ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν πανηγυρίζω για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Είναι η πρώτη φορά που δεν πανηγυρίζω για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και σαφέστατα έχω πολλούς λόγους. 

Ο βασικότερος είναι η εφαρμογή ενός σκληρού Μνημονίου και επαχθών όρων για εκατομμύρια πολιτών. Ένας δεύτερος λόγος είναι η απανθρωπιά των επτά μηνών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που απεδείχθη στη πράξη ότι λειτούργησαν οι συμφωνίες στο παρασκήνιο μεταξύ πολιτικών - συνδικαλιστών, και δεν λειτούργησε η λογική ιδεαλιστών αριστερών. 

Το αυταπόδεικτο επί επτά μήνες διακυβέρνησης ενός κόμματος που στήριξα να εκλεγεί, καθολικότητας ανυπαρξίας έστω και μιας ενέργειας κατόπιν σειράς προτάσεων και ενεργειών, αποδεικνύει ότι υφίστανται σοβαρές παθογένειες στο εσωτερικό του κόμματος, και ειδικότερα στην ηγεσία. 

Αδιαφορούν πλήρως για τον ανθρώπινο παράγοντα, όπως και για την σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας. Επί επτά μήνες οι ολιγάρχες, η διαπλοκή, το σύστημα ''χόρευαν'' όπως και επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με καταργημένο το θεμέλιο του πολιτεύματος. 

Δεν απεδείχθη στη πράξη ότι υφίσταντο υγιείς προθέσεις για όσα αποτελούσαν επιβεβλημένη αναγκαιότητα. Το να έχεις μια κυβέρνηση που βαυκαλίζεται ότι είναι αριστερά, και να μην υπάρχει ούτε μια απόδειξη σε συγκεκριμένους τομείς, και διαμορφωμένες παθογένειες επί δεκαετίες, είναι δώρον άδωρον.

Σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος: ΣΥΡΙΖΑ: 35,5% - 145 έδρες ΝΔ: 28% - 75 έδρες Χρυσή Αυγή: 7,1% - 19 έδρες ΠΑΣΟΚ: 6,4% - 17 έδρες ΚΚΕ: 5,5% - 15 έδρες Ποτάμι: 4% - 10 έδρες ΑΝΕΛ: 3,7% - 10 έδρες Ένωση Κεντρώων: 3,4% - 9 έδρες

Σε πορεία νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Ν.Δ. υποχωρεί, αναφέρει ο Guardian.
Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα exit poll, στις πέμπτες κατά σειρά εθνικές εκλογές εντός έξι ετών στην Ελλάδα, μεταδίδει το BBC.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία και οι Έλληνες προφανώς του τη δίνουν, αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα, σημειώνει η El Pais.
Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο επανεκλέγεται ο Τσίπρας, γράφει η Le Monde.
Η Δεξιά αναγνωρίζει την ήττα της έναντι του Τσίπρα, γράφει η Liberation.
Οι συντηρητικοί παραδέχονται την ήττα, αναφέρει η Der Tagesspiegel.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν πανηγυρίζω για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">