κάθε κόμμα ίσο με τα μισά λεφτά που λαμβάνει όλο το χρόνο! Δηλαδή υπάρχει η μόνιμη ετήσια επιδότηση και κάθε φορά που γίνονται εκλογές παίρνουν τα κόμματα αυτά χωριστά στην προεκλογική περίοδο το ήμισυ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης!

Με τα κολοσσιαία αυτά ποσά γίνονται οι φιέστες των κομμάτων, η εξαγορά των συνειδήσεων των ψηφοφόρων, εξασφαλίζεται ο ασφυκτικός έλεγχος επί των ΜΜΕ, ανοίγονται γραφεία και στην τελευταία γειτονιά, πληρώνονται χρήματα για ξενοδοχεία, φαγητά, ταξίδια των εκλεκτών των κομμάτων, αμείβονται επίσης ένας μεγάλος αριθμός ημετέρων και χασομέρηδων που ταμπουρώνονται στα κομματικά γραφεία, ή μετακινούνται δήθεν σαν οπαδοί σε κάθε μετακίνηση ή περιοδεία των αρχηγών των κομμάτων.

Το ποσό του 1.766.000 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση κατανέμεται στα κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές και 353.200 ευρώ στα κόμματα με συμμετοχή στην Ευρωβουλή.

Ειδικότερα με κανονιστική πράξη που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, τα κόμματα θα λάβουν το 50% του κατανεμητέου ποσού των 3.532.000 ευρώ για τις ανάγκες της διεξαγωγής των προσεχών εκλογών ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ:702.225,62 ευρώ
Νέα Δημοκρατία: 537.365,45 ευρώ
Το Ποτάμι: 116.910,77 ευρώ
ΚΚΕ: 105.737,58 ευρώ
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 91.822,68 ευρώ
ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη: 90.505,14 ευρώ

Ανάλογα, τα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτές στις τελευταίες ευρωεκλογές θα λάβουν το 10% του ανωτέρω ποσού ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ113.199,14 ευρώ
Νέα Δημοκρατία: 96.840,56 ευρώ
Ελιά Δημοκρατική Παράταξη: 34.182,66 ευρώ
Το Ποτάμι: 28.154,82 ευρώ
ΚΚΕ: 26.044,59 ευρώ
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 14.749,28 ευρώ

- Τα ποσά που αναλογούν στα Χρυσή Αυγή (121.432,76 ευρώ και 40.028,95 ευρώ αντίστοιχα), ως γνωστόν παρακρατούνται λόγω της αναστολής χρηματοδότησης που έχει επιβληθεί με απόφαση της Βουλής. Θα καταβληθούν άτοκα στο κόμμα σε περίπτωση που οι βουλευτές του που διώκονται ποινικά αθωωθούν αμετάκλητα από το δικαστήριο.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5% ΤΟ 2013 ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΠΟΣΑ :

ΣΥΡΙΖΑ: 14,1 εκατομμύρια ευρώ
ΝΔ: 15,4 εκατομμύρια ευρώ
ΠΑΣΟΚ: 7,5 εκατομμύρια ευρώ
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 4 εκατομμύρια ευρώ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,75 εκατομμύρια ευρώ
ΔΗΜΑΡ: 3,4 εκατομμύρια ευρώ
ΚΚΕ: 3,95 εκατομμύρια ευρώ
ΔΡΑΣΗ: 750.000 ευρώ
ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 750.000 ευρώ

Τα κόμματα και οι πολιτικοί δοκιμάστηκαν στη πράξη, και έχω τα πειστήρια ανεντιμότητας από τη πλευρά όλων των κομμάτων εντός του κοινοβουλίου και του δήμου Γλυφάδας. Τα κόμματα με δόλο άφησαν τα νότια προάστια εκτός της χάρτας σύννομης λειτουργίας ενός μέσου του κοινωνικού συνόλου. Σαφέστατα όχι ενός συστημικού ΜΜΕ, ενός αληθινού μέσου.

Ειδικά στη Γλυφάδα γνωρίζετε ότι τα κόμματα έχουν καταργήσει στη πράξη Σύνταγμα και νόμους, και όσοι όσες βρίσκονται στα έδρανα του δήμου εξυπηρετούν συμφέροντα διαπλοκής και τα ιδιοτελή τους.

Αν με τις εκλογές μπορούσε να αλλάξει ο κόσμος θα τις είχαν κηρύξει παράνομες. Είναι μια από τις ''εφεδρείες'' του συστήματος για να σου δώσει την εντύπωση ότι εσύ επιλέγεις και αποφασίζεις. Στην ουσία όμως δεν αποφασίζεις για τη ζωή σου απλά διαλέγεις ποιον προτιμάς για να αποφασίσει εκείνος για τη ζωή σου.

Είναι σαν να έχουμε μια χούντα στην οποία σου δίνουν τη πολυτέλεια να επιλέξεις τον δικτάτορα. Και αυτό όχι γιατί όλοι οι πολιτικοί είναι κακοί αλλά για τον απλό λόγο ότι με όποια κυβέρνηση και αν επιλέξουμε δεν αλλάζει το ότι βρισκόμαστε εντός ενός καπιταλιστικού συστήματος.

Μέσα από τα ίδια τα εργαλεία του κράτους και από νόμιμες και τυπικές διαδικασίες δεν γίνονται επαναστάσεις, ούτε αλλαγές.Όποια σοβαρή κατάκτηση στην ιστορία των λαών έχει επιτευχθεί από διεκδικήσεις με θυσίες αγωνιστών στο δρόμο, και όχι με την ανώδυνη διαδικασία της ψήφου.

