ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης

«Eίν’ ελεύθερος ο Tύπος, φθάνει μόνον να μη βλάψεις / της Αρχής τους υπαλλήλους, / τους κριτάς, τους Υπουργούς μας και των Υπουργών τους φίλους. / Eίν’ ελεύθερος ο Τύπος, φθάνει μόνον να μη γράψεις τίποτα»

Aλέξανδρος Σούτσος

Ποια από τις εμπλεκόμενες εξουσίες – από την πρώτη ώς την τέταρτη – συνυπολογίζει τις θεσμοθετημένες δεσμεύσεις κατά την άσκησή της; 

Το κράτος επί παραδείγματι, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η προάσπιση του Συντάγματος και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, το συλλογικό αγαθό των συχνοτήτων, παρέστη στα εγκαίνια των πρώτων τηλεοπτικών σταθμών, και σφαγίασε, δίκην πετεινού, την ευθύνη του ακριβώς, ώστε να συμβάλει στη στερέωση των νέων «ιδρυμάτων», που από «ναοί της πολυφωνίας», όπως σεμνά είχαν αυτοπαρουσιαστεί, μετατράπηκαν ταχύτατα σε μικρές αυτοκρατορίες μαφιόζων της διαπλοκής, υπέρτερες των γραφτών και άγραφων νόμων. 

Τόσα χρόνια έπειτα, οι σταθμοί συνεχίζουν να προβάλλουν το πρόγραμμά τους χωρίς άδεια, και παράλληλα από κάθε τηλεοπτικό κανάλι λειτουργούν σειρά ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ραδιοφωνικών σταθμών, τους οποίους επ' ουδενί δικαιούνται οι ιδιοκτήτες εφοπλιστές, εργολάβοι του δημοσίου, κ.τ.λ., ενώ η πολιτεία - πολιτικοί - και λοιπές εξουσίες στέρησαν με δόλιες ενέργειες και καταχρηστικές διώξεις & κατασχέσεις το ένα (1) που δικαιωματικά και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ δικαιούμαστε.

Οι δήμοι - δημοτικές αρχές - δήμαρχοι - αιρετοί, όπως και η περιφέρεια Αττικής, οφείλουν να προασπίζουν την ωφέλεια των δημοτών του δήμου στον οποίο αξίωσαν συμμετοχή στη χρηστή διοίκηση, και της περιφέρειας στην οποία βρίσκονται, ενώ έχουν μετατραπεί σε ''υπαλλήλους'' και ''συνεργάτες'' ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ διαπλεκόμενων, και με δόλο στρέφονται κατά των δημοτών του δήμου και της περιφέρειας.

Τόσα χρόνια δεν έχει υπάρξει ούτε μια ορθή ενέργεια από τη πλευρά του συνόλου εμπλεκομένων με τα κοινά, οι οποίοι υποσχέθηκαν τα πάντα ώστε να βρεθούν στους θεσμούς. Υποσχέθηκαν ανάπτυξη, ευημερία, πρόοδο, ανασυγκρότηση, αναπτυξιακά προγράμματα, κ.τ.λ, ενώ όπως γνωρίζετε επί δεκαετίες παρανομούν σε σύννομες αιτήσεις ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 

Σαφέστατα υπάρχουν νόμοι,  όμως στη χώρα μας δεν υφίσταται εφαρμογή των νόμων. 

Kαι για την οδηγική συμπεριφορά υπάρχουν νόμοι και διατάξεις, και για το «πόθεν έσχες» βουλευτών και λοιπών επαγγελματικών κλάδων, και για την προστασία των δασών και του Υμηττού από την καταπάτηση, και για τους ορόφους που δικαιούται να χτίσει κανείς. Και λοιπόν; Τα παραθυράκια των νόμων είναι πιο παλιά και πιο δημοφιλή κι από τα παράθυρα της τηλεόρασης.

Η πολιτεία, που με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων επέτρεψε τη θεμελίωση και τη μακροημέρευση της παρανομίας,  και ενώ δεν διαθέτει την παραμικρή έξωθεν καλή μαρτυρία, και επίσης χωρίς να πράξει το ελάχιστο για αποκατάσταση της συνταγματικής ομαλότητας, δια μέσω παρανομούντων κινεί και νήματα κατακρεουργώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Συνταγμένοι με την πονηρία μιας ασάφειας που ευνοεί τη λογοκρισία και με το υπερκανονιστικό πάθος που διακρίνει κάθε εξουσία, οι κώδικες επιβεβαιώνουν ότι πίσω από την ομίχλη των αγαθών προθέσεων, το κρατικό, κομματικό περί ενημερώσεως δόγμα  επαληθεύει απόλυτα τον Aλέξανδρο Σούτσο.

Eίν’ ελεύθερος ο Τύπος, φθάνει μόνον να μη γράψεις τίποτα, ώστε να μην ενοχλούνται οι ληστές των συνταγματικών μας δικαιωμάτων και της ζωής μας, και σαφώς όχι απλά του συντάγματος και των νόμων. 

Όσοι βρίσκονται εντός των θεσμών με δεδομένη τη διαπλοκή, και με βασικό δεδομένο σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων κατά ενός πρωτεργάτη του χώρου που λειτουργούσε ένα (1) τοπικό ραδιόφωνο, καταργούν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας.

