ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Oρκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Σαφώς κανείς από εκατομμύρια πολιτών δεν αντιλαμβάνεται πλεον σε τι ορκίζονται παρουσία του κράτους εν κράτη. Τα εθιμοτυπικά κρατούν ακόμη στη χώρα μας θυμίζοντας εν μέρει πανηγύρι, στο δια ταύτα όμως δεν πιστοποιείται ότι από τις σχηματιζόμενες κυβερνήσεις δημιουργείται η σχέση υπηρέτησης των πολιτών.

Παραθέτω τις δηλώσεις των υπουργών, όπως θα τις δείτε και θα τις ακούσετε στο σύνολο συστημικών αντισυνταγματικών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ώστε να καταστεί σαφές ότι οι κυρίες και κύριοι της κυβερνήσεως βρίσκονται παράλληλα των ολιγαρχών στη δική τους διάσταση χωρίς καμιά επαφή με όσα ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό, και ειδικότερα πολίτες που βρίσκονται δημόσια έκθετοι χωρίς να συμμετέχουν στα πανηγύρια του θεαθήναι. 

«Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη ανεξάρτητη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. (Σας θυμίζω για πολλοστή φορά ότι επί ημερών Δ.Παπαγγελόπουλου κατατέθηκε φάκελλος - καταγγελία στην Εισαγγελία με θέμα ''ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ'' ο οποίος θάφτηκε στην κυριολεξία, άρα καθίσταται σαφές ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη δικαιοσύνη στη χώρα μας)

Ειδικότερα, συνολικά γνωρίζετε ότι από το 1974 στη χώρα μας, έπειτα της χούντας, δεν υφίσταται δημοκρατία. Στην Ελλάδα υφίσταται ένα ιδιότυπο καθεστώς πρωθυπουργοκεντρικής διακυβέρνησης, όπου ένα μικρό επιτελείο ανθρώπων αποφαζίζει επί παντός επιστητού, φτάνοντας στο σημείο να παριστάνει ακόμη και τον ''θεό'' παίζοντας κυριολεκτικά με τις ζωές των πολιτών.

Όταν γνωρίζει το κοινωνικό σύνολο, ο Ελληνικός λαός, τα ισχύοντα στη χώρα μας, δεν δικαιούται κανείς να συνεχίζει τις γνωστές παθογένειες και τα κακώς κείμενα, ειδικά όταν έχει κάνει σημαία ώστε να βρεθεί στην διακυβέρνηση ουσιαστικές αλλαγές. Για το θεαθήναι έγιναν οι προεκλογικές εξαγγελίες, η μήπως για να καλύψουν το λαϊκό αίσθημα περί δικαίου χωρίς να υπάρξουν στη συνέχεια οι απαιτούμενες ενέργειες;

«Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γοργά», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ερωτηθείς για τους στόχους της κυβέρνησης και ειδικότερα όσον αφορά τους τομείς της φοροδιαφυγής, της επιστροφής καταθέσεων, για τα κόκκινα δάνεια, της ανάπτυξης. (Όπως βλέπετε ό καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος τόσο για την ΕΡΤ, όσο και για τα ραδιοτηλεοπτικά, Νίκος Παππάς, αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στο μείζον, δεδομένου ότι οι αριστεροί της κυβερνήσεως εξικοιώθηκαν τόσο με την διαπλοκή, όσο και με το λιβάνισμα από συγκεκριμένα κέντρα ολιγαρχών, και αρέσκονται στη συντήρηση και υπηρέτηση ολιγοπωλίων κατά παράβαση του Συντάγματος.)

«Την Κυριακή ο λαός μας έδωσε μια ισχυρή εντολή και ισχυρή δύναμη για να ισχυροποιήσουμε το μέλλον της χώρας και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά, με ευθύνη. Ευθύνη, όση αναλογεί στη δύσκολη συγκυρία» δήλωσε, μετά την ορκωμοσία, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

 «Οι προτεραιότητες είναι πρώτα οι πολίτες, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια έχουν φθάσει στα όριά τους. Ήλθε η ώρα να γίνει σκληρή δουλειά, να βγούμε πια από την κρίση, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να μπορέσουμε και στην άμυνα να αποκαταστήσουμε άμεσα τις αποδοχές και των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία αξιωματικών, να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να ανοίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αρχίσει η ανάπτυξη, να έλθει το χαμόγελο στην χώρα», δήλωσε μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή για τέσσερα χρόνια, είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τον Ιανουάριο και χωρίς προβλήματα για να μπορέσουμε να εργασθούμε μαζί με όλους τους Έλληνες σε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, σε μία κυβέρνηση που θέλει να ενώσει τους Έλληνες και τις δυνάμεις της πατρίδας μας» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «δεκαεννέα φάκελλοι είναι ήδη στην Δικαιοσύνη, θα συνεχίσουν και οι άλλοι στην άγουσα».
Νωρίτερα, δηλώσεις πραγματοποίησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προσερχόμενα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ο κόσμος να έχει και ελπίδα αλλά και απαιτήσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στο ερώτημα εάν θα χαλαρώσει λίγο η θηλιά του κόσμου, απάντησε: «Βέβαια, αυτός είναι ο στόχος». «Να σκεφτούμε λιγο και το μέλλον», πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει: «Έχουμε χρόνο να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και έχουμε τις προϋποθέσεις να υπερβούμε τις δυσκολίες μας. Αυτά είναι στόχοι προς κατάκτηση».