Μέχρι την κοινωνική και ταξική επανάσταση όπου οι καταπιεσμένοι θα επιβάλλουμε το δίκιο μας και θα απελευθερωθούμε, που θα αρπάξουμε τα όπλα μας ενάντια στον εχθρό και θα εξεγερθούμε.

Μέχρι να καταληφθούν όλα τα μέσα παραγωγής που ανήκουν στο λαό, και τα δημόσια αγαθά που ανήκουν στο λαό, τα οποία τα έχει πληρώσει με το αίμα του ο λαός, που θα απαλλοτριωθεί και θα κοινωνικοποιηθεί και το τελευταίο εργοστάσιο, μέχρι την μέρα που η ιδιοκτησία τους θα είναι παρελθόν και η εκμετάλλευση θα σταματήσει.

Έτσι για εμάς η μόνη αξιοπρεπής στάση είναι η συνειδητή αποχή από τις κάλπες.

''Γιατί το ζήτημα δεν είναι ποιος και πώς θα μας εκμεταλλευτεί, αλλά ότι θα το κάνει. Γιατί τα αφεντικά ποτέ στην ιστορία δεν υπερασπίστηκαν τα δικά μας συμφέροντα, αλλά τα δικά τους και της τάξης τους. 

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως ένα αριστερό πραγματικά αριστερό κόμμα, ή κομμουνιστικό, δεν κυνηγάει την διακυβέρνηση μέσα σε ένα αστικό κοινοβούλιο αλλά μέσω της υποψηφιότητας σε αυτό σαν κύριο σκοπό έχει την προπαγάνδιση αντικαπιταλιστικών και ριζοσπαστικών ιδεών ώστε τα ιδανικά του να φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε πολίτη.

Στο σύστημα αυτό για την ίδια την ανατροπή του, καθώς ένα κόμμα αν θέλει να λέγεται αριστερό ή κομουνιστικό δεν θα αποκοπεί ποτέ από την άποψη και δεν θα πάψει να προπαγανδίζει την βίαιη ανατροπή αυτού του σάπιου υπάρχοντος συστήματος προς όφελος του λαού(επανάσταση), καθώς δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Όσοι προπαγανδίζουν το αντίθετο είναι απλά οπορτουνιστές και δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά.

Γιατί σ' έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες:

"αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν' αναπνεύσω κι εγώ; θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε...Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι.

Ντάριο Φο

Αποχή συνειδητή!

Το "δεν ψηφίζω αλλά συνειδητοποιημένα, επειδή πιστεύω πως η αλλαγή θα έρθει μόνο από τα κάτω από εμάς τους ίδιους με αγώνες και επειδή διαφωνώ με την εξουσία και την ανάθεση ευθύνης" έχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά από το απολίτικο "δεν ψηφίζω γιατί δεν με νοιάζει , γιατί δήθεν όλοι είναι ίδιοι και δεν καταφέρνω τίποτα και κάθομαι στον καναπέ"!

Αν απέχεις αλλά κάνεις κάτι ανώτερο να σε παραδεχτώ αλλά αν συνεχίσεις να σαι ένας κουραμπιές νοικοκυραίος καλύτερα να πας να ψηφίσεις αριστερά (αριστερά , οχι Τσίπρα) τουλάχιστον να μη μας πάρουν φαλάγγι οι φασίστες!

Σίγουρα όμως η εκλογική μάχη , δείχνει κάποια πράγματα όσο ασήμαντη κι αν είναι. Αν πάρουμε ως δεδομένα τα υπόλοιπα κάποιος μπορεί να θεωρήσει και αυτό μια μικρή αναμέτρηση. Εγώ ίσως όχι, αλλά επειδή αν το δούμε με ρεαλισμό πολλoί θα πάνε να ψηφίσουν, ας πω τη γνώμη μου και πιο συγκεκριμένα.

Τι ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσει κανένας:

Σίγουρα δεν πρέπει να πάρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ψήφο η Νεα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ τόσα χρόνια , χιλιοδοκιμασμένοι και ξεπερασμένοι! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ αυτοί και δε γυρνάμε πίσω στα χειρότερα.

Σίγουρα δεν πρέπει να πάρει ούτε μια ψήφο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί ο παππούς μου τους ναζί δεν τους ψήφιζε,τους πυροβολούσε!

Είναι φασίστες και δεν υπάρχει πλέον μάσκα, και δεν πρέπει να ξεχνάμε την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δεν πρέπει να πάρει ούτε μια ψήφο το Ποτάμι. Είναι απο-κομμα του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα που με τον Θεοδωράκη τσιράκι προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπειχειρηματιών ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και των απλών πολιτών. Είναι ένα καπιταλιστικό κόμμα δίχως άποψη και ιδεολογία που υπάρχει μόνο για πολύ ύποπτα πράγματα.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται δεύτερη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μας απέδειξε και εκείνος τι μέρος του λόγου είναι. Αντί να σκίσει , υπέγραψε μνημόνια, και λειτούργησε απλά ως εφεδρεία και ανάχωμα του συστήματος, ως βαλβίδα αποσυμπίεσης. Τώρα που τα είδες όλα ξέρεις ότι εντός της Ε.Ε. δεν γίνονται αυτά που υποσχόταν ο Τσίπρας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσει κανένας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">