ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι παραλίες, το καινούργιο, και οι μαρίνες του μέλλοντος της Γλυφάδας

Γιάννης Κουρδομένος: Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει ότι θέλει να δει, και πιστεύει ότι θέλει να πιστεύει. Και η ΝΔ παλιό κόμμα είναι, και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ παλιό κόμμα είναι, από το 1989.

Αρχικά όσων αφορά την αποχή είμαι σαφής: Δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια διαδικασία ψηφίζοντας άτομα τα οποία υπηρέτησαν επί επτά μήνες την διαπλοκή. Μια χούφτα οικογένειες έχουν καταλύσει το σύνταγμα της χώρας, και λειτουργούν σειρά αντισυνταγματικών ραδιοτηλεοράσεων με την ανοχή τόσο της κοινωνίας όσο και των κομμάτων.

Αν είστε οπαδός του νέου, του καινούργιου, όπως και χιλιάδες συμπολιτών μας, πρέπει να προβληματιστείτε για ένα και συγκεκριμένο λόγο: Όταν γνωρίζετε ότι το νέο επικαλείται ρύθμιση όσων αφορά την διαπλοκή των μιντιαρχών, πως εξαιρεί τον πολίτη που πρώτος ασχολήθηκε με το ζήτημα, και το έβγαλε δημόσια από το ραδιόφωνο πληρώνοντας το μάρμαρο με διώξεις και κατασχέσεις, ενώ επενδύει πάνω σε άτομα που αναμασούν όσα πρώτος έθεσα δημόσια;

Σας γνωστοποιώ αν δεν γνωρίζετε, ότι κατέθεσα ολόκληρο φάκελλο στην εισαγγελία πριν από δεκαετίες που αφορούσε την αντισυνταγματική λειτουργία διαπλεκόμενων ραδιοτηλεοράσεων, όπως και την σχέση τους με κόμματα, και δεν γνωρίζω να το έπραξε κάποιος άλλος εκ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄Αθήνας. Να σας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός κουκουλώματος της υποθέσεως, όπως και της εξαιρέσεως ενός πολίτη ο οποίος  από θεσμικό ρόλο άμεσα θα έφτανε ''το μαχαίρι στο κόκκαλο''. Θα τελείωνε  δια παντός στη χώρα μας κάθε αντισυνταγματική λειτουργία ραδιοτηλεοράσεων. Είχα και έχω το σχέδιο νόμου! 

Μερικές φορές χρειάζεται να υπάρχει η επανάληψη, ώστε να τονιστεί αν έχουμε συνολικά συναίσθηση σε ποιά πόλη βρισκόμαστε, και ποιος ήταν επί δεκαετίες σε καθημερινή βάση δημόσια έκθετος λέγοντας τις προτάσεις του για όσα πρέπει να υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο και δεν έπρατταν οι εκάστοτε έμμισθοι αιρετοί - δήμαρχοι.

Κύριε Μπουτουτσίδη έχετε ιδία αντίληψη πόσες χιλιάδες ώρες διέθεσα ώστε να μεταδώσω σε καθημερινή βάση τι χρειάζεται ο τόπος στον όποιο κατοικούμε;

Αν ο ίδιος δεν έχετε ιδία αντίληψη, μπορείτε να ρωτήσετε χιλιάδες εκ των κατοίκων Γλυφάδας, οι οποίοι/ες και άκουσαν, και γνωρίζουν, και έχουν και αρχειοθετημένο υλικό από τις εκπομπές μου στον Γλυφάδα fm.

Επισημαίνω ότι το 90% όσων αναγράφονται στο σύνολο των προεκλογικών φυλαδίων όλων των τοπικών παρατάξεων Γλυφάδας, είχε μεταδοθεί πριν από 15 -20 χρόνια απο τον υποφαινόμενο, άρα τονίζω ότι όσα γίνονται σήμερα, γίνονται με καθυστέρηση εικοσαετίας, και ενώ παρέλασαν εκατοντάδες εμπλεκόμενοι, αιρετοί, δήμαρχοι, και ειδικά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατασπατάλησαν το δημοτικό χρήμα, και κακοδιαχειρίστηκαν και κακοδιαχειρίζονται ακόμη και σήμερα.

Σαφέστατα όταν συγκατοικούμε χιλιάδες δημότες σε ένα τόπο, για πολλά θέματα - ζητήματα μπορεί να υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις και θέσεις, και σε πολλά ζητήματα μπορεί να έχουμε κάνει πολλοί κάτοικοι τις ίδιες σκέψεις. Άλλωστε είναι ο τόπος που κατοικούμε.

