ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ενδέχεται στη χώρα μας, σαφώς ώστε να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα.

Το παλιό πολιτικό και οικονομικό σύστημα αδυνατεί να χαράξει οποιαδήποτε προοπτική, κρατώντας τη χώρα καθηλωμένη στα προβλήματα στα οποία την οδήγησε και που τώρα επιδεινώνονται τραγικά. 

Το νέο για τη χώρα και την πολιτική θα αναζητηθεί μέσα από πραγματικά νέους δρόμους με τη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας έπειτα αυτών των εκλογών,  και η κοινωνία θα αναζητήσει και θα διαμορφώσει νέους όρους - κανόνες - πολιτικές - στρατηγικές.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Πιθανό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ 

Πιθανό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» μετεκλογικά ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τα δύο κόμματα έχουν κοινές προγραμματικές δηλώσεις, οι οποίες είναι το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα».

Παναγιώτης Λαφαζάνης: H χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία

Η χώρα οδεύει σε κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε την Κυριακή από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε: «Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών και αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν».

Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλει ο Κεφαλογιάννης!

Συστράτευση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ζήτησε σε συνέντευξή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζοντας ότι «χρειάζεται όλα τα κόμματα να δούμε αυτά που μας ενώνουν».

Σπ. Λυκούδης: Τριετής συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ

«Μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με τουλάχιστον τριετή ορίζοντα, όσος και ο χρόνος που χρειάζεται για να υλοποιηθεί ο οδικός οικονομικός χάρτης που προβλέπεται στο μνημόνιο, είναι αυτό που χρειάζεται για να σταθεί η χώρα στα πόδια της».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ναι» σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

Οι Μητσοτάκηδες, οικογενειακώς πλέον, ζητούν «Μεγάλη Συγκυβέρνηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ αρχάς η Ντόρα, η οποία σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο Fm 104,9 απαντώντας στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία θα συμμετείχε σε μια Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απαντάει θετικά από τη στιγμή που, όπως είπε, «Υπάρχει πλέον μια συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή που έχουν υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία με την Ευρώπη».

Τσίπρας: Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«O ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πως θέλει τη συνεργασία αρκεί να είναι έντιμη».

Μεϊμαράκης: Επιδίωξή μου μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό - παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό - αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">