Με καταργημένο τόσα χρόνια το θεμέλιο του πολιτεύματος μιας χώρας, και με σειρά σύννομων ενεργειών, προτάσεων, μελετών, πρωτοκολλημένων αιτήσεων, δημόσιας διαβούλευσης για την ΕΡΤ, τις οποίες παρέκαμψαν συνολικά παρανομώντας από θεσμικούς ρόλους, θέλουν να βρεθούν και στο απυρόβλητο; 

Θέλω να γνωρίζω ποιοι αυτοαποκαλούνται Έλληνες και Ελληνίδες, και ποιοι θεωρούν ότι αρμόζουν στους θεσμούς, ειδικά στο δήμο Γλυφάδας που παρανομούν επί χρόνια σε σύννομες αιτήσεις ώστε να υπηρετούνται τα αντισυνταγματικά της διαπλοκής, ο Αλαφούζος κ.τ.λ.

Οι κάτοικοι γνωρίζοντας τόσες δεκαετίες ότι στη περιοχή μας δεν υπάρχει ούτε ένα δημόσιο η ιδιωτικό ΜΜΕ, έπειτα από σειρά διώξεων, συμπράττουν υπέρ των παρανομούντων, της διαπλοκής, της αντισυνταγματικότητας, και κατά του τόπου μας; 

Και πως πρέπει να αποκαλούνται όσοι και όσες δίνουν τη δυνατότητα σε ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα κομματικές κακοδιοικήσεις, οι οποίες καταργούν τον έλεγχο,  τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, και υποστηρίζουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ; 

Χρειάζεται να αναφερθεί πόσα ραδιοτηλεοπτικά λειτουργεί λ.χ. ο Αλαφούζος από το Φάληρο ενώ σύννομα και συνταγματικά δικαιούται αποκλειστικά ένα (1) κανάλι; Δεν καθίσταται σαφές ότι το Σύνταγμα της χώρας είναι καταργημένο; 

Πότε υπήρξε αυτεπάγγελτη επέμβαση της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας για την αποδεδειγμένη αντισυνταγματικότητα και παράνομη σύμφωνα των θεσπισμένων νόμων λειτουργία αυτών των σταθμών; 

Στον αντίποδα γνωρίζετε πόσες διώξεις και κατασχέσεις σχεδίασαν κατά του ενός (1) αρκετών πρωτεργατών στα νότια προάστια οι συνεργάτες και υπάλληλοι της διαπλοκής; 

Όσοι και όσες έχετε κάποια αδυναμία σε επίπεδο αντίληψης, για όσα διαμορφώνεται κατά του Συντάγματος, των θεσπισμένων νόμων, και της ισχύος των αυτονόητων, επιλέγοντας υπαλλήλους της διαπλοκής για τους θεσμούς, και το δήμο, είστε το ανάλογο όσων επιλέξατε.

Σαφώς γνωρίζετε τόσο τις προτάσεις, όσο και τις αιτήσεις στις οποίες παρανόμησαν από τη πλευρά του δήμου Γλυφάδας, καθώς επίσης γνωρίζετε τις ενέργειες στη δημόσια διαβούλευση για την λειτουργία της ΕΡΤ, όπου κάποιοι επέλεξαν μονομερώς τα συμφέροντα 4.000 χιλ. πολιτών και της ΕΡΤ των βορείων προαστίων, χωρίς να πράξουν το ελάχιστο για τα νότια προάστια.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι πολιτεύονται στη Β'Αθήνας, και γνωρίζουν ότι στη Ν.Αττική δεν υπάρχει κανένα τοπικό μέσο στα ερτζιανά.

Θα υπήρχε κάποια ουσιαστική διαφορά αν είχαν υιοθετήσει και τις προτάσεις που έγιναν για ένα δημόσιο μέσο ΟΛΩΝ των κατοίκων στα νότια προάστια Αττικής;

ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΩΣ ΣΥΡΙΖΑ; 

Η περιφέρεια της ανάπτυξης και προόδου δια μέσω των εκλεγμένων σας δεν πράττει τίποτα ώστε να υπάρξει εξισορρόπηση στα νότια προάστια Αττικής, ο δήμος επίσης δεν πράττει τίποτα άλλο πλην παρανομιών σε σύννομες αιτήσεις, και οι κυβερνήσεις που μπορούσαν να θεσπίσουν ένα όμοια καθεστώς της ΕΡΤ αδυνατούσαν για την ισχύ των αυτονόητων και του δικαίου.

Προσωπικά στήριξα ένα κόμμα όπως μπορούσα για σαφείς λόγους, και οι λόγοι ήταν απόκλιση από τις πολιτικές που εφάρμοζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες.

Ενώ λειτουργούν δεκάδες ραδιοφωνικά κρατικά σε ολόκληρη τη χώρα, άραγε πως προέκυψαν, κάποιοι επέλεξαν στα νότια προάστια Αττικής να μην υφίσταται καμία ραδιοτηλεοπτική δομή, ενώ πρωτοστατήσαμε από την δεκαετία του 70.

Είναι το βασικό λάθος του Αλ. Τσίπρα, όπως και του Ν.Παππά, οι οποίοι μπορούσαν να παρέχουν απτά δείγματα αριστεράς και ριζοσπαστικοποίησης στους κατοίκους των νοτίων προαστίων Αττικής, και να έχουν ένα βασικό σημείο αναφοράς ώστε να επικαλούνται το αύριο και το μέλλον.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">