Το θέμα είναι ότι ορισμένοι ενώ γνώριζαν απόλυτα ποιές ήταν οι δημόσιες θέσεις και τοποθετήσεις μου, για οτιδήποτε αφορούσε την τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, υιοθέτησαν (έκλεψαν) όσα από αυτά εξυπηρετούσαν τα σχέδια και τις βλέψεις τους, και ουδέποτε αναγνώρισαν το ελάχιστο όσων αφορά ένα δημότη της Γλυφάδας που τις θέσεις του, όπως και τις προτάσεις του, δεν τις πούλησε στους συμπολίτες μας για ιδίο όφελος, ούτε τις λανσάρισε ως προεκλογικό πρόγραμμα ώστε να ωφεληθεί από τους υπολοίπους, άρα όσοι υιοθέτησαν πολλά και διάφορα από όσα μετέδωσα πριν από 20 χρόνια, και σε αυτά υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο, όσο και για τις μαρίνες, τουλάχιστον από εμένα χαρακτηρίζονται με σαφήνεια.

Το νέο δεν υπάρχει στο δήμο Γλυφάδας σύμφωνα όσων ίσχυσαν εξ' αρχής με τον Γ.Παπανικολάου, δεδομένου ότι ο δημότης παραμένει δημόσια εκτεθειμένος και με σειρά αιτήσεων. Η επιλογή Παπανικολάου ήταν να υπηρετεί ως δεξιός τα συμφέροντα του Αλαφούζου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το δήμο Γλυφάδας, και είναι ένας εκ των διαπλεκόμενων που καταργούν στη πράξη το θεμέλιο του πολιτεύματος.

Για τους ευφυείς συμπολίτες μας έχω το ακόλουθω: Το νέο στη πόλη μας είναι τα υφιστάμενα διαπλεκόμενα ραδιοτηλεοπτικά, η αυτό που όφειλαν τόσο οι διοικούντες όσο και το σύνολο των συμπολιτών μας να με στηρίξουν να δημιουργήσουμε; 

Καλή Κυριακή και σε εσάς και στους σκεπτόμενους συμπολίτες μας,

Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη

Σήμερα αποφάσισα να πάω στις παραλίες της Γλυφάδας και με την ευκαιρία.

Δεν χορταίνω να το λέω –σε πόσο ωραίο τόπο βρίσκεται αυτή η πόλη-. 

Πήγα δηλαδή σε εκείνες τις παραλίες που διαχωρίζονται από τις μαρίνες και διαπίστωσα κάποιες αλλαγές από την δεκαετία του 70α  που τις γνώρισα. 

Πράγματι και επιτέλους. Έγινε ένα έργο στην παραλία.

Δείχνει προχειρότητα.  Πρόχειρο μεν, αλλά αρχή, δε. 

Συνεπώς,αφού έγινε η αρχή, η οποία είναι κα το ήμισυ του παντός, θα φθάσει και στην τελειότητα. Ε! να μη είμαστε και μηδενιστές. 

Δεν κρύβω ότι, αυτό το κάτι διαφορετικό  με προκάλεσε, να απολαύσω και  ένα μπανάκι. 

Δήμαρχε, Γιώργη,

θέλουν σοβαρές μελέτες, ο διαχωρισμός των μαρίνων από τις παραλίες που θα κάνουν και θα κάνουμε τα θαλασσινά μας μπάνια και για τον λόγο αυτό συμβολικά και για το μέλλον, έβαλα τις παραπάνω τρεις φωτογραφίες και ίσως πει κάποιος.

Μα! 
Τι σχέση έχει το τοπίο της εικονιζόμενης παραλίας, τα κότερα και τα πλοιάρια στις μαρίνες με τον εικονιζόμενο οδοστρωτήρα, τον  Γιώργη και την αλεπού στο βάθος με το μουστάκι και τη φαλακρίτσα;. 

E! να μη έχει;. 
Έχει, έχει…

Αυτά όμως μετά την διαδικασία των εκλογών.
Και με την ευκαιρία. Δεν είμαι υπέρμαχος της αποχής.

Όμως,
Είμαι οπαδός των νέων και του καινούργιου και λέω στον εαυτό μου, ότι έχω το δικαίωμα να προβληματιστώ. 

Δεν συγχωρούμε όμως να συντηρήσω το παλιό.

Καλή Κυριακή σε όλες και όλους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι παραλίες, το καινούργιο, και οι μαρίνες του μέλλοντος της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">