«Όλοι μάς είχαν για παρένθεση και τελικά είμαστε κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, για να τονίσει ότι «αυτό που θα κάνουμε, απελευθερωμένοι από τον βραχνά που είχαμε και τη θηλιά, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας, μια πολιτική που εμπεριέχει μέσα τη συμφωνία αλλά ταυτόχρονα δίνει απεριόριστες δυνατότητες να παράξουμε έργο το οποίο θα μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σημείωσε: «Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία της χώρας και του λαού».

«Σημασία έχει να υπάρχει συνέχεια, αριστερή συνέχεια, όπως θέλουμε μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συμπληρώνοντας πως «τα δεδομένα ειναι σκληρά και γι' αυτό πεισμώνουμε περισσότερο».

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποογράμμισε: «Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων. Μέχρι τώρα ο κόσμος μάς επιδοκίμασε σαν μια δύναμη αντίστασης στον νεοφιλελευθερισμό, τον παλαιοκομματισμό και τη διαπλοκή, τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε και δύναμη μεταρρύθμισης».

«Έμαθα στη ζωή μου να δικαιώνω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μου επιδεικνύουν, άρα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού, με δουλειά θα τη δικαιώσω», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας. Είχαμε το ιστορικό ρεκόρ των 26 εκ τουριστών και 15,5 περίπου δισ. έσοδα, σηκώνουμε τα μανίκια, δουλεύουμε σκληρά να πάνε καλύτερα τα πράγματα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επιστράτευσε την μαγειρική και ειδικότερα τα γεμιστά ως παράδειγμα εφευρετικότητας. «Μπορούμε να βρούμε λύσεις και από το τίποτα, παράδειγμα τα γεμιστά. Τι είναι τα γεμιστά; Λίγες ντομάτες, λίγο ρύζι και να ένα ωραίο φαγητό... Κάπως έτσι κόβοντας από δω και δίνοντας από εκεί η λύση θα βρεθεί..» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.


Για την προτεραιότητα να δοθεί ένα τέλος στην αποβιομηχάνιση που υπάρχει στη χώρα μας, έκανε λόγο η υφυπουργός αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.Η νέα κυβέρνηση: Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης


Υπουργός ΕπικρατείαςΝίκος Παππάς

Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Όλγα Γεροβασίλη

 


Υπουργείο Εσωτερικών - Διοίκησης Ανασυγκρότησης:
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά

Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας

 


Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού:
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης


Υφυπουργός για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ: Αλέξανδρος ΧαρίτσηςΥφυπουργός Βιομηχανίας: Θεοδώρα ΤζάγκρηΑναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού: Έλενα ΚουντουράΥπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:
Υπουργός Πολιτισμού: Aριστείδης Μπαλτάς
Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος ΚοντονήςΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:
Υπουργός: Θοδωρής Δρίτσας

Υπουργείο 

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
 Υφυπουργός: Δημήτρης Καμμένος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος


 
 

Υφυπουργός: Δημήτρης Βίτσας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:Υπουργός: Νίκος Φίλης


Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τη Νέα Γενιά: Σία Αναγνωστοπούλου


Αναπληρωτής υπουργός για Έρευνα και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός: Θεοδόσης Πελεγρίνης

 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
 Υπουργός: Βαγγέλης Αποστόλου

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Μάρκος Μπόλαρης

 Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
 Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης

Αναπληρωτής υπουργός: Γιάννης Τσιρώνης 

Υπουργείο Δικαιοσύνης:Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς: Δημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΥπουργείο Εξωτερικών:Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς


Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης

Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Μάρδας
 Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης ΑμανατίδηςΥπουργείο Οικονομικών:Υπουργός Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος


Αναπληρωτής υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης

Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Χουλιαράκης


Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος

 Αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια ΑντωνοπούλουΑναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου


Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος


Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων:


Υπουργός: Ανδρέας ΞανθόςΑναπληρωτής υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης

Πρόεδρος της Βουλής
θα προταθεί ο Νίκος Βούτσης. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος